۲۹ بهمن ۱۳۹۰، ۱۰:۴۵

موسیقی فولکلور"آذری"البرز را ترانه باران کرد/ شبی خاص برای "آذری ها " در البرز

موسیقی  فولکلور"آذری"البرز را ترانه باران کرد/ شبی خاص برای "آذری ها " در البرز

کرج – خبرگزاری مهر: جمعه شب طنین فولکور موسیقی" آذری" چنان وجدی را به فضای جشنواره موسیقی بین المللی فجر در البرز بخشید که به واقع باید اعتراف کرد چهارمین شب موسیقی فجر ، شبی مختص به آذری زبان هادر این استان بود.

به گزارش خبرنگارمهر، چهارمین شب موسیقی بین المللی فجر شبی سراسر وجد و شادی بود. در این شب گروه موسیقی "سهند" از خطه آذربایجان برفراز دامنه های البرز خوش درخشید.

جشن و سروری را این گروه جمعه شب در سالن سیروس صابر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز، بر پا کردند که شبی به یاد ماندی را برای آذری زبان ها رقم زد.

دراین شب "رشید وطن دوست" سرپرست گروه موسیقی "سهند" ، البرزی ها را به میهمانی جذبه روح نواز موسیقی کلامش برد.

این گروه 9 نفره روی استیج سالن به مدد هنرمندانه سر انگشتانشان آوای دل نشینی را از دستگاههای موسیقی خود نظیر نقاره ، کیبورد، کمانچه ، تار، گارمان،به پرواز در آوردند که با همراهی  و تشویق کرجی ها جلوه  کاملا متمایزی نسبت به اجرای سه روز گذشته داشت. کف زدن های ممتد و طولانی به هنرنمایی این هنرمندان تنها پاسخی بود که در این شب بازتاب برقراری ارتباط میهمانان با هنرمندان محسوب می شد.

هر بار که سرپرست گروه "رشید وطن دوست" خواننده اُپرای کشور بر روی استیج و میکروفن قرار می گرفت و ملودی ها را از بین برگه های فرا رویش انتخاب می کرد  حضار سراز پا نمی شناختند و بی وقفه و نفس گیر این استاد متبحر اپرا را تشویق می کردند.

گزینش در انتخاب قطعات این گروه نیز آگاهانه بود و هر کدام از قطعاتی که به اجرا درمی آمد خاطراتی را برای مخاطبان یادوآری می کرد. موسیقی نام آشنای " کوچَلَرَ سو سَپ میشم ، یار گَلَندَ تُز اولماسون " و "ریحان" از جمله قطعاتی بودند که مورد استقبال بالایی قرار گرفت.

قطعاتی از آوازهای فولکور نظیر "سَنَد گالماز"با موسیقی " توفیق کولیوف" ، " اُپرای آرشی مالالان " موسیقی از" اُزیر حاجی بک اُف "، "کیم بیلیر" ، " گُزلَریم هر آخشام" ،"ساری گلین"،" ریحان"، "گُربان آدینا"، "آرزو گیزیم" و قطعه ای فارسی با عنوان "شوق بهار" موسیقی از "جهانگیر جهانگیرف" و " آذربایجان " از "موسلم موقاوایُف"  پایان بخش موسیقی آذری این شب بود.

این گروه موسیقی در این شب غوغای دیگری بر موسیقی بین المللی فجر در استان البرز افکندند و برهمگان مبرهن ساختند که برای گوش فرا سپردن به طنین موسیقی آذری نیازی به دانستن لغت های آن نیست؛ این موسیقی از دامنه نفوذ بالایی برخوردار است که اگر با تبحر هنرمندان تلفیق شود برعمق جان هر شنوده ای می نشیند و تحت تاثیر خود قرار می دهد.

خواننده و سرپرست گروه موسیقی "سهند " وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه پایانی اجرای این گروه موسیقی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اجرای این موسیقی عنوان کرد: همزمان با هفتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر چهار برنامه اجرا از سوی وزارت خانه به این گروه محول شد یکی از آنها نیز شهر کرج و استان البرز بود.

رشید وطن دوست افزود: شب های گذشته در قزوین ، شب قبل در فرهنگسرای نیاوران اجرا داشتیم و فردا شب نیز در تالار وحدت آخرین اجرا را خواهیم داشت.

این خواننده اُپرا که از سال 1348 در ارکستر ملی ایران و تالار وحدت با بزرگان عرصه موسیقی همکاری دارد روند شکل گیری گروه "سهند" را 15 سال ذکر کرد و  درباره برقرار کردن ارتباط و استقبال بی نظیر مخاطبان کرجی در اجرای این شب گفت: مخاطبان هر چند آذری زبان نباشند بدلیل ویژگی های موسیقی کلامی این گویش با این موسیقی ارتباط برقرار می کنند.

وی افزود: علاقمندان به موسیقی بیشمارند و در این بین عده ای به پاپ علاقه نشان می دهند، گروهی به موسیقی کلاسیک ، موزار و... و موسیقی ایرانی نیز مخاطبان خاص خود را دارد بنحوی امروز هم شاهد حضور آذربایجانی ها و استقبال کرجی ها دراین اجرا بودیم که حس بسیار خوبی است وقتی مخاطب بدور از هر لهجه و گویشی با این نوع موسیقی ارتباط برقرار می کند.

این خواننده  خود را عاشق موسیقی می داند و می گوید: با وجود آنکه سالها قبل پیشنهادهای قابل توجهی در عرصه شغلی داشتم اما بدلیل عاشق بودن به این هنر همه چیز را رها کردم و سال 1348 با تست صدا در تالار رودکی مورد پذیرش قرار گرفتم و  با شرکت در دوره های آزاد اُپرا نزد خوانندگان اروپایی به استخدام در اُپرای تهران درآمدم از آن زمان تا کنون عاشقانه این هنر را ادامه می دهم  ودر حال حاضر علاوه بر خوانندگی آواز کلاسیک و سلفژ هم تدریس  می کنم.

شهر خرده فرهنگ ها نیازمند شادی است

این گروه موسیقی برای مسئولان البرز هم حامل پیامی بودند، دراین سه شب اجرای موسیقی سنتی که حزن خمیر مایه آن محسوب می شد تا این حد با استقبال عموم قرار نگرفته بود؛ و این پیام را عرضه می داشت که مردمان این شهر که از فرهنگ ها و خرده فرهنگ های مختلفی تشکیل شده اند نیازمند شادی هم هستند؛ وموسیقی شاد و وجدانگیز بعنوان غذای روح نیاز اساسی مردمان این شهر تلقی می شود.

کد خبر 1536675

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha