به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی پیش از ظهر چهارشنبه در همایش "هنر و تبلیغ" که در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به رویکردهای مختلف در زمینه هنر اظهار داشت: برخی هنر را به عنوان ابزار برای تحریک احساسات و لذت بردن مطرح میکنند که ناشی از نشناختن این مقوله است.
وی با اشاره به اوضاع هنر در شرایط کنونی اضافه کرد: در حال حاضر، کمتر اثر هنری وجود دارد که افراد را به تامل و تدبر وا دارد و آثار بیشتر با هدف افزایش تولید آثار هنری تولید می شوند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رویکرد دیگر در زمینه هنر رساندن انسان به حقیقت است بیان داشت: هنر وظیفه دارد حقیقت را آشکار کند و آن را نشان دهد و در واقع انکشاف حقیقت از ویژگیهای هنر است.
وی در ادامه با اشاره به هنر تبلیغ تصریح کرد: تبلیغ رسالت انبیاء و اولیاء الهی است و باید از این طریق حقایق عالم غیب را با زبانی هنری به مردم منتقل کنیم.
نقش هنر واقعی تقرب به خداست
لاریجانی با بیان اینکه تبلیغ منحصر در یک روش نیست اضافه کرد: هنر واقعی آن است که تقرب و نزدیکی به خدا را در انسان ایجاد و او را به سعادت رهنمون کند.
وی ادامه داد: اگر برای مثال در فیلم حضرت مریم(س) یا در فیلمهای دیگر بتوانیم تلنگری به انسان بزنیم و نشان دهیم که زندگی واقعی صرفا این دنیا نیست، وظیفه مهمی از کشف حقیقت را انجام دادهایم.
رئیس مجلس بیان داشت: در نصوص اسلامی تصریح شده است که وقتی انسان با مرگ مواجهه پیدا میکند درک خوبی از هستی پیدا میکند و خیلی از کارهای متعارف را انجام نمیدهد و ما باید بتوانیم با زبان هنر این حقیقت را به مردم بفهمانیم.
وی اظهار داشت: مأموریت مبلغان و روحانیان در تبلیغ، تربیت انسان در تراز تفکر اسلامی است و یک روحانی و مبلغ باید افکار دینی را در مردم به مرز بارور برساند.
تبلیغ منبری تعطیل نشود
لاریجانی با تاکید بر اینکه سنت تاریخی تبلیغ در منبر باید حفظ شود اضافه کرد: نمی توان با استناد به اینکه سینما و هنرهای جدید صنعتی متولد شده است دست از این سنت برداریم و تعطیل شود.
وی با بیان اینکه نباید استفاده از هنر، تزلزلی در امر تبلیغ به وجود بیاورد اظهار داشت: حضور و تبلیغ یک روحانی در بالای منبر برای مردم اطمینان بخشی به همراه دارد و زمینه ساز افزایش فهم افراد برای درک حقیقت است.
نماینده مردم قم در مجلس با اشاره به نقش سازنده تبلیغ در تربیت انسانها گفت: تجربه نشان داده است تربیت یافتگان در پای منابر کمتر دچار انحراف میشوند.
وی با اشاره به استناد برخی از روحانیون به خواب و یا پراکنده گویی تاکید کرد: در منبر باید از مرجع معتبر و الهی مانند قرآن و سنت رسولالله استفاده شود.
لاریجانی برلزوم استفاده از معارف قرآنی و حدیثی در منابر تاکید کرد و اظهار داشت: بیان مطالب با استناد به قرآن و روایات معتبر و سنت رسول الله تاثیرگذاری بیشتری بر مخاطب دارد.
تاکید بر دوری از پراکنده گویی در منابر
وی ادامه داد: در منبرها از شلوغ حرف زدن و از هر دری گفتن مانند شعر و خواب پرهیز شود زیرا پراکنده گویی و برای زیباجلوه دادن منبر ممکن است برای لحظاتی جلب مخاطب کند اما بیدارکننده او نخواهد بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مطالبی می تواند تربیت پایدار و مستقر در افراد ایجاد کند که حقایق ریشه ای را در وجود او زنده و نهادینه کند.
وی با اشاره به وضعیت انقلاب اسلامی در دنیای کنونی گفت: باید تقرب به سیاست در منابر وجود داشته باشد ولی مبلغ و واعظ می تواند از سیاست دوری کند.
قم - خبرگزاری مهر: رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تربیت یافتگان در پای منابر کمتر دچار انحراف میشوند، بر لزوم تقرب به سیاست در منابر تأکید کرد.
کد خبر 1535036
نظر شما