به گزارش خبرنگار مهر، محمد طالبی امروز در نشستی خبری به مناسبت دهه فجر در وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: در سال 90 پس از تشکیل صندوق توسعه ملی تفاهمنامهای بین بانک کشاورزی و صندوق توسعه ملی منعقد و بر این اساس، 12 هزار میلیارد ریال به حساب بانک کشاورزی از طریق صندوق واریز شد.
مدیرعامل بانک کشاورزی افزود: در لایحه بودجه سال 91 پیشبینی شده است که 20 درصد منابع صندوق توسعه ملی به بخش کشاورزی از طریق بانک کشاورزی و صندوق توسعه کشاورزی اختصاص یابد.
وی با اعلام اینکه بیش از 90 درصد تسهیلات بانک در بخش کشاورزی پرداخت شده است، در مورد عملکرد بانک کشاورزی در سال 90 گفت: طی 10 ماهه ابتدای امسال بالغ بر 97 هزار میلیارد ریال تسهیلات به بخشهای مختلف به کشاورزی پرداخت شده که این رقم در 10 ماهه معادل سال 89 بوده است.
طالبی با اعلام اینکه تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی در 300 عنوان و سرفصل صورت گرفته است، افزود: در سال 90 در بخش آب و خاک بالغ بر 2 هزار و 900 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد که هزار و 500 میلیارد ریال آن مربوط به سیستم آبیاری تحت فشار و 668 میلیارد ریال در حوزه حفر و تجهیز چاه بوده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به اینکه در حوزه زراعت بالغ بر 7 هزار و 362 میلیارد ریال تسهیلات برای دانههای روغنی پرداخت شده است، تصریح کرد: برای کاشت گندم 8 هزار میلیارد ریال تسهیلات بالغ بر 192 هزار فقره پرداخت شده است.
به گفته وی، در حوزه باغداری 5 هزار و 397 میلیارد ریال تسهیلات در قالب 110 هزار فقره پرونده پرداخت شده است. همچنین در حوزه زراعت با حذف گندم، دانههای روغنی بالغ بر 4 هزار و 347 میلیارد ریال با تشکیل 113 هزار فقره پرونده تسهیلات پرداخت شد.
طالبی از ارایه 2 هزار و 895 میلیارد ریال تسهیلات در قالب 15 هزار فقره پرونده در بخش گلخانهها و بیش از 14 هزار میلیارد ریال در قالب 195 هزار فقره پرونده در بخش دامداری خبر داد.
وی گفت: در بخش مرغداری 7 هزار و 111 میلیارد ریال با تشکیل 14 هزار و 700 فقره پرونده و در حوزه شیلات هزار و 479 میلیارد ریال تسهیلات برای 5 هزار و 635 مورد پرداخت شده است.
به گفته وی، بیش از8 هزار میلیارد ریال تسهیلات توسط این بانک در دهه ماهه ابتدای سال جاری به صورت قرضالحسنه پرداخت شده که بیشتر به صورت یارانهای بوده است.
به گفته طالبی، در راستای اجرای طرح هدفمندی یارانهها در مرحله اول برای حمایت از تولیدات کشاورزی یکهزار و 600 میلیارد ریال منابع یارانهای در نظر گرفته شده و بانک کشاورزی این میزان را پرداخت کرد و تا تاریخ 13 بهمن ماه جاری حدود 67 درصد تسهیلاتی که باید در این بخش پرداخت میشد، پرداخت شده است.
وی ادامه داد: این تسهیلات برای طرحهای جامع حفاظتی کشاورزی، اصلاح سیستمهای حرارتی گلخانهای، سوخت شناورها و فعالیت دام و طیور بوده است، همچنین بخشی به عنوان مابهالتفاوت سوخت بهره برداران کشاورزی در شش بخش پرداخت شده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: براساس بند 28 قانون بودجه کل کشور و طبق بخشنامه ابلاغی بانک مرکزی به بانکها بالغ بر 16 هزار میلیارد ریال از بدهی کشاورزان را تعیین تکلیف کردیم که میتواند به صورت اقساط 5 ساله پرداخت شود.
وی عنوان کرد: نظام نظارت بر طرحها در بانک کشاورزی مکانیزه شده و بالغ بر 47 هزار طرح در این سیستم به صورت آنلاین نظارت میشود؛ بنابراین میتوانیم تمام طرحهای راکد، متوقف شده و ... را مشاهده کنیم.
طالبی خاطرنشان کرد: تمام تسهیلات گیرندگان بانک تحت پوشش بیمه عمر بدهکار قرار گرفتند و در سال 90 حدود 8 هزار و 700 طرح بانک کشاورزی به بهره برداری رسیده است. وی گفت: بخش عمده مطالبات معوق بانک کشاورزی ناشی از شرایطی است که در 4 سال ایجاد شده که بیشتر ناشی از خشکسالیهای کشور طی سالهای اخیر بوده است.
نظر شما