به گزارش خبرنگار مهر، سمینار تخصصی بهینه سازی، تجهیز و اتوماسیون واحدهای پرورش طیور استان کردستان ظهر سه شنبه با حضور جمعی از اساتید دانشگاه های استان، مدیران واحدهای پرورش طیور و مسئولان جهاد کشاورزی در دانشگاه کردستان در سنندج برگزار شد.
مدیرعامل شرکت کنترل گستر کهربا در این سمینار اظهار داشت: بعد از صنعت نفت اقتصادی ترین محصول مرغ است که سبد غذایی مردم به آن وابسته است و به همین دلیل باید با برنامه ریزی و استفاده از شیوه های علمی زمینه را برای توسعه هرچه بهتر این بخش فراهم کرد.
کشاورزی با اشاره به رشد چشمگیر این صنعت بدون توجه به اتوماسیون، بهینه سازی و تجهیز کردن آن افزود: این حرفه با توجه به گستردگی و متقاضی های زیادی که دارد می تواند به عنوان یک صنعت اصلی در استان کردستان مطرح شود.
وی بیان کرد: با توجه به استفاده از استادان مجرب در این زمینه و به روز کردن تجهیزات و برنامه های زمانبندی گام های مناسبی در راستای بهینه سازی، تجهیز و اتوماسیون واحدهای پرورش طیور در استان کردستان برداشته شده است.
مدیرعامل شرکت کنترل گستر کهربا با بیان این مطلب که اقدامات انجام گرفته در راستای توسعه صنعت مرغداری باید علمی باشد، ادامه داد: تجهیزات ضروری، ارائه خدمات فوری در خود استان، راه اندازی اکیپ مجرب مشاوره و راه اندازی سایت تخصصی برای تبادل دانش بین مرغداران از جمله اقدامات این شرکت در راستای توسعه صنعت مرغداری است.
کشاورزی یادآور شد: با فراهم کردن تلفیق دانش علمی با دانش عملی انتظار می رود که آینده روشنی در راستای توسعه و تقویت پرورش طیور در استان داشته باشیم و خود مرغداران نیز باید در این زمینه مشارکت بهتری در طرح ها و برنامه های این چنین داشته باشند.
در ادامه رئیس مرکز رشد واحد فناوری دانشگاه کردستان اظهار داشت: مرکز رشد دانشگاه کردستان یک سال و نیم است که آغاز به کار کرده و هدف آن حمایت از طرح های علمی و تجاری است.
محمد رزاقی یادآور شد: طرح های که می تواند عامل توسعه و رشد استان شوند چه به لحاظ تجاری و چه به لحاظ علمی باید در اولویت اجرایی قرار گیرد.
وی با اشاره به توانایی های شرکت کنترل گستر کهربا در راستای توسعه صنعت پرورش طیور در استان کردستان گفت: انتظار می رود دیگر عرصه های کشاورزی و دامی با برنامه ریزی مناسب و علمی بتوانند طرح های خود را تا استان های همجوار گسترش دهند.
یکی از متخصصان بیماری های طیور در بخش دیگری از این سمینار اظهار داشت: صنعت طیور تنها به چند علوم پایه بسنده نمی شود و نیاز به مشارکت عملی و علمی تمامی علوم دارد.
امجد فرزین پور ادامه داد: یکی از پر استرس ترین شغل ها پرورش طیور به خصوص مرغ است و برای کاهش استرس و به حداقل رساندن تلفات باید مدیریت کلان را در زمینه توسعه طیور ترویج دهیم.
وی با اشاره به اینکه فراهم کردن بستر مناسب برای طیور به خصوص مرغداری ها یکی از اولویت های اصلی است، گفت: استفاده از سیستم گرمایشی کف، بهینه سازی، تجهیز و اتوماسیون و استفاده از دانش های مختلف برای بهروری بیشتر بهترین راهکار در راستای تقویت و توسعه پرورش طیور است.
متخصص بیماری های طیور افزود: یک دما بودن سالن، نامساعد کردن محیط کشت باکتری ها در کف مرغداری ها، افزایش 60 گرمی وزن جوجه به دلیل فراهم بودن شرایط و کاهش فاصله پاک سازی محیط مرغداری و جوجه ریزی بعدی از جمله مزایای استفاده از سیستم گرمایشی از کف است.
فرزین پور بیان کرد: انتظار می رود مرغداران استان با به کارگیری تجهیزات مناسب، نیروهای متخصص و مشاوره های مداوم بتوانند صنعت پرورش طیور را تقویت بخشند.
نظر شما