خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب: وارد نگارخانه ابوالفضل عالی که میشوم با تعداد زیادی از طراحیهای جلد کتابهای سوره مهرمواجه میشوم که به دیوار نگارخانه نصب شده است. در نگاه اول به نظر میرسد که همه آنها کتاب هستند و بیننده هوس میکند که آنها را برداشته و تورق کند، ولی واقعیت این است که اینها طرح جلد کتاب است در نتیجه به نگاه کردنشان اکتفا میکنم.
نگارخانه خلوت است و ساکت. تکوتوک آدمهایی آثار را نگاه کرده و خیلی آرام در مورد آنها صحبت میکنند و عکس میگیرند.
«نمایشگاه طراحی گرافیک سوره مهر» اولین نمایشگاهی است که یک ناشر با این موضوع برگزار میکند و به واقع در نوع خود بینظیر است؛ آن هم با حجم زیادی از طراحی جلدهای متفاوت که خیلیها را به تحسین وامیدارد؛ از جمله دو نفر از استادهایی که برای شرکت در نشست تخصصی به نگارخانه آمدهاند. حال آنها نیز از دیدن این نمایشگاه سر ذوق آمدهاند.
یکی از صاحبنظران عرصه گرافیک که در نمایشگاه حضور دارد، ابراهیم حقیقی است. او درباره نمایشگاه گفته است: در بین کارها هم اثر خیلی خوب داشتیم و هم متوسط، ولی من کار ضعیف در آثار ندیدم.
همچنین کوروش پارسانژاد با بیان اینکه از دیدن آثار نمایشگاه ذوق زده شده، اظهار کرد: این نمایشگاه برای اولین بار بود که برگزار میشد و اتفاق خیلی خوبی بود و آثار هم در سطح بالایی قراردارند.
برای گرفتن اطلاعاتی درباره این نمایشگاه با رضا زواری، مسئول نمایشگاه همکلام میشوم. او که مدیر هنری انتشارات سوره مهر است، درباره نمایشگاه میگوید: سطح کارهایی که ما در انتشارات سوره مهر در حوزه گرافیک انجام دادهایم به نظرم خیلی بالا است. ما این نمایشگاه را راه انداختیم تا آثار دیده شوند و پیشنهاد اولیه راهاندازی این نمایشگاه هم برای محمد حمزهزاده مدیر انتشارات بوده است.
وی در ادامه ضمن بیان اینکه ما برای طراحی یک سیتم جامع داریم، بیان میدارد: اولین سیستم نظاممند تولید کتاب را در ایران به اجرا گذاشتهایم. البته این شیوه در مطبوعات اجرا میشد، ولی در حوزه نشر و کتاب این اتفاق نیفتاده بود.
مدیرهنری انتشارات سوره مهر اظهار میدارد: بخشی از گرافیکی که ما در طراحیها از آن استفاده میکنیم، مبتنی بر تکنیکهای رایج گرافیک است و بخش دیگر هم برگرفته از بن مایههای اسلامی و ایرانی است. در واقع، برای ما فقط جلد مهم نبوده است. علاوه بر جلد ما به داخل کتاب هم توجه داشتیم و به عبارتی تمام اصول گرافیکی با توجه به محتوا و موضوع رعایت شده است.
وی با اشاره به این که تمام کارها را نتوانستهاند در نمایشگاه در معرض نمایش بگذارند، میگوید: در آینده نزدیک نمایشگاه بزرگتر و جامعتری برگزار خواهیم کرد. به ویژه در شهرستانها به فکر راهانداختن نمایشگاه هستیم و انشاالله در نمایشگاه کتاب سال آینده نمایشگاه و نشستهای جدیتری در این حوزه و با محوریت گرافیک در انتشارات سوره مهر برگزار خواهیم کرد.
انتشارات سوره مهر پیشتر هم نشان داده که در این نوآریها پیشقدم بوده است. مدتی قبل هم این ناشر در اقدامی جالب برای استفاده کردن از نظرات مخاطبان خود و اعمال این نظرات در طراحی جلد کتابهایش اقدام به برگزاری اولین نظرسنجی تصویری درباره جلد کتابهای خود کرده بود که این نظرسنجی برای اولین بار در ایران اتفاق میافتاد.
این نمایشگاه که از بیست ونهم اسفند آغاز شده و تا 3 اسفند ادامه خواهد داشت، همراه با نشستهایی بوده و خواهد بود . نشست اول این نمایشگاه عصر یکشنبه با عنوان «بررسی ارتباط محتوا با طرح جلد کتاب» در خود نگارخانه برگزار شد. در این نشست که جمع زیادی از آن استقبال کردند، ابراهیم حقیقی، کیانوش غریبپور وکوروش پارسانژاد به صحبت درباره ارتباط محتوا با طرح جلد پرداختند.
البته نشستهای دیگری هم در نگارخانه برگزار خواهد شد که روز دوشنبه یکم اسفند نشست «صفحه آرایی داخل کتاب» از ساعت 4 تا 6 با حضور مجید کاشانی و ایمان صفایی برگزار شد.
همچنین نشست «یونیفرم کتاب، جلد و متن با حضور بیژن صیفوری، سیدحسن موسیزاده و شهرزاد چنگلوایی و نشست بررسی «قلم فارسی» با حضور مسعود سپهر، حمید عجمی، روح الله گیتی نژاد و فرهود مقدم، دو نشست تخصصی دیگر هستند که روزهای سهشنبه (امروز) و چهارشنبه (فردا) برگزار خواهند شد.
نظر شما