به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر غلامرضا معصومی افزود: راه اندازی پایگاههای اورژانس و پیش بیمارستانی در جاده های فرعی و روستایی و تقویت امداد هوایی، از برنامه های کلان سال آتی وزارت بهداشت است.
وی گفت: بر اساس تکالیف تعیین شده در برنامه چهارم توسعه کشور، در قالب پوشش فراگیر باید در سطح کشور دو هزار و 197پایگاه اورژانس و پیش اورژانس راه اندازی می شد که به دلیل کمبود نیروی انسانی و اعتبارات این مهم محقق نشده است.
معصومی، حوزه فوریتهای پزشکی و اورژانس را چالش انگیزترین بخش درمان دانست و گفت: به همین دلیل وزارت بهداشت و درمان نظارت جدی بر اورژانسها و تقویت امکانات تخصصی آنها در استانهای واقع در مسیر ارتباطی اصلی کشور را در دستور کار دارد.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای خاطر نشان ساخت: یکی از چالشهای جدی در حوزه فوریتهای پزشکی و اورژانس پیش بیمارستانی در کنار کمبود اعتبارات، جذب نیروهای متخصص در این حوزه است که با ایجاد مرکز تربیت کاردانی فوریتها در برخی استانهای کشور برای حل این معضل اقدام شده است.
معصومی گفت: در حال حاضر 14هزار نفر در مراکز اورژانس و فوریتهای پزشکی کشور فعالیت دارند که این تعداد، جبران سه هزار نفر کمبود نیروی متخصص این حوزه را نیز با تلاش مضاعف برعهده دارند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی گفت: با رسیدن تعداد پایگاههای اورژانس کشور به دو هزار واحد تا پایان امسال، نیروهای متخصص انسانی این حوزه بر اساس استاندارد باید به 21 هزار نفر برسد.
وی اضافه کرد: 12 دانشگاه علوم پزشکی کشور در مدت زمان خاص اقدام به ایجاد امکانات بیمارستان صحرایی در قالب چادر و کانکس کردند که پاسخگوی نیازهای حوزه سلامت برای مواقع بحران و اضطرار نبود و به همین منظور طرح اتوبوس اورژانس در دستور کار وزارتخانه قرار گرفته است.
معصومی گفت: یکصد دستگاه اتوبوس آمبولانس با امکانات 12 تخت بستری و تجهیزات درمان سرپایی و جراحی تهیه شده که از مهرماه امسال کار توزیع آنها در بین استانهای کشور جریان دارد.
رئیس مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی ادامه داد: اصلاح پایه اعتباری اورژانسهای بیمارستانی و راه اندازی امداد هوایی با محوریت پایگاههای زمینی بیمارستانی از برنامه های جدی حوزه سلامت در قالب برنامه پنجم توسعه کشور است.
معصومی افزود: هم اکنون حدود 15هزار تخت اورژانس و پیش بیمارستانی فعال در کشور وجود دارد و تقویت نظارت بر حوزه اورژانس و امکانات این بخش به عنوان پیشخوان و محور اصلی فعالیتهای درمانی دنبال می شود.
وی گفت: در حال حاضر یک هزار و 837 پایگاه اورژانس و پیش بیمارستانی در کشور فعال است که با پیگیریهای انجام شده، تعداد آن تا پایان امسال به دو هزار پایگاه می رسد.
نظر شما