به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر میراث فرهنگى، صنایع دستى و گردشگرى سازمان منطقه آزاد قشم از آغاز عملیات لایروبى و ساماندهى 366 حلقه چاه، معروف به چاههاى تلا در بندرتاریخى لافت در جزیره قشم خبر داد.
تورج امانى با بیان این مطلب گفت: عملیات ساماندهى و لایروبى چاههاى تلا با هدف جذب بیشتر گردشگر، کمک به جوامع محلى و همچنین گاه نگارى این اثر تاریخى از امروز در بندر تاریخى لافت جزیره قشم آغاز شده است.
وى افزود: توجه به جامعه محلى به عنوان یکى از اهداف مدیریت میراث فرهنگى سازمان منطقه آزاد قشم ایجاب مى کند که قدمت 366 حلقه چاه بندر تاریخى لافت تحت عنوان چاههاى تلا مورد شناسایى علمى و عملیات باستانشناسى قرار گیرد.
مدیر میراث فرهنگى، صنایع دستى و گردشگرى سازمان منطقه آزاد قشم گفت: با اجراى این عملیات که تا پایان سال جارى ادامه خواهد داشت، بسیارى از چاههاى مدفون شده در این محوطه شناسایى و پس از لایروبى و ساماندهى از شرایط ویژه گردشگرى برخوردار خواهند شد.
وى تصریح کرد: چاههاى تلا در قشم که از صدها سال پیش در گل و لاى مدفون شده، در فهرست آثار ملی قرار دارد و سازمان منطقه آزاد قشم با هدف بازیابی این آثار تاریخى، عملیات لایروبی و ساماندهی، حفاری چاههای مدفون و شناسایی قدمت حقیقی آن را براساس یافته های باستان شناسی آغاز کرده است.
به گفته امانى، با اتمام لایروبى و ساماندهى چاههاى تلا، این پروژه توسط تیم عملیاتى و با همکارى بومیان این منطقه با محصور کردن محل، نصب تابلوهاى اطلاع رسانى و همچنین چاپ بروشور به دو زبان فارسى و انگلیسى براى بازدید گردشگران در ایام نوروز 91 آماده خواهد شد.
ساکنان بندرتاریخی لافت در گذشته های دور، آب مورد نیاز خود را هر روز از یکی از 366 حلقه چاهی که تلا نامیده می شد تامین می کردند اما با گذشت زمان و کاهش بارندگیها و همچنین با توجه به عملیات آبرسانی به روستاها، این چاهها بدون استفاده ماند و هم اکنون مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم با برنامه ای مدون، عملیات ساماندهی آثار تاریخی این منطقه از جمله چاههای تلا را با هدف توسعه گردشگری و کمک به جامعه محلی در دستور کار خود قرار داده است.
در گویش محلی جزیره قشم، تل به معنای گودی و او به معنای آب است و اصطلاح تلا به معنای چاه آب است.
نخستین دوره آموزش خدمات گردشگرى در قشم برگزار شد
مدیر میراث فرهنگى، صنایع دستى و گردشگرى سازمان منطقه آزاد قشم از برگزارى دوره هاى آموزشى خدمات گردشگرى در قشم با با هدف ارتقای سطح اطلاعاتى رانندگان وسایل نقلیه عمومى خبر داد.
تورج امانى افزود: ارتقای سطح آگاهى رانندگان آژانس ها و تاکسى هاى درون شهرى از آثار تاریخى و طبیعى جزیره زیباى قشم، بخشى از اهداف برگزارى نخستین دوره و همچنین دوره هاى آتى آموزش خدمات گردشگرى در قشم محسوب مى شود.
وى ادامه داد: متخصصان امر گردشگرى و میراث فرهنگى سازمان منطقه آزاد قشم در این دوره ها، نحوه برخورد و رفتار مناسب را با مسافران آموزش دادند.
مدیر میراث فرهنگى، صنایع دستى و گردشگرى سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به آمادگى شرکت هاى خدمات مسافرى قشم براى استفاده از این دوره ها بیان داشت: نخستین دوره آموزش خدمات گردشگرى صبح امروز با حضور 45 تن از رانندگان شرکت تاکسیرانى فرودگاه قشم در مرکز بین المللى رشد قشم برگزار شد.
امانى بر آمادگى مدیریت میراث فرهنگى، صنایع دستى و گردشگرى سازمان منطقه آزاد قشم در برپایى مستمر این دوره ها با هدف ارایه هر چه بهتر خدمات گردشگرى به رانندگان و دارندگان وسایل نقلیه عمومى قشم با توجه به نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروز 91، تاکید کرد.
جزیره قشم در جنوب ایران با داشتن سایت هاى منحصر بفرد گردشگرى، در طول سال پذیراى میلیونها مسافر و گردشگر از اقصى نقاط میهن اسلامى و کشورهاى خارجى است که اوج این سفرها را مى توان در نیمه دوم سال بخصوص از 15 اسفند تا 15 فروردین مشاهده کرد.
دوره آموزش مبانى عکاسى دیجیتال با حضور اساتید خانه عکاسان ایران
یک دوره آموزشى مبانى عکاسى دیجیتال با حضور اساتید مجرب از خانه عکاسان ایران، به مدت چهار ساعت در منطقه آزاد قشم برگزار شد.
این دوره در قالب تور عکاسى با آموزش مبانى عکاسى HDR و مبانى عکاسى دیجیتال در روستاى طبل و بندر تاریخى لافت به مدت 4 ساعت برگزار شد.
فراگیران این دوره با راهنمایى استاد مهدى مقیم نژاد و آرش حمیدى با حضور در جنلگهاى حرا، دره تندیسها، غارهاى نمکى، دشت کانى و همچنین مراسم بادبان کشى در روستاى لافت، تصاویر و عکسهاى جذابى را از این اماکن گردشگرى و تاریخى ثبت کردند.
این دوره با همکارى روابط عمومى منطقه آزاد قشم، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامى و انجمن عکاسان استان هرمزگان و همچنین شورا و دهیارى روستاى طبل برگزار شد.
مرحله دوم طرح ملى ایمن سازى فلج اطفال در قشم
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم گفت: مرحله دوم طرح ملى ایمن سازى فلج اطفال زیر پنج سال در این شهرستان با همکارى سازمان منطقه آزاد قشم آغاز شد.
محمدرضا دولت آبادى یکشنبه افزود: مرحله دوم این طرح ملى در قشم آغاز شده تا 26 بهمن ماه با حضور 101 تیم عملیاتى و به صورت مراجعه خانه به خانه وهمچنین حضور تیم هاى ویژه در مبادى ورودى اسکله ها و فرودگاه بین المللى قشم ادامه خواهد داشت.
وى با اشاره به اهمیت شعار "سلامت زیستن حق هر کودک است" گفت: اولیاى کودکان باید در اجراى دقیق این طرح ملى که با خوراندن دو قطره واکسن به سلامتى فرزندان دلبند آنان کمک مى کند، پیشگام باشند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم بیان داشت: مرحله دوم این طرح نیزهمانند مرحله اول با حضور ناظران عالى وزارت بهداشت و درمان، استانى و شهرستانى و همچنین 23 تیم شامل شش تیم در شهر قشم و 17 تیم در شهرها و روستاهاى این شهرستان، اجرا خواهد شد.
وى با اشاره به اینکه فلج اطفال یک بیمارى عفونى است، بر مشارکت خانواده ها برای اجراى دقیق این طرح ملى با هدف سلامت تمام فرزندان سرزمین ایران اسلامى، تاکید کرد.
دولت آبادى بیان داشت: مرحله اول این طرح ملى از 17 تا 21 دى ماه با خوراندن قطره فلج اطفال بر روى بیش از 16 هزار کودک زیر پنج سال در شهرستان قشم با حمایت سازمان منطقه آزاد و مشارکت نیروهاى داوطلب بسیج، هلال احمر و رابطین بهداشتى اجرا شد.
نظر شما