به گزارش خبرگزاری مهر، رقابتهای اسکیت قهرمانی کشور در حالی با کسب عنوان قهرمانی تیم اسکیت موسسه "تاریخ و تمدن شرق" به پایان رسید که این تیم تنها دو سال از تشکیل آن می گذرد اما در این مدت به موفقیت های زیادی دست پیدا کرده است. به همین بهانه با اعضا و سرمربی این تیم در مورد مشکلات و البته افتخاراتی که تاکنون کسب کرده اند گفتگو کردیم.
پوریا قاسم پور که در سالیان گذشته در رشتههای هندبال و دو ومیدانی فعالیت کرده در سال 2008 در مسابقات چین شرکت کرد ولی به دلیل مصدومیت، نتوانست موفقیتی حاصل کند اما در جریان مسابقات سال 2010 کلمبیا وی به همراه تیم ملی ایران در مسابقات گروه امدادی، مقام سیزدهم را کسب کرد.
قاسم پور در تکمیل فعالیت های خود در رشته اسکیت گفت: مسابقات آسیایی تایوان تجربه دیگری بود که درآن مسابقه نیز توانستم مقام چهارم را به دست بیاورم. در مسابقات جهانی کره جنوبی درسال 2011 نیز در ماده 20 کیلومتر، در مکان شانزدهم آسیا ایستادم.
مجتبی حاجی پور سرمربی تیم اسکیت "تاریخ و تمدن شرق" است. این تیم در سال 88 و با حمایت های دکتر هاشمیان، تشکیل شد. حاجی پور در این مورد گفت: آن زمان که ما وارد فضای اسکیت شدیم، مسابقات قهرمانی و حرفه ای درایران وجود نداشت. ما این ورزشی را به صورت تفریحی در پارک ها و خیابانها آغاز کردیم. اما ازسال 72 به بعد مسابقات اسکیت به صورت حرفه ای درهیات ورزش های همگانی آغاز شد و اولین اعزام به مسابقات برون مرزی ازسال 79 صورت گرفت.
تیم تحت هدایت حاجی پور در رشته اسکیت سرعت فعالیت دارد و این تیم درمسابقات جهانی 2011 "یاسو" درکره جنوبی، بین 84 تیم شرکت کننده درسراسر دنیا توانست مقام هشتم انفرادی را در ماده 20 کیلومتر حذفی کسب کند.
حاجی پور، در ادامه به مشکلات رشته اسکیت سرعت در ایران اشاره کرد و افزود: بخشی از اسکیت سرعت در پیست های مخصوص شیبدار انجام می شود که باید کف پوش مخصوص داشته باشد زیرا سرخوردن در آن با سرخوردن در آسفالت تفاوت دارد . اما در ایران فقط سرخوردن درآسفالت را تجربه کرده ایم.
وی در خصوص جایگاه فعلی این ورزش در ایران تاکید کرد: ورزش اسکیت در ایران چندان شناخته شده نیست و اغلب به شکل تفریحی دنبال می شود. بر اساس آمار، اسکیت جزو 5 رشته سخت و طاقت فرسای ورزشی به شمار میرود و حرفه ای دنبال کردنش، مستلزم آمادگی بسیار و البته حمایت های مضاعف است.
"ازسال 1382 درمسابقات قهرمانی کشوری در بروجرد شرکت کردم. اما نتوانستم مقامی کسب کنم. البته این موضوع باعث نشد ناامید بشوم و یک سال بعد توانستم درمسابقات سنندج، مقام سوم را بهدست بیاورم."
این جملات، بخشی از گفته های محمد صالحی، یکی از قهرمانان ملی رشته اسکیت است. وی تنها شرکت کننده مرد ایران در مسابقات آسیایی گوانگجو بود که توانست مقام ششم این پیکارها را به دست آورد.
صالحی ادامه داد: شرکت در مسابقات جهانی را از سال 2008 تجربه کردم. اولین بار به چین رفتم و در مسابقات جهانی اسکیت سرعت شرکت کردم و مقام پنجم را به دست آوردم. سال بعد در مسابقات جهانی کلمبیا تیم امدادی ما سیزدهم شد.
نگین دادخواه که از سن 14 سالگی اسکیت سرعت را به شکل حرفه ای دنبال کرده است در این مورد می گوید: دو نفر از کسانی که در گذشته با من اسکیت نمایشی کار می کردند، برای مسابقات آسیایی اعزام شدند و همین اتفاق باعث شد تا عزمم را جزم کنم و به صورت حرفه ای این رشته را دنبال کنم .
وی ادامه داد: اعزام به مسابقات آسیایی، اولین موفقیت بزرگ ورزشی ام بود که باعث تشویق بیشترم شد و بعد از آن هم به مسابقات آسیایی و جهانی دعوت شدم. در سال 86 و در مسابقات آسیایی تایوان، اتفاق جالبی برایم افتاد؛ من در جریان آن مسابقات توانستم تنها دختری باشم که مدال برنز انفرادی را در ماده 200 مترسرعت به گردن میآویزد.
نیلوفرمردانی، اسکیت باز 18ساله تیم تاریخ وتمدن شرق نیز در این مورد گفت: در تایوان نیز در رشته اسکیت سرعت و استقامت به عنوان کم سن و سالترین فرد تیم ملی توانستم مقام نهم آسیا را به دست بیاورم. همچنین درمسابقات آسیایی تایوان که درسال گذشته برگزار شد توانستم یک مقام چهارمی، سه مقام پنجمی و یک مقام ششمی را در رشته های هزار متر، ده کیلو متر و بیست کیلومترکسب کنم.
نظر شما