۲۷ بهمن ۱۳۹۰، ۱۳:۴۶

بزرگداشت پرویز رجبی-1/

بجنوردی: به دوره حضور رجبی در مرکز دایره‌المعارف غبطه می‌خورم

بجنوردی: به دوره حضور رجبی در مرکز دایره‌المعارف غبطه می‌خورم

مدیر مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی گفت: آثاری که در زمان حضور زنده‌یاد پرویز رجبی در مرکز دایره‌المعارف تولید شد، بی‌همتا بودند و به آن زمان غبطه می‌خورم.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت زنده‌یاد پرویز رجبی، ظهر امروز پنجشنبه 27 بهمن با حضور سید محمدکاظم بجنوردی مدیر مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی، توفیق سبحانی، روزبه زرین‌کوب، نویسندگان و شاعرانی چون محمود حدادی و سهیل محمودی و اعضای خانواده رجبی و دوستان وی در سالن امیرالمومنین(ع) مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی برگزار شد.

بجنوردی در ابتدای این مراسم گفت: سرانجام همه ما مرگ است و بعد از عمری تلاش بالاخره آن‌چه برای انسان می‌ماند، اعمالی است که انجام داده است و چه خوشبخت‌اند کسانی که کارهای ماندگاری از خود به جای می‌گذارند. آن‌ها برای همیشه زنده هستند و خانواده‌شان همیشه از آن آثار مفتخر هستند.

وی افزود: ما موجودی را از دست دادیم که یک عمر برای اعتلای فرهنگ ایران در تلاش بوده و فرهنگ روح یک ملت است. اگر فرهنگ را باور کنیم، دانایی را بالا برده‌ایم و همه چیز مربوط به توسعه را به دست آورده‌ایم. اصل کار همین فرهنگ و دانایی است که مرحوم رجبی در این زمینه زحمات زیادی کشید و آثار زیادی از خود به جا گذاشت. او 202 مقاله در مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی تالیف کرد که هر یک از آن‌ها آثار ماندنی شدند و در مجلدات 1 تا 3 دانشنامه ایران چاپ شد. مخصوصا در جلد اول بسیاری از مقالات چاپ شده، نوشته او هستند.

این محقق گفت: آشنایی من با رجبی بسیار زیبا و جالب بود؛ بدون این که واسطه‌ای در میان باشد و کسی ما را به هم معرفی کند. روزی در دفتر در ساختمان پایین بودم که زنده‌یاد رجبی آمد و خود را با صراحت لهجه و شجاعت رفتاری که داشت، معرفی کرد. از آن زمان تبادل اطلاعات ما شروع شد و من شیفته شخصیتش شدم. از او دعوت کردم در مرکز دایره‌المعارف با ما همکاری کند و به او گفتم متصدی فرهنگ ملی ما خارجی‌ها هستند. ما باید کاری کنیم که خودمان متصدی فرهنگ کشور خودمان بشویم. این موضوع به شخصه آروزی من بوده و هست. هنوز هم معتقدم باید خودمان متصدی فرهنگ کشورمان باشیم چون هنوز تعداد زیادی از آثاری که در زمینه ایران‌شناسی خلق شده،‌ به همت ایران‌شناسان و خاورشناسان بوده و هست. البته آثاری توسط ایرانی‌ها در این زمینه تولید شده که باید بیشتر از این‌ها کار شود.

بجنوردی در ادامه گفت: دیدم که رجبی متخصص ایران‌شناسی است به همین دلیل از او دعوت کردم تا در دایره‌المعارف به ما بپوندد و به او گفتم که هدف همان متصدی‌گری فرهنگ کشور خودمان است. چون درست نیست که در لندن کنفرانسی درباره ایران‌شناسی برگزار شود ولی زبان فارسی،‌ زبان آن کنفرانس نباشد و حضور ایرانی‌ها در آن کمرنگ باشد. دیدم که رجبی هم چنین طرز تفکری دارد و می‌خواهد در زمینه ایران‌شناسی کار اساسی انجام بدهد. به همین دلیل هم مدیریت بخش ایران‌شناسی مرکز دایره‌العمارف بزرگ اسلامی به او سپرده شد.

مدیر مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی افزود: همسر رجبی هم مانند دستیار و رفیق او بود و با هم کار می‌کردند. گه گاهی که به اتاق کارشان می‌رفتم،‌ با هم استکای چای می‌خوردیم و گپ می‌زدیم. کارهایی که در دوره رجبی در زمینه ایران‌شناسی انجام شد بی‌همتا بود و به آن زمان غبطه می‌خورم. زمانی که رجبی سکته کرد و خانه‌نشین شد، نمی‌توانست قلم را به دست بگیرد و همسرش قلم را میان انگشتانش می‌گذاشت تا بتواند بنویسد. در این شرایط وقتی نگاهش می‌کردم، می‌دیدم که یک پارچه شوق و علاقه است تا بتواند کار کند. درگذشتش را به جامعه فرهنگی ایران تسلیت می‌گویم. یادش گرامی باد.

کد خبر 1535778

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha