به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا اصغری با اشاره به اینکه تا سال 89 در 26 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان آبیاری تحت فشار اجرا شده، افزود: طی یک برنامه پنج ساله که اجرای آن از سال 90 شروع شده کل اراضی قابل آبیاری به میزان 350 هزار هکتار به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز می شوند.
وی با اشاره به جذب 240 میلیارد ریال اعتبار با اجرای کامل قانون هدفمندی یارانه ها و ارائه بسته های حمایتی به تولید کنندگان محصولات کشاورزی و مواد غذایی، گفت: کشاورزی در کشورهای در حال توسعه اولین منبع رشد اقتصادی، اصلی ترین بخش اشتغال و مهمترین عامل تغذیه بشمار می رود.
وی با تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در بخش کشاورزی، اظهار داشت: تولیدات کشاورزی استان در اوایل انقلاب نزدیک به یک میلیون و 500 هزار تن و در کشور 30 میلیون تن بود و هم اکنون پس از 33 سال تولیدات کشاورزی با 20 درصد افزایش به مرز شش میلیون تن رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه هم اکنون بخش کشاورزی ضمن تامین نیاز داخلی در محصولات استراتژیک از جمله گندم و صادرات این محصولات به سایر کشورها، خاطرنشان کرد: بیش از 35 درصد اشتغال مستقیم مربوط به بخش کشاورزی بوده که نشان دهنده ظرفیت و پتانسیل بالای بخش کشاورزی استان است.
اصغری ادامه داد: با توجه به اینکه سالانه به طور متوسط 600 میلیارد ریال بر اثر بارش تگرگ به باغات و مزارع آذربایجان غربی خسارت وارد می شود، این سازمان با همکاری شرکت سازنده، مقدمات تولید مشترک سامانه ضد تگرگ را به صورت بومی سازی شده در استان فراهم کند.
وی از نصب هشت دستگاه ضد تگرگ در آذربایجان غربی خبر داد و خاطر نشان کرد: با به کارگیری این سامانه میزان خسارات ناشی از بارش تگرگ در مناطق تحت پوشش به صورت چشمگیری کاهش یافته و این سامانه ها با هدف کاهش اثرات مخرب بارش تگرگ به محصولات کشاورزی تا کنون به طور آزمایشی در شهرستانهای ارومیه، میاندوآب، مهاباد و سلماس نصب شده و به تدریج در دیگر مناطق نیز نصب می شود.
وی عملکرد هشت دستگاه سامانه ضد تگرگ در استان را موفقیت آمیز دانست و افزود: این دستگاهها ابرها را در شعاعی حدود 500 متر تحت تاثیر قرار داده و هر کدام از این دستگاهها قادر بوده بیش از یکصد هکتار از اراضی اطراف خود را تحت پوشش قرار دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: این دستگاهها با استفاده از گاز بوتان و پروپان کار کرده و 12 کیلومتر برد داشته و قادرند از طریق شلیک امواج صوتی به داخل توده ابرهای تگرگ زا، از بارش تگرگ جلوگیری و آن را تبدیل به باران کنند.
وی اعتبار هزینه شده برای راه اندازی این دستگاه ها را یک میلیارد و 300 میلیون ریال عنوان کرد و اظهار داشت: این دستگاهها به صورت کنترل از راه دور کار کرده و می توان با استفاده از تلفن همراه و ارسال پیام کوتاه آنها را فعال کرد.
نظر شما