محمد جنیدی در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح اقدامات و مشکلات موجود در این امامزاده پرداخت و افزود: با وجود مشکلات تأمین هزینه های مالی آستانه و از طریق تنها راه یعنی هدایا و نذورات مردم، برنامه های فرهنگی و عمرانی در دو سالی که به مدیریت این بقعه متبرکه منصوب شده ام انجام شده است.
وی گفت: از جمله اقدامات فرهنگی انجام شده در آستانه امامزاده جعفر(ع)، اجرای برنامه ها همزمان با مناسبتهای مذهبی و جشنها مانند ایام شهادت ائمه اطهار(ع)، بزرگداشت علی بن موسی الرضا برادر بلافصل امامزاده جعفر(ع) در دهه کرامت، برگزاری نمایشگاه هفته دفاع مقدس در آستانه، تجلیل و تکریم مادران شهدا، نمایشگاه هنرهای تجسمی که زندگی و مظلومیت حضرت فاطمه(س) را در 10 روایت به تصویر کشیده شد و در ایام شهادت ایشان برپا شد و با استقبال خوبی همراه شد.
ساخت مصلای پیشوا نیمه تمام مانده است
این مسئول ادامه داد: در حوزه عمرانی نیز سه پروژه نیمه تمام وجود داشت که با برنامه ریزی کار آنها به پایان رسید ولی یکی از این پروژه ها که ساخت مصلای امامزاده جعفر(ع) است و هزینه سنگینی دارد، نیمه تمام مانده است.
وی یادآور شد: تنها منبع تأمین هزینه های آستانه و ساخت مصلا از طریق هدایا و نذورات مردم و واگذاری قبور صورت می گیرد.
جنیدی اضافه کرد: لازم است برای تکمیل مصلی و نصب سیتمهای گرمایشی و سرمایشی آستانه، یاری و مساعدت به عمل آورند تا بتوان این مهم را تا سال 91 به پایان رساند و آن را برای مسافران نوروزی و اهالی شهرستان آماده کرد.
وی بیان داشت: مسئولان باید سخن مقام معظم رهبری را که فرمودند "بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی جامعه تبدیل شوند" را در نظر بگیرند و این سخن را در دستور کار خود قرار دهند.
زندگی و تاریخچه بقعه متبرکه امامزاده جعفربن موسی الکاظم(ع)
حضرت امامزاده جعفر(ع) که وی را "جواری" و اولاد او را "شجریون" نیز می خوانند، پس از رشد و نمو در خاندان پاک و مطهر محمدی(ص) و کسب فیوضات معنوی، به یاری برادر بزرگوارش حضرت علی بن موسی الرضا(ع) پرداخت و پس از آنکه حضرت امام رضا(ع) دعوت مأمون الرشید را پذیرفت و از مدینه راهی شهر طوس شد، وی نیز همانند آن حضرت با کاروانی به سرپرستی خود و با حضور فرزندان و فرزند زادگان حضرت امام موسی کاظم(ع) همچون ابراهیم و ابوالجواد(ع) از بغداد رو به ولایت خراسان نهاد.
آن حضرت و دیـگر همراهان، به ناحیـه "ساوجبلاغ" رسیدند و پس از درگیـری با سپاهیان مأمون، حسن بن موسی الکاظم (ع) شهید شده و به برخی دیگر از همراهان آن حضرت، جراحاتی وارد شد و پس از این پیکار با فرا رسیدن شب، همگی در اطراف این منطقه پراکنده شدند.
جعفر بن موسی الکاظم(ع) که در منطقه ساوجبلاغ در حین دفاع مجروح شده بود، در روستای "سناردک" شهرستان پیشوا، در منزل جلال الدین نام(شاید همین شهیدگاه فعلی باشد) بر اثر شدت جراحات وارده در تاریخ 15 جمادی الثانی سال 217 هجری قمری شهید و در آن محل مدفون شد.
بنای بقعه امامزاده جعفر (ع) در زمان شاه طهماسب صفوی ساخته شده و بعدها در زمان قاجاریه، به دستور فتحعلی شاه قاجار تعمیر و ایوان اصلی آن در ضلع شرقی بقعه احداث شده و در دوران پهلوی تعمیرات گنبد، آینه کاری داخل حرم و دیگر تزیینات داخلی و خارجی این آستـان مقدس انجـام شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز، توسعه آستان مقدس این امامزاده در قالب طرح جامع آغاز و بناهایی ساخته و اقداماتی انجام شد که هم اکنون نیز ادامه دارد.
وجود متبرک این امامزاده عظیم الشأن همچون درّی درخشان در مرکز شهر تاریخی و مذهبی پیشوا قرار دارد و همه روزه منزلگاه حاجتمندان و عاشـقان خاندان پاک پیامبر اعظم(ص) است.
نظر شما