۲ اسفند ۱۳۹۰، ۱۴:۱۲

تحلیل بین الملل/

اقتدار ایران در وضعیت شکننده بقای رژیم صهیونیستی

اقتدار ایران در وضعیت شکننده بقای رژیم صهیونیستی

ناتوانی لابی اسرائیلی در همراه کردن حتی نیمی از اعضای کنگره آمریکا با تشدید تحریمها و در نظر گرفتن گزینه نظامی علیه ایران، وضعیت این رژیم را پس از انقلابهای جهان عرب در وضعیت شکننده تری قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در یک سال اخیر منطقه استراتژیک و حساس خاورمیانه شاهد تحولاتی بوده که رفته رفته شرایط را برای رژیم صهیونیستی دشوارتر کرده است.

وضعیت شکننده بقای رژیم اسرائیل در منطقه

بر این اساس، سقوط رژیمهای حامی صهیونیسم در خاورمیانه به ویژه از دست رفتن دژ محکم حامی منافع آنها در مصر بزرگ به عنوان مادر جهان عرب نگرانی مقامات ارشد صهیونیست از وجود در منطقه ای که گرداگرد آن را مخالفان قسم خورده اش احاطه کرده اند افزایش داد.

در همین راستا اخیرا نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سی و هشتمین کنفرانس سران سازمان های یهودی آمریکا در قدس اذعان کرد که قیام های عربی دستیابی به صلح با فلسطینی ها را دشوار کرده است. نتانیاهو تاکید کرد: در شرایط کنونی که امنیت اسرائیل در معرض خطر شدید قرار دارد دستیابی به صلح با فلسطینیها مشکل است.

نتانیاهو که امروز از در خطر قرارگرفتن امنیت رژیم صهیونیستی سخن می گوید، این مواضع را هرگز قبل از سقوط "حسنی مبارک" در مصر اتخاذ نمی کرد. واضح است که شرایط رژیم صهیونیستی این روزها در منطقه با قدرت گرفتن جریانهای اسلامگرا در کشورهای مختلف خطرناک تر از قبل شده و آنها را به فکر تلاش بیشتر برای بقا در منطقه انداخته است.

اما شرایط منطقه چگونه است؟ کشورهای عربی در حال پوست اندازی از رژیمهای اطاعت کننده از غرب هستند و محور مقاومت با قدرت گرفتن جریانهای مردمی و حامی مقاومت در حال تقویت است. در اینجا اکثریت کشورهای اسلامی نیز با نگاه به پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران الگوی موردنظر خود را انتخاب کرده اند و در تلاش برای پایان وابستگی به غرب اهداف مقدسی را دنبال می کنند، هر چند که شاید در اثر جوان بودن انقلابشان و محکم نشدن پایه های آن مجبور باشند تا مدتی از اعلام نظر صحیح درباره اهداف و الگوی خود صرفنظر کرده و در این زمینه محافظه کاری کنند.

آغاز یک جنبش ملی مردمی در روزهای اخیر در مصر در زمینه بی نیازی کامل از کمکهای مادی سالانه آمریکا به مصر را نیز می توان در همین راستا ارزیابی کرد. ملت مصر به خوبی به این درک رسیده اند که این کمکها بی تاثیر در آینده سیاسی این کشور نخواهد بود و کاخ سفید به طور حتم در صورت ارائه آن، خواسته هایی دارد که آنها را به طور جدی مطالبه می کند. مطالباتی که یکی از آنها به طور قطع  در زمینه تداوم معاهدات صلح فعلی  با رژیم صهیونیستی (کمپ دیوید) خواهد بود که اخیرا واکنش نمایندگان پارلمان مصر را نیز در پی داشت.

یکی از نمایندگان پارلمان مصر در این باره تاکید کرده بود که در صورتی که آمریکا کمکهای مالی به مصر را مشروط کند از پذیرش آن سر باز می زنیم. این تحولات نشان می دهد که نگرانی رژیم صهیونیستی برای بقا تا جایی افزایش یافته که کاخ سفید را به فکر مشروط نمودن کمکهای مالی به مصر انداخته است.

گزینه های پیش رو تل آویو و اقتدار ایران در منطقه

اما سرچشمه نگرانی رژیم صهیونیستی در زمینه تداوم شرایط کنونی در منطقه که در اظهارات مقام ارشد آنها دیده می شود، الگوبودن ایران و مقاومت اسلامی برای اکثر ملتها و جریانهای منطقه است. در اینجاست که علت افزایش فشارها بر محور مقاومت طی یک سال اخیر مشخص می شود. جبهه غربی حامی صهیونیسم که از تحولات منطقه نگرانی شدیدی پیدا کرده در تلاش است با فشار بر دو محور اصلی مقاومت یعنی ایران و سوریه از شکل گیری جریانهای مردمی و سیاسی مشابه و هم پیمان با مقاومت در جهان عرب جلوگیری کند. در واقع تل آویو توسعه محور مقاومت از خاورمیانه تا شمال آفریقا را هرگز بر نمی تابد و در تلاش است به هر صورت که شده با تضعیف این محور فرصتهای بقای خود را افزایش دهد.

در اینجا پشتیبانی سیاسی و تسلیحاتی از مخالفان سوری، حمایت از فعالیتهای گروهکهای تروریستی علیه ایران و تلاش برای جلب حمایت بین المللی در زمینه وضع تحریمهای شدیدتر علیه ایران و سوریه به عنوان اهداف اصلی صهیونیسم بین الملل دنبال می شود. دایره اجرای این طرحهای شوم و خبیث نیز هیچ محدودیتی ندارد و گاه در داخل کشورهای هدف و گاه در بالاترین مجامع بین المللی صورت می گیرد.

البته واقعیتهایی وجود دارد که طی چند ماه اخیر شکست این طرحها را به اثبات رسانده است. شوک های وارده از سوی ایران به غرب در زمینه تحریم نفتی، پیشرفتهای متعدد هسته ای ایران و عدم توانایی در تصویب قطعنامه ضدسوری تنها نمونه هایی از ناکارآمدی طرح تضعیف ایران و سوریه بوده که محور ضدمقاومت را دچار شکستهای عمیقی کرده است.

تحولات منطقه نشان می دهد که شکست جبهه غربی صهیونیستی در به مرحله انجام رساندن طرحهای خود برخی جریانهای افراطی در رژیم صهیونیستی را به فکر اقدام نظامی علیه ایران انداخته است. بر این اساس، روزنامه هاآرتض اخیرا اذعان کردند که در بین مقامات ارشد صهیونیست نیز اختلافات متعددی درباره اقدام نظامی عیله ایران وجود دارد.

بر این اساس، با وجود موافقت "ایهود باراک" وزیرجنگ رژیم صهیونیستی با حمله به ایران اما "بنیامین نتانیاهو" در این زمینه تردیدهایی دارد و برخی وزیران حزب لیکود شامل "موشه یعلون" ، "دان مریدور" و "بنی بیگن" حتی با حمله به ایران مخالف هستند.

از سوی دیگر، روزنامه یدیعوت آحارونوت در گزارشی اعلام کرد: لابی اسرائیلی روز گذشته توانست پیشنهادی را با امضای یک سوم اعضای کنگره خطاب به اوباما آماده کند که در آن افزایش تحریمها و اقدام نظامی علیه ایران مطرح شده است.

این روزنامه صهیونیستی تاکید کرد که ایپک از شدت و تندی این پیشنهاد پیش از ارائه به نمایندگان کنگره آمریکا کاسته است تا بتواند جمع بیشتری را همراه آن کند که با این وجود تنها در همراه کردن یک سوم اعضا موفق بوده است. در واقع این مسئله نشان می دهد که طرح حمله به ایران حتی در میان حامیان اصلی صهیونیستها نیز مقبولیت چندانی ندارد تا جایی که با وجود تلاشهای متعدد لابی اسرائیلی تنها یک سوم اعضای کنگره که تعداد لازم برای تصویب هیچ گونه طرحی نیستند با آن همراهی کرده اند.

این مسئله باعث می شود که موضع جنگ طلبانه داخل رژیم صهیونیستی تضعیف شده و نگرانیهای این رژیم در زمینه بقا  در منطقه همچنان در بالاترین سطح وجود داشته باشد.

در همین حال جمهوری اسلامی ایران طی ماههای اخیر دست به انجام رزمایشهای مهمی در منطقه زده که آمادگی بالای کشورمان در عرصه مقابله با هرگونه تهدیدی را به رخ دشمنان کشیده است. رزمایش حامیان ولایت، رزمایش ثار الله و عبور ناو گروه ایران از کانال سوئز، ورود به دریای مدیترانه و پهلوگرفتن آنها در سواحل سوریه همگی از عواملی است که اقتدار ایران را در عرصه دفاع از منافعش را نشان داده است.

------------------------
محمدعلی تخت رونده

کد خبر 1539681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha