به گزارش خبرنگار مهر، شاهین شیرانی ظهر پنج شنبه در دومین کنگره سالیانه اخلاق پزشکی کشور اظهار داشت: زمانی که عنوان بازرس حوزه پزشکی را داشتم، 90 درصد از شکایات پزشکی به نحوه اخلاق و رفتار پزشکان بر میگشت.
وی بیان داشت: در گذشته پزشکان را به نام حکیم یا طبیب میشناختند در حالی که سیستم پزشکی امروز دیگر حکیم ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: در گذشته پزشکان بین عامه مردم حرمت و اعتماد بالایی داشتند به گونهای که به نام حکیم و طبیب شناخته میشدند در حالی که امروزه کسی دیگر پزشک را به نام حکیم خطاب نمیکند.
وی افزود: امروزه اخلاق در نظام سلامت ایران اسلامی نه تنها به عنوان یک ضرورت حرفهای بلکه به عنوان یک جهان بینی و دیدگاه مذهبی اسلامی مطرح بوده است.
شیرانی اضافه کرد: برنامهریزان نظام سلامت با درک عمیق این ایده که برگرفته از مکتب انسانساز اسلام است تمامی سعی و تلاش خود را در راستای پیادهسازی این اصل مهم انسانی و اعتقادی به کار گرفتهاست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: در این راستا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اعتقاد راسخ به جایگاه خاص اخلاق در نظام سلامت سعی کرده تا با تلاش شبانه روزی گامی موثر در نیل به این هدف والا و مقدس برداشته و محیطی مناسب و کارآمد برای ارائه خدمت به مردم استان فراهم کند، به همین دلیل اقدام به برگزاری دومین کنگره سالیانه اخلاق پزشکی کشور با عنوان اخلاق پزشکی در نظام سلامت کرده است.
وی تاکید کرد: این کنگره سعی دارد با طرح کلی مبانی اخلاق در نظام سلامت، محیطی مناسب برای تبادل اندیشهها، دیدگاهها، عملکرد و نوآوری و انتقال تجربیان فراهم کند و راهکارهایی نو برای نیل به اهداف عالیه نظام سلامت در این زمینه ارائه کند.
شیرانی گفت: از آنجا که پرسنل کادر پزشکی زنجیروار به یکدیگر وصل هستند و این امر از نگهبان یک بیمارستان تا فوق تخصص پزشکی را به یکدیگر متصل کرده بنابراین میطلبد که عزم جدی در حوزه اخلاق پزشکی شکل بگیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت: شغل پزشکی برخلاف سایر مشاغل به یک شیء یا موجود بی جان در ارتباط نیست و چون اشرف مخلوقات عالم گیرنده خدمات بهداشت و درمان است بنابراین حساسیت و وظیفه رعایت اخلاقیات در حیطه کاری پزشک را چندین برابر میکنند.
نظر شما