به گزارش خبرگزاری مهر، معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: این استان با دارا بودن 80 واحد دارای پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور جایگاه دوم این صنعت در کشور را به خود اختصاص داده است.
راضیه علیرضایی اظهارکرد: هم اکنون حدود 700 واحد طراحی و مونتاژ آسانسور در کشور فعال است که استان خراسان رضوی با بیش 80 واحد طراحی و مونتاژ آسانسور بعد از تهران در رتبه دوم کشور قراردارد.
معاون امورصنایع سازمان صنعت، معدن وتجارت استان با اشاره به فعالیت کارگروه تخصصی آسانسور و پله برقی در استان اظهارداشت: در این کارگروه مباحثی چون ارتقاء ایمنی و استاندارد، نظارت بر کیفیت ارائه خدمات شرکت های مجاز درمراحل طراحی و مونتاژ، نصب و خدمات پس از فروش و سیاست گذاری حوزه آسانسور مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
آغاز تولید نشاء خربزه در خراسان رضوی توسط بخش خصوصی
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی از آغاز تولید نشاء خربزه توسط بخش خصوصی در این استان خبر داد.
محمد صبور بیلندی گفت: این نشاء ها پس از کسب شرایط لازم به زمین اصلی منتقل خواهند شد.
وی بیان کرد: کشت نشایی به روش نرسینگ از سال 87 در سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی پایه گذاری شده و سپس توسط بخش خصوصی به صورت صنعتی در آمده است.
وی اظهار داشت: امسال به این روش کشت خربزه در شهرستان های تربت جام، تایباد، صالح آباد و مشهد در سطح 1500 هکتار انجام خواهد شد.
وی افزود: در سال زراعی گذشته 700 هکتار از مزارع خربزه استان به زیر کشت نشایی رفته بود.
مدیر امور زراعت سازمان با اشاره به فواید این نوع کشت گفت: این روش کشت باعث یکنواختی محصول، هم رسی میوه ها و کاهش استفاده از آب و سموم خواهد شد و همچنین هم رسی محصول باعث کاهش هزینه های برداشت خواهد شد.
وی دیگر مزیت این کاشت را استفاده از فرصت بازار نوبرانه محصول دانست و گفت: هم اکنون این کشت توسط بخش خصوصی انجام می گیرد و سازمان تلاش هایی را برای ترویج این نوع کشت در بین دیگر کشاورزان انجام می دهد.
توزیع دارو بین 120 هزار کندوی زنبور عسل در خراسان رضوی
کارشناس اداره مبارزه با بیماری های طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم دامپزشکی خراسان رضوی از توزیع 35هزار "نوار بای وارول" برای مقابله با بیماری های انگلی در زنبورستان های استان به صورت رایگان خبرداد.
محمدرضا شریعتی اعلام کرد: در راستای، مبارزه با بیماری های زنبورعسل و پیشگیری از وارد آمدن خسارت به زنبورداران، در سال جاری و در دومین مرحله توزیع داروی رایگان توسط شبکه های دامپزشکی در شهرستان ها آغاز شده است.
وی با اشاره به آمار کندوهای استان گفت : در خراسان رضوی بیش از 1600زنبوردار با حدود 120هزار کندوی زنبورعسل به موضوع زنبورداری و تولید عسل مشغول هستند که بیشترین تعداد از این میزان کندو در شهرستان های مشهد، چناران و نیشابور با تعداد حدود 77 هزار کلنی فعال هستند.
شریعتی ابراز امیدواری کرد: زنبورداران با پیشگیری اصولی و به موقع وهمچنین رعایت اصول بهداشتی بتوانند در پیشگیری از بیماری ها و جلوگیری ازوارد آمدن خسارات به زنبورستان ها گام های اساسی بردارند .
وی ضمن توصیه به زنبورداران جهت رعایت بهداشت پرورش گفت: داشتن کلنی های قوی با ملکه جوان، بازدید و مراقبت منظم از زنبورها، انجام ضدعفونی درست و موثر، تغذیه صحیح و کافی، رعایت حریم زنبورستان ها، عدم تعویض قابهای یک کلنی با کلنی دیگر، پرهیز از تعذیه با عسل های ناشناخته، درجه حرارت و رطوبت مناسب، پیشگیری از مسمومیت حاصل از سموم و ردیابی بیماری ها در پیشگیری از بیماری و تلفات در زنبورها موثر است.
این کارشناس، همچنین از زنبورداران استان خواست تا در صورت بروز بیماری و هرگونه تلفات غیرعادی زنبورها به شبکه های دامپزشکی شهرستان های استان مراجعه کنند.
نظر شما