به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی مکاریان در پنجمین همایش سراسری جوانان ناشنوای کشور در جمع ناشنوایان از سراسر کشور گفت: سازمان بهزیستی برای حمایت از معلولان جسمی، حرکتی، ذهنی، ناشنوایان، نابینایان از همه معلولان حمایت می کند و ما در اجرای قانون حمایت از معلولان و مجاب کردن دستگاههای مختلف به اجرای این قانون تلاش می کنیم.
وی افزود: قانون حمایت از معلولان برای همه دستگاهها و سازمانها تهیه شده است و همه ملزم به اجرای آن هستند و وظایف دستگاههای اجرایی را قانون گذار مشخص و معلوم کرده است.
مکاریان تصریح کرد: اولین استراتژی ما پیشگیری از به دنیا آمدن کودک ناشنوا است که میزان تولد کودک ناشنوا در دنیا یک در هزار است و در برخی کشورهای پیشرفته این میزان به یک کودک در دو هزار تولد رسیده است.
وی افزود: مشاوره ژنتیکی قبل از ازدواج و بیماریهای مادر و گاه حوادث حین تولد نوزاد بر روی دستگاه شنوایی تاثیر دارد و هم اکنون با طرحهای غربالگری که بر روی نوزادان در بیمارستانهای تحت پوشش این طرح انجام می شود بیش از هشت بیمارستان در این طرح قرار گرفتند و از 40 هزار کودک متولد شده در سال، 600 نوزاد ناشنوا متولد شدند.
مکاریان ادامه داد: این نوزادان در لحظه تولد درمان برای ناشنوایی شان انجام شد و درمان با کاشت حلزون نیزدر چند مورد انجام گرفت ، زیرا لحظه طلایی برای درمان یا کاشت حلزون لحظات آغازین زندگی نوزاد است و درمان در آن ساعات اولیه صورت می گیرد.
وی افزود: ما اطلاع رسانی و آگاه سازی را سرلوحه کار خود قرار داده ایم و د ربیشتر موارد کودک ناشنوا از پدر و مادر سالم به دنیا می آید و این ناشنوایان خواهر و برادر شنوا و عادی دارند.
وی گفت: برای پدران و مادران خیلی مشکل است که بتوانند ناشنوایی کودک خود را در نوزادی تشخیص دهند و این کار باید در مراکز و کلینک های تخصصی توسط کارشناسان شنوایی سنجی بهزیستی صورت گیرد.
مکاریان ادامه داد: مراکز کودک، خانواده، ناشنوا مراکزی است که در کل کشور توسط سازمان بهزیستی کل کشور ایجاد شده و کودکان ناشنوا با اولیا خود در این مراکز حضور می یابند و تحت آموزشهای خاصی قرار می گیرند هم اکنون در کل کشور 50 مرکز داریم و خوشبختانه در استان البرز دو مرکز در شهر کرج فعال شده است.
وی افزود: دراین مراکز رفتار کودک با خانواده و خانواه با کودک را از قبل از مهد کودک و پیش دبستانی آماده می کنند تا کودک به مدرسه عادی راه پیدا کند.
مکاریان افزود: هم اکنون طرحهایی برای توانمند سازی ناشنوایان اجرا می کنیم که بتوانند درمدارس عادی تحصیل کنند.
وی افزود: برای توانمند سازی ناشنوایان طرحهای متنوعی در زمینه های مختلف علمی،فرهنگی، ورزشی داریم و توانایی شما ناشنوایان در افراد عادی نیست .
مکاریان در ادامه گفت: برخی از این عزیزان به مدارج علمی بالایی رسیده اند ، در ورزش نیز ناشنوایان به مقامات جهانی دست پیدا کرده اند و در برخی رشته ها مقام جهانی را کسب کرده اند که ورزشکاران عادی به این مقام دست نیافته اند.
مدیرکل بهزیستی البرز تاکید کرد: محدودیت جامعه مشکلاتی بر سر راه اشتغال و مسکن و ازدواج شما ناشنوایان به وجود آورده که هم اکنون دغدغه مسئولان نیز هست و اکنون قانون سه درصد اشتغال معلولان در مجلس تصویب شده و با این وجود 30 تا 35 هزار معلول بیکارند و منتظرند که به کار گرفته شوند حتی ما مشکل استخدام معلمین معلول در آموزش و پرورش را داریم.
وی با اشاره به مشکلات اشتغال ودر پی آن مشکلات دیگر افزود: برای برطرف کردن مشکل اشتغال چاره ای نیست جز اینکه برای خود کارآفرینی کنید و در قالب تعاونیها فعالیت کنید که سازمان تعاون نیز در این صورت از شما حمایت می کند.
مکاریان افزود: هنرمندان و کسانی که هنری دارند می توانند برای خود و چند نفر دیگر اشتغال ایجاد کنند و در بحث ازدواج نیز کانونهای فرهنگی شکل گرفته که برای معلولان تسهیل ازدواج کند .
وی افزود: برای مسکن ناشنوایان این نهضت در استان البرز چند سالی است شروع شده و ما خط اعتباری برای ناشنوایان درنظر میگ یریم و الویت واگذاری با کسانی است که آورده خود را زود تحویل دهند و ثبت نام کنند.
نظر شما