۱ اسفند ۱۳۹۰، ۸:۱۸

"نگاه ابزاری به انسان" دنیای امروز را تهدید می‌کند

"نگاه ابزاری به انسان" دنیای امروز را تهدید می‌کند

عضو آکادمی هنر و علوم آمریکا با اشاره به اینکه هیچ فرهنگی نباید خود را برتر از فرهنگهای دیگر بداند، گفت: فرهنگی که خود را برتر از سایر فرهنگها بداند از انسان استفاده ابزاری خواهد کرد.

دکتر آلن وود عضو آکادمی هنر و علوم آمریکا و استاد فلسفه دانشگاه استنفورد در خصوص چالشهای هویتی اتحادیه اروپا و اینکه آیا هویتهای منطقه ای چالشی برای هویتهای ملی در این اتحادیه خواهد بود به خبرنگار مهر گفت: باید توجه داشت که در حال حاضر هویتهای ملی معنای گذشته خود را از دست داده و هویتهای جهانی آنرا به چالش کشیده است.

مؤلف "اندیشه اخلاقی هگل" در ادامه تأکید کرد: باید توجه داشت که افراط در توجه و تأکید بر هویتهای ملی خطرناک است. این افراط می‌تواند حالت تهاجمی به خود بگیرد و گاهی باعث تهاجم و تسلط بر دیگران شود.

این کانت شناس برجسته معاصر تصریح کرد: هر گاه رویکردی به انسان به عنوان "موجودی خردمند" که اهل محاسبه سود و زیان است بنگرد و انتخابهای خود را بر اساس محاسبه سود و زیان انجام دهد در این صورت باید به آن رویکرد با دیده تردید نگریست.

وی یادآور شد: اگر فرهنگ و هویتی به معنای این باشد که خود را برتر از دیگران بداند و اگر هویت ناشی از آن به این معنا باشد که آن هویت برتر از دیگران است در این صورت باید به آن هویت با دیده شک و تردید نگریست.

وود تأکید کرد: اگر چنین هویت فرهنگی مایه افتخار باشد و دیگران و سایر فرهنگها را خوار و خفیف بشمارد، داشتن چنین هویتی مایه شرمندگی و خجالت است.

استاد فلسفه دانشگاه استنفورد در پایان یادآور شد: چنین فرهنگها و هویتهایی نگاهشان به انسانها ابزاری بوده و از انسانها برای اهداف شرم آور خود بهره خواهند برد.

کد خبر 1538402

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha