به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر شیخ تاج الدین حامد الهلالی در دیدار با رئیس، معاونان، استادان و دانش پژوهان دانشگاه باقرالعلوم(ع) طی سخنانی با اشاره به جایگاه علمای شیعه و قم اظهار داشت: همان گونه که مکه قبله عبادات مسلمانان است، قم هم قبله علم و دانش مسلمین بوده و راه رفتن بر روی خاک این دیار موجب تقرب الهی است.
وی هم چنین با اشاره به اینکه در مصر از طول دوران گذشته علوم اسلامی، عرفانی و مخصوصا فقه اهل بیت (ع) تدریس می شد، تصریح کرد: باتوجه به محتوا و اندیشه تفکر شیعی که مخالف ظلم بود لذا برخی جریانات سیاسی باعث شدند تا در مصر تدریس فقه اهل بیت(ع) ممنوع و جرم محسوب شود.
عضو برجسته اخوان المسلمین یادآور شد: البته هم اکنون در دانشگاه الازهر برخی دروس تدریس می شود که صد در صد اسلامی نیست ولی ما درصدد هستیم که اسلام ناب را در تمام ابعاد از جمله سیاسی، اقتصادی و نظامی به دانشجویان معرفی و تدریس کنیم.
انقلاب مصر از انقلاب اسلامی ایران الگو گرفته است
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به الگوگیری انقلاب مصر از انقلاب اسلامی ایران، اظهار داشت: تفکر علمای شیعه از زمان های گذشته در جامعه مصر وجود داشت و کتاب هایی چون المیزان، آثار سید شرف الدین و علامه عسگری در آنجا تدریس می شد.
الهلالی با اشاره به قدرت و تاثیرگذاری علوم اهل بیت(ع) و آثار شیعه، افزود: این تفکر ناب تفکری است که اطرافش دیوار کشیده شده و این حصار البته مربوط به عصر حاضر نیست بلکه از دوران های گذشته بوده و در دولت های اموی، عثمانی و مبارک وجود داشت.
عضو شورای هدایت های عربی در مصر، با بیان این مطلب که فرهنگ مقاومت از اندیشه اهل بیت(ع) برگرفته شده است، ابراز داشت: تفکر اهل بیت(ع) اندیشه ای در برابر ظلم و ستم بوده و فرهنگ مقاومت را در خود گنجانده است و چون در طول تاریخ این تفکرات برای دول ظالم و استبدادی خطر بزرگی به شمار میرفته است لذا از گسترش آن جلوگیری می شد و این تا حدی بود که بزرگترین جرم در زمان اموی دوستی با اهل بیت(ع) بود که حتی به اعدام ختم می شد.
استکبار همواره در صدد جدایی تفکر شیعه و سنی در مصر است
الهلالی با اشاره به اینکه از تفکر اهل بیت(ع) و طرفداران این مکتب در مصر همواره به اپوزیسون یاد می شود، یادآور شد: در مصر قوانینی برای امنیت ملی طرح شده بود که مطابق آن هر هواپیمای رژیم صهیونیستی یا آمریکایی می توانست وارد مصر شود اما اجازه ای در این زمینه برای ایرانیان صادر نشده بود، برای یهودیان ویزا صادر می شد اما برای علمای شیعه و ایران اجازه ای نبود.
وی اضافه کرد: اما علی رغم تمام این تلاش ها تفکر شیعی، اسلامی و مخصوصا اهل بیت(ع) در مصر وجود داشت و علی رغم اینکه اراده هایی می خواست بین اندیشه شیعی و فضای اهل سنت در مصر ارتباطی نباشد اما تلاش هایی در برقراری این ارتباط صورت گرفت که توزیع گسترده کتب علمای شیعه از جمله این اقدام ها بود.
زلزله اسلامی دنیا را فرا خواهد گرفت
مفتی عام سابق استرالیا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیداری های اخیر اسلامی به تعبیرات به کار رفته درمورد این جنبش ها اشاره کرد و گفت: در این زمینه دو تعبیر بهار عربی یا زلزله به کار می رود؛ همانطور که با آمدن بهار، نسیم بهاری و بادهای بارور آمده و نوید امید می دهند این انقلاب ها نیز این گونه هستند و نوید پیروزی اسلام را می دهند.
مسئول شورای استفتا در استرالیا تاکید کرد: منشا این بادها و نسیم آزادی بخش با بهار انقلاب اسلامی ایران آغاز و به تدریج سراسر دنیا را تحت تاثیر خود قرارا داد و به خاطر همین است که امروز حرکات و شعارهای انقلابیون مشابه همان شعارهای مردم ایران در انقلابشان بود.
وی ادامه داد: به این دلیل از این انقلاب ها به زلزله یاد می شود چون بر روی یک خط گسل اسلامی این انقلاب ها پشت سرهم در حال وقوع بوده و به زودی انشالله کل جهان را در برخواهد گرفت.
پاکسازی دیوار بین غزه و مصر
مفتی عام سابق استرالیا در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت فعلی گروه اخوان المسلمین اشاره کرد و ابراز داشت: این گروه اسلامی توسط امام شهید حسن بنا تاسیس شد و بعدها بزرگانی زیادی در این مکتب پرورش و یا به آن پیوستند و امروز هم از وضعیت خوبی برخوردار بوده و انشالله آمریکا و دیگر دول استعماری به زودی ضربه نهایی را از این گروه خواهند خورد و با پیروزی این حزب در آینده نزدیک، دیوار بین غزه و مصر برداشته خواهد شد.
80 درصد کرسی های مجلس در مصر در تصاحب اخوان المسلمین
وی وحدت اسلامی را از اصول اخوان المسلمین برشمرد و با بیان این مطلب که این گروه امروز توانسته بیش از 80 در صد کرسی های مجلس را تصاحب کند، اذعان داشت: مابقی کرسی ها در اختیار دیگر گروه ها و مخصوصا سلفی ها قرار دارد.
الهلالی با اشاره به تفاوت های سلفیون مصر و وهابیون یادآور شد: سلفی های مصر با وهابیت تفاوت دارند، وهابیت در مسیر تفرقه و تکفیر حرکت می کنند در حالی که مسیر سلفی های مصر به سمت تفکر و اندیشه است.
عضو شورای هدایت های عربی در مصر همچنین با اشاره به معنای سلفیت یادآور شد: اگر سلفی را به معنای بازگشت به سلف صلح تعبیر کنیم می توانیم بگوئیم که همه ما سلفی هستیم چرا که پیامبر همیشه بشارت دهنده بود و سلف صالح هم شیوه اش این بود که آغوش خود را برای پذیرش دین باز می کرد.
وی سلفیهای مصر را به سه گروه تقسیم کرد و بیان داشت: سلفی های وهابی تکفیری که گروه اول بوده و 5 درصد کل سلفی ها را تشکیل می دهند، این افراد در زمره تروریست ها هستند و هیچ خیری در آنها نیست و شعار آنها اینست که ما دولت اسلامی هستیم و همه کافرند و به قول خودشان سه گروه الازهر ،صوفی ها و شیعیان در مقابل آنها قرار دارند.
عضو برجسته اخوان المسلمین با اشاره به نو ع دوم سلفی ها ابراز داشت: نوع دوم، سلفی های مدرن هستند که 80 درصد کل سلفیها را این طیف تشکیل می دهند.
امام جماعت مسجد امام علی (ع) سیدنی، سلفی های جهادی را نوع سوم دانست و ادامه داد: این افراد زاده اخوان المسلمین هستند که حدود 10 درصدد سلفی ها را شامل می شوند.
وی با تاکید بر این مطلب که هرکس افکارش توسعه پیدا کند انکارش کمتر می شود و هرکس اندیشه ورزی کند کمتر تکفیر می کند، گفت: اصول ما ثابت و تغییر ناپذیر است کسی که با اصول ما موافقت کند، ما پشتیبان آنها بوده و دست آنان را می فشاریم و در همین راستا جمهوری اسلامی ایران نزدیکترین کشور اسلامی به مصر است.
آینده مصر به نفع اسلام گرایان است
معاون کمیته بیداری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود از انقلاب مصر به عنوان انقلاب جوانان یاد کرد و ادامه داد: آنچه در این انقلاب نمود داشت حضور پرشور جوانان و نسل های نو بود که با تفکرات اسلامی در صدد تغییر حکومت بودند و در این حرکت مسلمانان نقش بسیار موثری داشتند چرا که 80درصد پارلمان را مسلمانان تشکیل می دهند.
وی دشمنان انقلاب مصر را آمریکا و اسرائیل دانست و اضافه کرد: هرچند استکبار جهانی تلاش بسیاری برای مصادره کردن بیداری های اسلامی انجام می دهند اما طبق وعده قرآن پیروزی نهایی به نفع مسلمین بوده و آینده مصر به نفع اسلام گرایان و جوانان انقلابی است.
برگزاری نشست بیداری اسلامی با حضور علمای ایران در غزه
الهلالی در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی باید برای تقویت و نزدیکی بیشتر امت اسلام تلاش بیشتری انجام شود، تصریح کرد: در راستای آشنایی هر چه بیشتر تفکرات علمای اسلام در کشورهای مختلف درصدد هستیم دومین نشست جریان بیداری را در مصر و غزه با حضور علمای ایران برگزار کنیم.
بر پایه این گزارش، دکتر شیخ تاج الدین حامد الهلالی از علمای الازهر و عضو شورای عالی اخوان المسلمین است که به دلیل فعالیت های سیاسی در دوران حکومت مبارک از کشور مصر اخراج و به لیبی و از آنجا نیز به استرالیا تبعید شد.
همچنین وی به مدت سی سال مفتی عام این کشور و امام جماعت مسجد امام علی (ع) سیدنی بود و بعد از مدتی به دلایلی، مسئول شورای استفتا در استرالیا شد و هم اکنون نیز عضو شورای هدایت های عربی در مصر و معاون کمیته بیداری اسلامی است.
قم - خبرگزاری مهر: یکی از علمای الازهر و عضو گروه اخوان المسلمین با تاکید بر اندیشه ظلم ستیزی مکتب اهل بیت(ع) گفت: اندیشه اهلبیت(ع) فرهنگ عدالت خواهی و مبارزه با ستم و جور را در خود گنجانده است .
کد خبر 1538190
نظر شما