به گزارش خبرنگار مهر، اردبیل که به یمن انقلاب و در سالهای اخیر به واسطه استان شدن توانسته زمینه شکوفایی استعدادهای گوناگون خود را فراهم کند، پیش از انقلاب به واسطه محرومیتهای گسترده در ابعاد آموزشی، پرورشی و سواد آموزی عملا توان عرض اندام نداشت.
طی 33 گذشته به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی زمینه رشد و توسعه و تجهیز فضای آموزشی اردبیل را فراهم شده بطوریکه امروز با وجود دو هزار و 500 مدرسه، مهد کودک و مرکز آموزشی توانسته است در رقابتهای علمی منطقه ای و کشوری و حتی بین المللی نتایج قابل توجهی را بر جای گذاشته و دانشمندان و نخبه گانی را در زمینه های مختلف علمی به جامعه علمی هدیه کند.
از سویی پیاده سازی طرحهای نوین حوزه آموزش محرکی برای همگامی مدارس و مراکز آموزشی این استان با دستاوردهای نوین جهانی شده است.
احداث یک هزار و 683 باب مرکز آموزشی و پرورشی در استان، تجهیز پنج هزار و 240 نماز خانه در مدارس، احداث هشت واحد زمین ورزشی با چمن مصنوعی و احداث استخر ورزشی گوشه ای از رشد و شکوفایی سرانه آموزشی استان در طول انقلاب است.
افزایش 50 درصدی باسوادی در اردبیل
در حالیکه پیش از انقلاب تنها 30 درصد جمعیت استان اردبیل با سواد بوده اند، با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و توجه آن به حوزه فرهنگی و آموزشی این رقم در سال 85 به 80 درصد رسید و امروز به بیش از 90 درصد نیز افزایش یافته و در َآینده ای نزدیک جشن ریشه کنی بی سوادی در این منطقه برگزار خواهد شد.
این در حالی است که افزایش باسوادی شهری با حدود 40 درصد و روستایی با حدود 50 درصد از وضعیت رو به رشد برخوردار بوده ضمن اینکه در این مدت با سوادی در مردان 40 درصد و در زنان نزدیک به 60 درصد افزایش داشته است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر بی توجهی به آموزش و تحصیل عشایر استان را در زمان پیش از انقلاب یادآورشد و گفت: با احداث 265 باب آموزشگاه عشایری و تخصیص 89 کانکس به مناطق عشایری در طول انقلاب هم اکنون زمینه تحصیل دانش آموزان عشایر فراهم شده و این همان طرح ریشه کنی بی سوادی در استان است.
محمود زاده افزود: علاوه بر توجه به وضعیت آموزشی دانش آموزان مناطق خاص وضعیت باسوادی استان در حالت کلی نیز قابل توجه بوده و نشان می دهد تنها درصد اندکی از اردبیلیها امکان باسواد شدن را در طول سالهای اخیر نداشته اند.
از بی سوادی تا هوشمند سازی مدارس
وی با اشاره به طرح هوشمند سازی مدارس استان عنوان کرد: گامهایی که در طول 33 سال گذشته در حوزه آموزش و پرورش برداشته شده امروز به درجه ای رسیده که ما از بی سوادی گذر کرده ایم و در راستای هوشمند سازی مدارس تلاش می کنیم و این دستاورد کمی نیست.
محمودزاده با بیان اینکه هم اکنون شاهد هوشمند سازی 216 باب مدرسه در استان هستیم، اثرات اجرایی شدن این طرح برای همگامی با توسعه جهانی را مهم و حیاتی بر شمرد و گفت: طی سه سال آینده تمامی مدارس استان هوشمند خواهند شد و ما در 36 سالگی انقلاب به بزرگترین دستاورد آموزشی در مدارس دست خواهیم یافت.
وی در عین حال اتصال هزار مدرسه استان اردبیل به شبکه اینترنت ملی را در راستای دستیابی به علم روز جهانی ارزیابی کرد.
"سمپاد" زمینه ساز درخشش استعدادهای انقلاب
توسعه ساخت مدارس خاص از جمله مدارس شبانه روزی، شاهد و" سمپاد"در دوران پس از انقلاب هم اکنون زمینه ساز تحصیل دانش آموزان با قابلتها و توانمندی ها و استعدادهای علمی مختلف شده ضمن اینکه در طول انقلاب 71 باب مدرسه شبانه روزی، 9 باب پژوهش سرای دانش آموزی، 39 باب مدارس هیئت امنایی، 14 باب مدارس شاهد و ایثارگران، 28 باب مدارس نمونه دولتی و سمپاد، پنج مرکز آموزش و توان بخشی و 205 باب هنرستان فنی و حرفه ای و کار دانش و 317 باب مجتمع آموزشی و پرورشی در استان احداث شده که خود انقلاب آموزشی است.
بهبود کیفی و توسعه مراکز آموزشی استان با کسب نتایج قابل توجه در مسابقات سراسری، امتحانات نهایی و کنکور دانشگاهها نشان می دهد توسعه مراکز آموزشی استان یک نهضت ادامه دار بوده و امروز آموزش و پرورش با توجه به آرمانهای انقلاب مبارزه با بی سوادی و جهل و بهبود و توسعه فضاهای آموزشی و مدارس را همچنان در صدر اهداف خود قرار داده است.
پوشش 223 هزار دانش آموز در طرح سنجش سلامت
مدیر کل آموزش و پرورش استان با اشاره به طرحهای جانبی آموزش و پرورش استان تصریح کرد: در طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان 223 هزار و 480 نفر تا کنون تحت پوشش قرار گرفته اند.
وی تصریح کرد: علاوه بر این در طرح "کرامت" نیز یا آموزش مهارتهای زندگی بر پایه مبانی و فرامین اسلامی 74 هزار و 464 نفر و در برنامه آموزش عملی نماز 392 هزار دانش آموز شرکت کرده اند.
محمود زاده استقبال دانش آموزان و والدین از برنامه های جنبی و پرورشی و کمک درسی آموزش و پرورش را مطلوب دانست و گفت: برنامه های جنبی با اجرای طرحهای فرهنگی در مدارس توانسته است محیط مدرسه را به محیطی شاد توام با آموزش غیر مستقیم اصول زندگی همراه سازد.
وی توجه به برنامه های ورزشی فرح بخش و شاد برای دانش آموزان و زمینه سازی برای ادغام ورزش و تحصیل را از برکات انقلاب دانست و گفت: آموزش ورزشهای متنوع و تشویق دانش آموز برای شرکت در مسابقات ورزشی از جمله موضوعاتی است که پیش از انقلاب رنگ و بوی خاصی نداشته است.
865 دانش آموز اردبیلی مدال آور مسابقات قهرمانی ورزشی
محمود زاده عنوان کرد: در مسابقات قهرمانی ورزشی در زمینه های مختلف دانش آموزان اردبیلی توانسته اند در طول سالهای پس از انقلاب با کسب 865 مدال افتخار آفرین باشند.
وی گفت: توسعه فضاهای ورزشی و احداث 31 باب سالن ورزشی سقف بلند، احداث استخر و زمینهای ورزشی در حالی تاثیرات قابل توجهی در شکوفایی استعدادهای ورزش استان داشته که پیش از انقلاب فقط چهار باب سالن ورزشی باعث گوشه گیری این استان و بازماندن از رقابتهای ملی شده بود.
مدیر کل آموزش و پرورش استان با اشاره به آموزش شنا دانش آموزان با اجرای طرح ملی "سباح" افزود: در طرح سباح تا کنون 27 هزارو 548 دانش آموز مقطع سوم ابتدایی این استان توانسته اند شرکت کنند.
نظر شما