۲۴ بهمن ۱۳۹۰، ۱۰:۳۵

نشست اندیشه‌های راهبردی -1

نگاه ابزاری به زنان در رسانه‌ها/ دربرابر اندیشه‌های غرب منفعلانه عمل کردیم

نگاه ابزاری به زنان در رسانه‌ها/ دربرابر اندیشه‌های غرب منفعلانه عمل کردیم

بی‌توجهی رسانه‌ها به موضوع زنان و خانواده، تشکیل کمیسیون زنان و خانواده، تاکید براسلامی بودن قوانین زنان، تائید مواضع منفعلانه در برابر اندیشه‌های غرب در حوزه زنان از مهمترین محورهای بخش نخست نشست "اندیشه‌های راهبردی زنان و خانواده "در خبرگزاری مهر بود.

14دیماه بود که سومین نشست اندیشه های راهبردی با موضوع زن و خانواده با حضور مقام معظم رهبری برگزار شد. در این دیدار ایشان مسئله زن و خانواده را از مسائل درجه یک کشور دانستند و خواستار تئوریزه شدن منابع و تعالیم اسلامی در حوزه زن و خانواده ، توجه به نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی، مشکلات حقوقی زنان، چار چوب های اشتغال و...شدند .

زهره الهیان نماینده مجلس و عضو فراکسیون زنان، فرحناز قند فروش کارشناس و فعال حقوق زنان و زهرا سجادی معاون امور خانواده مرکز امور زنان و خانواده در نشستی در خبرگزاری مهر به تشریح مشکلات مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری در حوزه زنان و خانواده پرداختند و راهکارهایی در خصوص رفع این چالش ها پیشنهاد کردند.

* خبرگزاری مهر ـــ گروه اجتماعی: شما در نشست اندیشه های راهبردی با موضوع زن و خانواده در حضور مقام معظم رهبری حضور داشتید به نظر شما در این حوزه چه مشکلات و چالش های در اولویت است؟

-زهره الهیان: وقتی مقام معظم رهبری بر این که مسئله زن و خانواده مسئله درجه یک کشور است تاکید دارند باید در سطح رسانه نیز این مسئله به عنوان دغدغه اصلی مطرح شود. در طول سالیان گذشته به آن میزان که مقام معظم رهبری و حضرت امام (ره) به موضوع زنان و حضور زن در جامعه تاکید داشتند به مسئله زنان در رسانه ها پرداخته نشده است.هر چند رسانه های مرتبط با برخی از جریانات خاص با نگاهی فمنیستی و با رویکردی تبلیغاتی و ابزاری در جهت مقاصد سیاسی خود از موضوع زن استفاده کردند اما این حرکتها بیش از این که تاثیر مثبت در حوزه زنان و خانواده داشته باشد تاثیرات منفی داشته و آسیب زا بوده است.

نگاه ابزاری به زنان در رسانه های سیاسی

در دوران اصلاحات برخی از روزنامه ها صفحه ای را به حوزه زنان اختصاص داده بودند اما این که چقدراین صفحات با رویکردشان توانست دردی از دردهای زنان جامعه را درمان کنند؛ من به عنوان کسی که از مدتها است اخبار این حوزه را رصد می کنم معتقدم نحوه پرداختن این رسانه ها به موضوع زنان بیشتر سبب آسیب شده است.
در این صفحات رویکردی عقلانی با نگاه به مسائل اسلامی و دینی و تفکرو اندیشه های الای امام (ره) و مقام معظم رهبری در حوزه زنان دیده نمی شد. در زمان حال رسانه ها وظیفه دارند نگاه حضرت امام (ره)به مسئله زن و مقام رهبری را در افکار عمومی و به صورت کلان تبیین و این تفکر را به جهانیان ارائه کنند. امسال یکی از سالهای پر برکت برای زنان بود. مقام معظم رهبری دو نشست تخصصی با بانوان داشتند و در هر نشستی رهنمودها و راهبردهایی را ارائه دادند که می تواند بسیار راهگشا باشد و این راهبردها می تواند سالها خوراک فکری و مسیر راه رسانه های ما باشد. رسانه ها وظیفه دارند روی بند، بند این فرمایشات کار کنند.

 قوانین و نگاه اجتماعی به زنان اسلامی باشد

یکی از حوزه هایی که مقام معظم رهبری در سخنانشان به آن اشاره کردند قانونگذاری در این حوزه بود. ایشان تاکید داشتند اگر می خواهیم نگاه اسلام در حوزه زنان تحقق پیدا کند، باید این نگاه در قوانین ما نیز ورود پیدا کند. زیرا اگر قوانین ما یک چیز بگوید و نگاه ما به این حوزه یک چیز دیگر باشد آن نگاه اسلامی تحقق پیدا نمی کند و تمام تلاش های ما در حد حرف و شعار باقی می ماند  لذا یکی از مسئولیتهای جدی زنان و مردان مجلس این است که قوانینی را به تصویب برسانند که متضمن این نگاه اسلامی باشد. در قانون اساسی به عنوان یک سند بالادستی بر حقوق زنان تاکید بسیاری شده است. زیرا در طول سالیان متمادی این حقوق نادیده گرفته می شود. همچنین نکته مهم در بحث قانون گذاری این که قوانین نباید پراکنده باشد.

نگاه اسلامی خانواده را سبب تعالی جامعه می داند

قوانین باید در برگیرنده نگاه سیستماتیک اسلام به خانواده باشد زیرا بر اساس نگاه اسلامی خانواده است که سبب تعالی جامعه می شود و خانواده به عنوان سلول بنیادین جامعه می تواند محور همه کمالات و پیشرفت های جامعه باشد. از این باب لزوم نگاه سیستماتیک به خانواده در آموزه های اسلامی بیشتر احساس می شود. از این رو طرح تشکیل کمیسیون زنان و خانواده با هدف بررسی تخصصی لوایح و طرحهای حوزه زنان و خانواده به هیات رئیسه مجلس ارائه شد.

تشکیل کمیسیون زنان و خانواده

مدتهاست که این طرح در حال بررسی و کار کارشناسی است و جوانب مختلف و ضرورتهای ایجاد آن سنجیده شده است. این طرح پس از بررسیهای نهایی به هیات رئیسه مجلس ارائه شد که امیدوارم در مجلس فعلی و یا در مجلس آینده به تصویب برسد.
ضرورت قانونگذاری تخصصی در حوزه زنان و خانواده سبب طرح این موضوع در مجلس شد زیرا لایحه ها و طرحهای حوزه زنان به جز کمیسیونهای آن نیاز به بررسی نگاه تخصصی داشت. به طور مثال لایحه حمایت از خانواده به جز طرح در کمیسیون قضایی نیاز به بررسی در یک کمیسیون تخصصی داشت تا با نگاه کاربردی و تخصصی مشکلات شناسایی و اصلاح شود.

مقام معظم رهبری نیز دراولین دیدار با زنان خطاب به نمایندگان زن تاکید داشتند در خصوص طرح هایی که در حوزه خانواده و زنان است نظرات خود را اعلام کنند زیرا آنان با مشکلات و معضلات این حوزه آشنایی بیشتر دارند.این طرح تقدیم هیئت رئیسه شده است و در نوبت طرح در صحن مجلس است. 


* خانم قند فرش به اعتقادشما چه زمینه هایی سبب برگزاری سومین جلسه اندیشه های راهبردی با موضوع زنان وخانواده شد؟

- فرحنازقند فروش: حضور موفق زنان، پیشتاز بودن آنان در عرصه انقلاب و بعد از آن در میدانهای دفاع مقدس، اهمیت خانواده و موضوع زنان به عنوان یکی از موضوعاتی که غرب همیشه بر آن تاکید دارد و موضع گیریهای منفی آنها سبب شد که موضوع زن و خانواده و اندیشه های راهبردی در اولویت قرار گیرد. این سه عامل نشان دهنده آن است که باید موضوع زن و خانواده در ابعاد مختلف بررسی شود.

خلا های علمی در حوزه زنان

مقام معظم رهبری معتقدند که ما دو دلیل مهم و قابل توجه داریم که به حوزه زنان و خانواده بپردازیم. یکی خلاء هایی است که در زمینه های کار کارشناسی و علمی وجود دارد. ایشان کارهای انجام شده را کافی نمی داند و دیگری به اعتقاد بنده وجود نگاه جنسیتی به مسائل زنان است به این معنا که مسائل زنان و مسئولیت آنان  فقط به زنان واگذار شود.

موضوع دیگری که رهبر انقلاب بر آن تاکید کرد بررسی جایگاه زنان در غرب است و اینکه ما باید به دور از انفعال روی این موضوع کار کنیم و برای ابهام آفرینی های غرب پاسخ داشته باشیم. مقام معظم رهبری در آخرین جلسه خود با زنان پس از شنیدن مقالات فرمودند مقالات خوانده شده نشان می دهد موضع ما در برابر غرب همچنان منفعلانه است.

کاردر حوزه زنان زیاد شده است اما کار روی زمین مانده زیاد داریم

- زهرا سجادی معاون امور خانواده مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری: نکته ای که شما ( قندفروش) گفتید قابل تبیین است. حضرت آقا فرمودند در حوزه زنان و خانواده کار بسیار شده است اما هنوز کارهای زیادی بر زمین مانده است که باید انجام شود. یکی از نقاط برجسته آن است که مقام معظم رهبری در خصوص اندیشه های راهبردی بسیار وقت می گذارند، اهمیت زیادی به این مسئله می دهند و شما می بینید سه نشست تخصصی - راهبردی یکی در باب عدالت، یکی الگوهای اسلامی و ایرانی پیشرفت و سومی در موضوع زنان و خانواده برگزار می شود این نشان دهنده اهمیت آقا نسبت به این موضوعات است.

ما نیز در کارگروه تخصصی زن و خانواده در خصوص این موضوعات کار کارشناسی انجام داده بودیم و خوشبختانه مسائلی را که ایشان بر آن تاکید کردند پیش از این مرکز امور زنان و خانواده نیز بر آن ورود پیدا کرده و کار را آغاز کرده بود. در حال حاضر نیز دبیرخانه این نشست های راهبردی دایر شده است و از مردم تقاضا می کنیم راهبردها و اندیشه های خود را برای بیشتر فعال شدن این دبیرخانه ارائه کنند و ما نیز از نظرات کارشناسی استفاده می کنیم.

مرکر امور زنان  و خانواده بعد از نشست آقا کمتر از دو هفته  نشست هم اندیشی زنان و خانواده را با موضوع اندیشه های راهبردی برگزار کرد که در این هم اندیشی دو کمیسیون علمی یکی با موضوع عدالت قضایی، چالش ها و آسیب ها و دیگری آسیب شناسی مطالعات زنان و خانواده برگزار شد که با وجود فرصت کوتاه دستاوردهای بسیار خوبی داشت.

برگزاری نشست های فصلی اندیشه های راهبردی

اکنون نیز در حال برنامه ریزی هستیم که دبیرخانه بعد از این هم اندیشی فعالانه تر عمل کند و نشست های تخصصی با حضور اندیشمندان، علمای بزرگ و ... به طور منظم برگزار شود و امیدواریم این جلسات راهبردی به صورت فصلی برگزار شود و پس از گذشت دو سال دستاوردی داشته باشیم و به خدمت مقام معظم رهبری ارائه کنیم که دغدغه ایشان در این حوزه کم شود.
یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری اندیشه های راهبردی است، ایشان در فرازهایی از سخنانش گفتند شاید کارهای کاربردی در مملکت انجام شده باشد اما ما بیشتر به اندیشه های راهبردی نیاز داریم و ما نیز در مرکز امور زنان روی این موضوعات تمرکز کرده و تا چند ماه آینده گزارشی در خصوص فعالیت هایمان ارائه می کنیم.

........................

ادامه دارد....

کد خبر 1532435

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha