به گزارش خبرنگار مهر، صبح یکشنبه 30 بهمنماه نشست خبری ششمین جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان در محل اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار شد.
در این نشست محمدرضا توکل صدیقی و برزو سریزدی، دبیر و مدیر روابط عمومی جشنواره و محمد مشاری مدیرکل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران و مهدی محمود اقدم معاون فرهنگی شهرداری منطقه 11 تهران حضور داشتند که به تبیین جزییاتی از این جشنواره و بخش ویژه و تازه اضافه شده آن با نام «اولین دوره انتخاب کتاب برتر آموزشهای شهروندی کودک و نوجوان» پرداختند.
در این نشست توکل صدیقی از مشارکت و حمایت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران در برپایی این جشنواره خبر داد و درباره ویژگیهای این جشنواره گفت: یکی از مهمترین نقاط تمایز این جشنواره با دیگر جشنوارههای فرهنگی این است که ناشران بخش خصوصی آن را برگزار میکنند.
وی ادامه داد: همچنین ما در این جشنواره رویکردمان به ناشران است و روند مدیریت ناشران در تولید، انتشار و توزیع کتاب را مدنظر قرار میگیریم. این جشنواره به نوعی مکمل دیگر جشنوارههایی است که به مولفان، مترجمان و تصویرگران توجه ویژه دارند. هدف ما تجلیل از ناشران است و البته این به معنای نادیده گرفتن دیگر عوامل دخیل در تولید کتاب نیست.
صدیقی توجه به ناشران را گامی دانست که باعث خواهد شد ناشران بیش از پیش متوجه رسالت و نقششان بشوند و در اینباره بیان کرد: ما میتوانیم ناشران موفق را به عنوان الگو معرفی کنیم. در تولید یک اثر باکیفیت فقط یک متن خوب کافی نیست و پیش آمده که یک متن خوب به شیوهای ناصحیح ارائه شده و در نتیجه مخاطب خود را پیدا نکرده است.
دبیر ششمین جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان در پاسخ به این پرسش مهر مبنی بر اینکه «حمایت و مشارکت معاونت فرهنگی وزارت ارشاد چگونه و به چه اندازهای است؟» بیان کرد: در تامین بخشی از بودجه بوده است. البته ما در این جشنواره بخشی از کار را با صرفهجویی و همت عالی به پیش میبریم و مبلغی که ارشاد بدهد برای همه هزینههای ما پاسخگو نیست، ولی امسال با مشارکت شهرداری تهران دستمان بازتر شده و به ویژه اینکه تالار وحدت را برای برپایی اختتامیه در اختیار ما گذاشتهاند.
وی درباره سئوال دیگر مهر مبنی بر اینکه «حمایت مالی معاونت فرهنگی به چه میزان است و چه زمانی تعلق میگیرد؟» توضیح داد: هنوز مبلغی مشخص نشده و تعلق هم نگرفته است و با تاخیر انجام میگیرد که البته این تاخیرها برای ما مشکلاتی هم ایجاد میکند، ولی چون قول دادهاند حتما مبلغی را پرداخت میکنند و زیر قولشان نمیزنند.
صدیقی همچنین در پاسخ به خبرنگار دیگری که به تجربه جشنواره کتاب دانشآموزی و محقق نشدن وعدههای حمایتی و مشارکتی معاونت فرهنگی اشاره کرد، گفت: ما گذشتهها را زنده نمیکنیم. ما گذشتهها را فراموش کردهایم. جشنواره دانشآموزی سوءتفاهمی بود که پس از اظهار نظر یکی از مشاوران ارشاد مبنی بر حمایت از جشنواره ایجاد شد، ولی گویا چنین تصمیمی وجود نداشته است.
این فعال فرهنگی اشاره کرد: البته کتاب دانشآموزی نخستین دوره خود را پشت سر گذاشت و برای ارشاد شناخته شده نبود، ولی جشنواره ما 6 دوره است که برگزار میشود و چهار سال اخیر هم معاونت از آن حمایت کرده و ما را میشناسند.
دبیر ششمین جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان در بخش دیگر صحبتهایش بیان کرد: البته در زمانی که محسن پرویز معاون امور فرهنگی بود بنا به دستور وی از کتابهای برگزیده 500 جلد خریداری میشد، ولی امسال ما کمک شهرداری را داریم و سعی میکنیم در اختتامیه اگر آقایان قالیباف و ایازی حضور داشتند از آنها قول خرید این بخش از کتابها را بگیریم.
نظر شما