به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز یکشنبه 30 بهمنماه نشست خبری ششمین جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان در محل اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار شد.
در این نشست محمدرضا توکل صدیقی و برزو سریزدی دبیر و مدیر روابط عمومی جشنواره و محمد مشاری مدیرکل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران و مهدی محمود اقدم معاون فرهنگی شهرداری منطقه 11 تهران حضور داشتند که به تبیین جزئیاتی از این جشنواره و بخش ویژه و تازه اضافه شده آن با نام «اولین دوره انتخاب کتاب برتر آموزشهای شهروندی کودک و نوجوات» پرداختند.
در این مراسم مشاری دلایل حمایت از جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان را چنین تشریح کرد: ما رسالت خود را توسعه و ترویج فرهنگ شهروندی قرار دادهایم و از نظر ما وظایف و ماموریتهایی که شهرداری برعهده دارد باید با برنامهریزی پیش رود و حضور حداکثری مردم هم در این میان بسیار مهم است.
وی ادامه داد: ما به دنبال تعامل با دیگر ارگانها و نهادهای فرهنگی نیز هستیم که برپایی جشنوارهها، دورههای آموزشی، مشارکت در جشنوارهها و همایشها از جمله آنهاست که در سال 90 در سه حوزه مشارکت کردیم که یکی از آنها همکاری با انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان به عنوان متولی جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان است. به اعتقاد ما هر کتاب کودک را حداقل سه نفر میخوانند که شامل کودک و والدین میشود و این فرصت خوبی برای ما است که پیامهای شهروندی خود را برای فرهنگسازی ارائه کنیم.
مدیرکل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران از حمایت بیشتر از حوزه کتاب در برنامههای آتی این اداره کل خبر داد و گفت: آن تعداد کتاب که در این جشنواره و با موضوعاتی چون محیط زیست، ایمنی، حمل و نقل و ترافیک، آسیبهای اجتماعی، آپارتمان نشینی، اخلاق شهروندی، حفط اموال عمومی و ... بررسی شد از حد انتظار ما بالاتر بود. البته ما مذاکراتی داشتیم که این حمایت منحصر به جشنواره نباشد بلکه در حوزههای بنیادی نشر دنبال شود.
در ادامه این نشست سریزدی نیز گفت: اگر امسال دستاندرکاران جشنواره مصاحبه نمیکردند به دلیل عدم همکاری با رسانهها نبود بلکه میخواستیم کارها منظمتر پیش برود و هفتهای یک تا دو خبر را خودمان در اختیار رسانهها میگذاشتیم.
وی ادامه داد: امسال 15 داور داشتیم که فقط از پدیدآورندگان کتاب نبودند بلکه از کتابداران، مسئولان تربیتی و کلا افرادی که با بچهها ارتباط نزدیک دارند، انتخاب شده بودند. اگر داوری در اثری دخیل بود آن اثر توسط وی داوری نشد و ما از داور جایگزین استفاده کردیم.
مدیر روابط عمومی ششمین جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان درباره آمار آثار جشنواره توضیح داد: 4 هزار عنوان کتاب که سال 89 منتشر شدهاند که 3 هزار عنوان آن در داوری اولیه جشنواره قرار گرفت و 1331 عنوان آن به بخش اصلی داوری رسید. 409 اثر ترجمهای و تالیفی از این میان به داوری نهایی رسید که نتایح نهایی 3 اسفند در تالار وحدت اعلام خواهد شد. در بخش آموزش شهروندی نیز 932 عنوان بررسی اولیه شد که جمعا 379 اثر به مرحله بعدی راه یافت که از این تعداد 37 اثر تالیفی و 107 عنوان هم ترجمهای است.
در همین زمینه صدیقی نیز توضیح داد: ما در 5 حوزه شعر، داستان تالیفی و ترجمهای و آثار علمی - آموزشی تالیفی و ترجمهای آثار را بررسی کردیم که در هر حوزه یک اثر برتر و 2 اثر قابل تقدیر خواهیم داشت گرچه ممکن است برخی حوزههای اثر برتر نداشته باشد. در بخش شهروندی هم 9 کتاب انتخاب شده که 2 عنوان برتر و بقیه تقدیری هستند.
دبیر ششمین جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان درباره جوایز توضیح داد: تندیس و لوح تقدیر به اثر برتر و لوح تقدیر به آثار شایسته تقدیر اختصاص مییابد و ما جایزه نقدی نداریم؛ چراکه فکر میکنیم اعتبار یک جایزه به مبلغ جایزهاش نیست بلکه به جایگاه ادبی و داوریهایش است.
وی افزود: ما اسامی داوران خود را اعلام میکنیم و حتی اگر کسی به نتایج داوری اعتراض داشته باشد میتوانیم امتیازهایی که داوران دادهاند را هم در اختیارش بگذاریم. داوران ما با حداقل دستمزد ولی با اعتماد به ما در این جشنواره حاضر شدهاند و این نشان از اعتبار جشنواره است.
نظر شما