حمید صرامی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام اینکه امروز دانش آموز، دانشجو، سرباز، کارمند، کارگر در معرض ابتلا به اعتیاد هستند، اظهار داشت: 44 درصد معتادان کشور زیر 29 سال، 95 درصد مرد،70 درصد شاغل، 90 درصد زیر دیپلم و 58 درصد معتادان متاهل هستند که 22 درصد معتادان از روی حس کنجکاوی، 18 درصد لذت بخشی، 14 درصد رفع مشکلات روانی و 13 درصد تفریح اقدام به مصرف مواد مخدر کرده اند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر تغییر الگوی مصرف و ارائه صدها نوع مواد آمفتامین و متامفتامین با نام های جذاب، شکیل، فریبنده با سرمایه گذاری اندک و سهولت در ساخت و سود بالا با فرآورده های تقلبی زمینه را برای جذب مشتریان جدید همواره کرده است.
وی گفت: در مقابله با تهدیدهای نرم در عرصه مدیریت بحران های اجتماعی و فرهنگی و به منظور عدم گرفتار شدن به مسمومیت های ناشی از جنگ نرم، نیازمند غواصان اجتماعی بوده که با بازبینی تلاش ها و نقشه برداری راه های رفته، شناسایی راه های نرفته، آینده شناسی و آینده نگری نسبت به پدیده های اجتماعی با هدف آمادگی برای استقبال از پدیده های نوظهور، همزمان نسبت به طراحی برنامه های موثر برای واکسیناسیون آحاد سالم و در معرض خطر اقدام کرده تا جامعه در زیست اجتماعی و فرهنگی از این گونه آسیب ها در امان باشد.
وی ادامه داد: بهره گیری محدود دستگاه های دولتی از ظرفیت سازمان های غیر دولتی، بهره گیری نامناسب از کلیه ظرفیت های موجود کشور در عرصه پیشگیری از اعتیاد، ضعف مداخله مراکز علمی و دانشگاهی در عرصه پیشگیری موجبات ضربه پذیری جامعه را فراهم کرده است.
سونامی اعتیاد با تولید سلول های جدید در حال حرکت است
مدیر کل فرهنگی پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری افزود: طی 32 سال گذشته بالغ 6 هزار تن انواع مخدر و روان گردان در کشور کشف شده است اما این وجود این سونامی با تولید سلول های جدید در حال تحرک است.
صرامی گفت: نگاه تک بعدی به موضوع اجتماعی و فرهنگی سبب شده سونامی اعتیاد در لایه های مختلف اجتماع شیوع پیدا کند و مراکز دانشگاهی به شکل ضعیف در این پدیده وارد شده است.
وی با اشاره به اینکه جنس انقلاب ما فرهنگی و ایدئولوژیک است، اضافه کرد: حوزه های علمیه نیز باید جدی تر به این حوزه ورود پیدا می کردند.
ظرفیت مردمی در زمینه پیشگیری از اعتیاد مورد استفاده قرار نگرفته است
وی با انتقاد از اینکه از همه ظرفیت ها استفاده مطلوب نکرده ایم، افزود: راه های نرفته نشان می دهد از مشارکت های مردمی به خوبی استفاده نشده است، برخی از سازمان های مردم نهاد با بی مهری و کم توجهی سازمان های ان جی او مواجه می شوند.
مدیر کل فرهنگی پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری گفت: فقدان یک نظام رصد و مونیتورینگ به شهرهای کشور یکی دیگر از مشکلات ما است ، اگر یک کمیته هشدار در سطح دانشگاه های ما شکل می گرفت از رخ داد خیلی از اتفاقات جلوگیری می کرد.
وی اظهار داشت: پیشگیری از اعتیاد را یک کنگره و بروشور فرض کرده ایم در صورتی که این امر یکی از مقدماتی ترین کارها است.
پیشگیری اولیه از اعتیاد نیازمند سرمایه گذاری جدی در سطح استان ها است
صرامی افزود: باید یک سرمایه گذاری جدی در زمینه پیشگیری اولیه از اعتیاد در سطح استان ها صورت گیرد و استاندار و همه مسئولان باید سرمایه گذاری خود را در این عرصه افزایش دهند و با یک سخنرانی و بروشور نمی توان به جنگ آن رفت.
وی ادامه داد: در این زمینه با کسری اندیشه مواجه هستیم بنابراین نیازمند یک علم منسجم هستیم، نگاه سیستمی و همه جانبه نگر که با آموزش های مستمر، جامعه هدفمند را برای ارائه خدمات مهیا تر کند تا بتوانیم در حوزه مصون سازی کشور از اعتیاد موفق تر عمل کنیم.
وی افزود: بیشتر آمارها و تحقیقات حاکی از این است که 91 درصد مردم موضوع مواد مخدر را به عنوان اولین تهدید مطرح کرده اند بنابراین در این زمینه مسئولیت پذیری باید در سطح طبقات مختلف رونق گیرد.
مدیر کل فرهنگی پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری گفت: 55 درصد والدین در کشور ما پس از پنج سال از اعتیاد فرزندان خود با خبر می شوند.
وی با تاکید بر اینکه دکان های پرگویی باید تعطیل شوند، اضافه کرد: نوآوری و خلاقیت یکی دیگر از اجزای پیشگیری اولیه از اعتیاد است که باید در استان البرز به آن پرداخته شود و همچنین استانداری، حوزه علمیه و دیگر دستگاه ها باید به صورت مستمر استان را دیده بانی کنند.
صرامی اظهار داشت: با توجه به اینکه ایران در کنار کشور افغانستان قرار گرفته است و همچنین لابراتورهایی که مافیای مواد مخدر در داخل کشور ایجاد کرده اند به طور کلی وضعیت کشور خوب است.
نظر شما