حسین شیخ الاسلام مشاور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی در آستانه سالروز تأسیس دارالتقریب مذاهب اسلامی به خبرنگار مهر گفت: دوحوزه علمی دینی فیضیه قم و الازهر در زمان شیخ شلتوت و آیت الله بروجردی دست به این ابتکار زدند و هردو میدانستند استکبار از برخی اختلافات جزئی مسلمین سوء استفاده می کند تا هرچه بیشتر به سرنوشت و مقدرات ملل اسلامی نفوذ کند.
وی افزود: ظرفیت بالایی برای دلسوزی اسلام در ایندو مرکز وجود داشت و مسئولان وقت توانستند با این اصل واضح که مسلمین از کفار به ما نزدیکترند و کفار نباید مقدرات و سرنوشت مسلمانان را رقم بزنند( در توطئههایی که بویژه از سوی حکومتهای وقت دوکشور وجود داشت) بخوبی این راه را باز کنند .
مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد اینکه چه اقداماتی باید از سوی مراکز علمی و دینی جهان اسلام بویژه این دو مرکز در سطوح مختلف اجرا شود تا جهان اسلام به دوران تمدن سازی خویش برگردد گفت: با توجه به بیداری اسلامی فعلی در منطقه، نظریه پردازی برای حکومت اسلامی و اداره آن از اهم واجبات است که مراکز علمی دینی جهان اسلام باید به آن بپردازند.
وی تأکید کرد: بویژه در قم که تجربه عملی در این زمینه را دارد. امروز به یک توضیح عامه فهم از حکومت اسلامی و حل مشکلات نظری که حکومتهای اسلامی از نظر پیچیدگیهای جدید بین الملل، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، مردم سالاری و مدنی امروزه پیش آمده نیازمندیم.
شیخ الاسلام در مورد اینکه روحیه تقریب مذاهب اسلامی چگونه به تمدن سازی اسلامی منجر میشود نیز گفت: سرمایه بزرگی در تمدن اسلامی نهفته است که این سرمایه باید کشف و به بهره برداری برسد. نیاز به این همکاری و پاسخ دادن فقه اسلامی به مسائل وجود دارد. مسئله مهم این است که همه با هم کار کنند اگر قرار باشد اهل سنت کار کند و ما نتیجهاش را قبول نکنیم ویا بالعکس، فایدهای ندارد.
وی درادامه یادآور شد: مهم این است که همه با هم کار کنیم و نتیجهاش را همه بپذیریم. و این چنین کارکردن چیزی است که دشمن از آن میترسد.
شیخ الاسلام با تأکید بر ضرورت ایجاد زمینه گفتگو بین کشورهای اسلامی، افزود: بی شک باید با اطمینان دادن به طرف مقابل برای مذاکره، اینکه او را میپذیریم و قبول داریم گفتگوهای مؤثر داشته باشیم. اکنون با این بیداری که در کشورهای اسلامی منطقه آغاز شده در زمینه گفتمان سازی اقدامات خیلی خوبی میتوان انجام داد.
نظر شما