به گزارش خبرنگار مهر، سیدمسعود عظیمی صبح چهارشنبه در جلسه بررسی توسعه صنایع پایین دستی فولاد در شهرک های صنعتی یزد با تشریح سیاست شرکت شهرک های صنعتی استان یزد در زمینه توسعه صنایع پایین دستی فولاد که در مطالعات سالیان اخیر و راه اندازی شهرک تخصصی فولاد جلوه گر شده است، اظهار داشت: در سال های 89 و 90، مطالعات امکان سنجی مقدماتی در زمینه 10 رشته فعالیت دارای اولویت در صنایع پایین دست فولاد، با حمایت این شرکت صورت گرفته است.
وی افزود: این مطالعات زمینه سرمایه گذاری 280 میلیارد ریال و اشتغال 500 نفر در 10 طرح را فراهم کرده است و این مطالعات در اختیار متقاضیان سرمایهگذاری قرار خواهد گرفت.
عظیمی با اشاره به ایجاد شهرک تخصصی فولاد در استان بیان کرد: شهرک صنعتی فولاد در زمینی به مساحت هزارهکتار آماده واگذاری به متقاضیان سرمایه گذاری است.
وی افزود: سیاست شرکت شهرک های صنعتی در واگذاری زمین در این شهرک صنعتی، استقرار واحدهای صنعتی با اولویت صنایع فولاد و پایین دستی فولاد است.
عظیمی تصریح کرد: جلوگیری از صادرات فولاد خام و ایجاد صنایع با تکنولوژی روز و محصول با ارزش افزوده بالا مستلزم تصویب قوانین مورد نیاز و حمایت مسئولان ذی ربط است.
نماینده مردم یزد در مجلس نیز در این جلسه با اظهار تاسف از حادثه کارخانه فولاد غدیر یزد همچنین معضل بیکاری در طبقه تحصیلکرده جامعه اظهار داشت: یکی از راههای مقابله با این پدیده توسعه صنایع پاییندستی فولاد نظیر تولید آلیاژهای فولاد، قطعه سازی و ریخته گری در استان است.
علی اکبر اولیا با تاکید بر فعال شدن انجمن فولاد استان یزد عنوان کرد: باید با ایجاد صنایع پایین دستی فولاد، زنجیره بهره برداری از فولاد را تکمیل کرد.
رئیس مجمع نمایندگان استان یزد همچنین خواستار تصویب نتایج مطالعات کارشناسی مبتنی بر آمایش و منطق خوشه های صنعتی به عنوان نقشه راه صنعت فولاد استان از سوی مسئولان شد.
رئیس خانه صنعت و معدن استان یزد نیز در این جلسه با بیان اینکه برای ایجاد حرکت یکپارچه در زمینه صنایع پایین دستی فولاد، نیاز به عزم واحد و جدی مسئولان استان یزد است تاکید کرد: متاسفانه محصول فعلی صنعت فولاد استان یزد با آنچه مورد نظر بوده متفاوت است.
فنایی تاکید کرد: بیشتر فولادهای مخصوص، وارداتی هستند و کمتر به تولید داخلی آنها توجه جدی شده است.
وی با بیان اینکه بیشتر واحدهای بزرگ فولاد کشور در نزدیکی شهرها قرار دارند، این مهم را موجب آلودگی هوای شهرها، افزایش تصادفات در جادهها به دلیل حمل و نقل مواد خام و افزایش هزینههای تولید دانست و گفت: واحدهای تولید شمش فولاد بنا به دلایل زیست محیطی و اقتصادی باید در کنار معادن مستقر شوند و جای خود را در نزدیکی شهرها به واحدهای صنایع پاییندستی فولاد بدهند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد نیز در این جلسه با بیان اینکه برای ایجاد واحدهای پاییندستی فولاد نیاز به عزم جدی ملی و استانی داریم، خواستار اعمال ابزارهای تشویقی برای سوق دادن سرمایهگذاران به عرصه صنایع پایین دستی فولاد شد.
محمدمهدی زارع بر افزایش مطالعات امکانسنجی در این زمینه تاکید کرد و افزود: به طور قطع اجرای طرحهای بزرگ در زمینه فولاد نیاز به امکان سنجی و نیازسنجی دارند.
نظر شما