۲۶ بهمن ۱۳۹۰، ۱۹:۴۰

رحمانی:

دامداران جنگل نشین گیلانی خواستار اجرای طرح ساماندهی هستند

دامداران جنگل نشین گیلانی خواستار اجرای طرح ساماندهی هستند

رشت - خبرگزاری مهر: مدیرکل منابع طیعی و آبخیزداری گیلان گفت: بسیاری از تک خانوارها و دامداران جنگل نشین به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود امکانات رفاهی خواستار اجرای طرح ساماندهی هستند.

رحمت الله رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: استان گیلان از لحاظ حضور دام، دامدار و همینطورساکنان در مناطق جنگلی دارای ویژگی های خاصی است.

وی اظهارداشت: در این استان آبادیهای کوچک و پراکنده با تعداد سکنه محدود و معمولا زیر 20 خانوار زیادی در دل جنگل های استان وجود دارد که در تمام فصول سال و به صورت دائم سکنا دارند.

دامداران جنگل نشین از خدمات مناسب نظام بی بهره هستند

مدیرکل منابع طبیعی گیلان گفت: این امر باعث شده این قشر از جامعه نتوانند از خدمات مناسب از قبیل بهداشت، آموزش و امکانات رفاهی شامل آب آشامیدنی، گاز و یا حتی برق رسانی بهره مند شوند و در عین حال با حضور دام و احشام خود و بنا بر دلایل مختلف خواسته یا ناخواسته به جنگل و طبیعت اطراف محل زندگی خود لطمه وارد می آورند.

وی افزود: اجرای طرح خروج دام و تک خانوارهای جنگل نشین که به عنوان یک طرح ضربتی در طی برنامه چهارم پیش بینی شده بود با هدف صیانت و حفاظت هر چه بیشتر از انفال الهی و همینطور حفظ کرامت انسانی و بر خورداری جمعی از آحاد جامعه از خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است.

رحمانی ادامه داد: با اجرای کامل این طرح می توان امید وار بود که عده زیادی از ساکنان مناطق جنگلی با حضور در روستاهای پائین دست و پر جمعیت تر استان در عین بهره مندی از امکانات و خدمات لازم با انجام طرحهای اشتغالزایی مرتبط با فعالیتهای قبلی خود از وضعیت معیشتی بهتری نیز برخوردار شوند.

وی اظهارداشت: هر چند این طرح در شروع با اعتبار و تجربه کم شروع شد اما با گذشت زمان برنامه ریزان و مجریان طرحهای جنگلداری به این نتیجه رسیدند که با توجه به سکونت تک خانوارپراکنده و حضور دامهای آنها در جنگل، نمی توانند در اجرای طرحهای جنگلداری، توسعه جنگل وغنی سازی آن موفق شوند.

طرح ساماندهی در سطح جنگلهای استان پیش نیاز اجرای سایر طرحهاست

مدیرکل منابع طبیعی گیلان گفت: اجرای هیچ طرحی در سطح جنگلهای استان بدون اجرای عملیات ساماندهی خروج دام و تک خانوار که با کمبود اعتبارات مواجه است موفقیت چندانی نخواهد داشت وانجام طرح ساماندهی در سطح جنگلهای استان پیش نیاز اجرای سایر طرحها محسوب می شود.

وی اظهار داشت: دامداران علی رغم همه زحمات و تلاشی که انجام می دهند به دلیل استفاده از روشهای سنتی و دامهای با بازدهی کم هم از لحاظ میزان تولید گوشت و هم فرآوردههای لبنی از وضعیت معیشتی مناسبی برخوردار نیستند.

رحمانی افزود: دامداران برای تعدیل این روش و بهتر شدن درآمد خود باید با اصلاح نژاد دام و بهبود وضعیت نگهداری احشام و پرهیز از رها سازی دام برای چرای بدون برنامه در سطح جنگل تلاش بیشتری داشته باشند.

وی یادآورشد: دراین زمینه کارشناسان منابع طبیعی و آبخیز داری و همینطور جهاد کشاورزی استان برای ارائه آموزشهای لازم آمادگی دارند تا از این طریق با اجرای روشهای نوین دامداری در سطوح کوچک ضمن برخورداری دامداران و ساکنان مناطق جنگلی از درآمد بیشتر، از وارد کردن ضربات و خسارات جبران ناپذیر به جنگلهای بارانی و پهن برگ که در دنیا منحصر به فرد است، جلوگیری به عمل آید.

کد خبر 1535207

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha