دكتر"مصطفي معين" در جمع خيرين آموزش عالي در دانشگاه شهيد بهشتي افزود : اكنون سيل خروج جوانان از كشور به منظور ادامه تحصيل در خارج حتي به سوي كشور هايي با كيفيت آموزشي پايين و دانشگاه هاي فاقد اعتبار و در فضاي فرهنگي و اجتمايي نا مساعد آغاز شده و ادامه دارد.
وي تصريح كرد: اين روند هم از نظر اجتمايي و فرهنگي و خسارت هاي انساني و هم از نظر كيفيت علمي و آموزشي و هم از نظر معيارهاي اسلامي و اعتقادي ، بسيار خسارت بار است.
دكتر معين ادامه داد: فضاي كالبدي دانشگاه هاي كشور چه از نظر بخش هاي آموزشي و پژوهشي و چه از حيث فضاي خوابگاهي و ورزشي دچار كمبود هاي جدي وغيرقابل پاسخ گوبه تقاضاي روزافزون اجتمايي است.
وي افزود :كمبود منابع مالي اولا به افت كيفيت علم و تحقيقات مي انجامد و ثانيا، امكان پاسخ گويي به تقاضاي اجتمايي را از وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري سلب مي كند.
وزير علوم، ميزان پوشش آموزش عالي در جامعه ي جوان كشور را 22 درصد ذكر كرد و گفت: اين ميزان در دنياي پيشرفته امروز بايد بالاي 90 درصد باشد. اگر توسعه علمي در راُس همه ي آرمان ها و اولويت هاي توسعه ملي قرار نگيرد ، چه كسي پاسخگوي آينده جوانان و جامعه خواهد بود؟
معين افزود: همه در مقام حرف ازآموزش عالي دفاع مي كنند ؛ ولي در مقام عمل، كسري بودجه و كمبود منابع بيداد مي كند و ساختارقانوني جديد اين وزارت كه در جهت ارتقاي منزلت علم و دانشگاه و اثر بخشي وكارايي آموزش عالي است، در چرخه ديوانسالاري و بي توجهي و عدم برخورداري از بينش متناسب با تحولات زمانه متوقف شده است.
وزير علوم در بخش ديگري از سخنان خود تاُكيد كرد كه براساس جديد ترين نظريات توسعه از ديدگاه نظريه پردازان غربي، "منابع انساني" محور توسعه پايدار و همه جانبه است. انسانهاي آموزش ديده و فرهيخته اي كه از جامعيت برخوردار باشند ؛ هم از نظر علم و تخصص ، هم از نظر اخلاق و تعهد اجتمايي و هم از نظر پايبندي به آرمان هاي ارزشي و اعتقادي، محور اين توسعه هستند.
معين ابراز اميدواري كرد: نظام دانشگاهي كشور بتواند چنين دانش آموختگان فرهيخته اي را به جامعه تقديم كند و از اين طريق بزرگترين خدمت را به نظام اسلامي و مردم بكند.
نظر شما