۲۰ بهمن ۱۳۹۰، ۱۸:۴۱

آقابلوری زاده خبر داد:

رشد شش برابری چاپ مقالات علمی اپتیک در مجلات جهانی

رشد شش برابری چاپ مقالات علمی اپتیک در مجلات جهانی

تبریز- خبرگزاری مهر: رئیس انجمن اپتیک و فوتونیک ایران از رشد نزدیک به 6 برابری میزان چاپ مقالات اعضای هیئت علمی دانشگاه­های کشور در زمینه اپتیک در ژورنالهای بین­المللی طی سال­های 2005 تا 2010 خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر محمد آقابلوری­زاده که در هیجدهمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران و چهارمین کنفرانس مهندسی فوتونیک ایران در دانشگاه تبریز سخن می­گفت، افزود: تعداد مقالات چاپ شده توسط اپتیک پیشگان ایران در مجلاتISI از 30 مقاله در سال 2005 در سال 2010 به 178 عدد رسیده است که قطعا این رقم بعد از این زمان نیز افزایش داشته است.

وی تعداد مقالات چاپ شده در ژورنال­های داخلی توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه های کشور در زمینه اپتیک در سالهای84 و 89 را به ترتیب  75 و 460 مقاله ذکر کرد و با بیان اینکه جامعه اپتیک پیشگان ایران از بهترین و مهمترین افراد در بین کل جامعه علمی هستند، یادآور شد: جامعه اپتیک ایران افتخار به وجود پیشکسوتهای بسیاری را دارد و انجمن اپتیک و فوتونیک ایران که قبلاٌ به عنوان شاخه اپتیک انجمن فیزیک ایران بود از سال 1382 شروع به فعالیت کرده است که در حال حاضر تعداد 174 عضو پیوسته 47 عضو وابسته و 94 عضو دانشجویی دارد.

رئیس انجمن اپتیک و فوتونیک ایران با اشاره به سایر فعالیت های این انجمن گفت: این انجمن یک ژورنال به زبان انگلیسی به چاپ می­رساند که هم ­اکنون به روز شده و در آینده­ای نزدیک در زمره مجلات ISC قرار خواهد گرفت.

وی­گفت: تلاش هیأت تحریریه مجله این بوده که مراحل داوری مقالات دریافت شده حداکثر در دو ماه انجام شود ضمناً مرکز نشر دانشگاهی آن را به چاپ می رساند و در آینده نزدیک به صورت آنلاین در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.

دکتر بلوری­زاده همچنین از برنامه­ریزی برای انتشار  یک ژورنال دیگر در همین زمینه و به فارسی نیز از سوی این انجمن خبر داد و گفت:انجمن­های علمی مجموعه مردم نهاد هستند و ارگانهای مختلف از جمله مجلس شورای اسلامی و وزارت علوم تحقیقات و فناوری باید به اعتلای این   انجمن­ها کمک کنند.

وی افزود: از هم اکنون از اپتیک پیشگان که عضو این انجمن نیستند دعوت می کنم که به عضویت این انجمن درآیند و ما را در جهت رسیدن به اهداف مورد نظر یاری کنند.

رئیس انجمن اپتیک و فوتونیک ایران با قدردانی از تلاش مسئولان دانشگاه تبریز در برپایی این دو کنفرانس گفت: به جرأت ادعا دارم که اپتیک و فوتونیک بخش قابل توجهی از فیزیک و حتی علوم طبیعی است به طوری که در قرن بیست و یکم اپتیک و فوتونیک به عنوان یکی از پنج تکنولوژی کلیدی برای شکوفایی آینده انسان شناخته شده است.

دکتر بلوری­زاده با بیان اینکه آنچه امروزه در خصوص اپتیک و فوتونیک (نورشناخت) می­دانیم از زمان ابن هیثم یک موضوع مورد بحث در جامعه علمی بوده و اروپای میانه کتاب­های وی به ویژه "نورالمناظر" را ترجمه کرده و به کار می برده اند، افزود: نور از زمانهای بسیار قدیم ابزار دست انسان بوده و نور شناخت یا اپتیک تاکنون در هیچ زمانی از رونق نیفتاده است، در صورتی که دیگر شاخه های علمی در فیزیک و در علوم طبیعی دوران تبلور و دوران افولی داشته­اند.

وی با اشاره به کاربردهای امروزی علم نورشناخت (اپتیک و فوتونیک) در زمینه های مختلف تصریح کرد: آشکارساز و حسگر، نمایشگر، تصویربرداری ریز و درشت، منابع نور به ویژه LEDها، لیزر و ابزارهای لیزری، الکترواپتیک، مخابرات و ارتباطات، فیبر، نانوفوتونیک و بهداشت، فوتونیک سبز، مواد اپتیکی و پرنقش های اپتیکی، ابزارهای اندازه گیری و غیره جایگاه ویژه ای دارند.

به گفته وی بازار جهانی محصولات اپتیکی و فوتونی بدون در نظر گرفتن بخش مخابرات در سال 2008 به 270 میلیارد دلار رسید که سالانه حدود 30درصد رشد داشته است .

وی در ادامه با بیان اینکه ملت ایران حدود یک درصد از جمعیت روی کره زمین را تشکیل می دهند و به این معنی  است که هم اکنون لازم است سهم ما از این بازار 5 میلیارد دلار در سال باشد، تصریح کرد: امیدواریم همه ما در این جهت تلاش کنیم که به این هدف برسیم و اگر در گذشته تنها مسافران دریایی از نور برای ارسال اطلاعات استفاده می کردند ، امروزه ابعاد مختلف ارتباطات که در شاخه فوتونیک و اپتیک می گنجد تک تک آحاد بشر را بهره­مند سازد.

لازم به ذکر است هیجدهمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران و چهارمین کنفرانس مهندسی فوتونیک ایران در دانشگاه تبریز با شرکت بیش از 500 محقق از سراسرکشور به مدت سه روز  با همکاری انجمن اپتیک و فوتونیک ایران  و مشارکت 14 نهاد و سازمان مختلف به میزبانی دانشگاه تبریز امروز به کار خود پایان داد.

کد خبر 1530350

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha