"سولیو مصطفیچ" نماینده اقلیت مسلمان در پارلمان مونته نگرو و دبیر پیشین رادیو دولتی این کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح وضعیت کنونی مسلمانان گفت: جمعیت مسلمانان چیزی نزدیک به 20 درصد کل جمعیت مونته نگرو است. مسلمانان مونته نگرو متشکل از دو قوم بوسنیایی و آلبانیایی هستند. در دهه اخیر و بواسطه جنگهایی که در منطقه و بویژه کوزوو بوجود آمد، اختلافاتی میان این دو بروز کرد اما در حال حاضر این مسائل رفع شده و خوشبختانه آنها هیچ مشکلی با هم ندارند.
وی افزود: پیش از این مونته نگرو و صربستان یک کشور واحد بودند، با این حال مشکلاتی که صربها در دیگر مناطق بالکان مانند بوسنی و کوزوو بوجود آوردند گریبان مونته نگرو را هم گرفت و بدنبال آن این منطقه از صربستان جدا شد. مسلمانان مونته نگرو همانند دیگر کشورهای منطقه اروپا در سالهای گذشته با فشارهایی روبرو بوده اند. پس از تبلیغات گسترده علیه مسلمانان که با حملات 11 سپتامبر 2001 در اروپا نیز رواج یافت، آنها به عنوان جمعیت اقلیت همواره در مظان اتهام بوده و به عنوان عوامل خطر معرفی شدند.
مصطفیچ با اشاره به چالش اصلی مسلمانان در غرب طی سالهای اخیر اظهار داشت: مشکل اصلی مسلمانان اروپا تبلیغات منفی دولتها و رسانه های غربی برای نشان دادن تصویری وارونه از اسلام و پیروان آن بود که با گذشت زمان و اثبات دروغین بودن این تبلیغات، تلاش غرب بی نتیجه مانده و مسلمانان توانسته اند چهره واقعی اسلام را به نمایش گذاشته و تبلیغات مذکور را خنثی کنند.
وی در بیان علت این تبلیغات منفی یادآور شد: بعد از فروپاشی کمونیسم غرب بدنبال تراشیدن دشمن جدیدی برای جایگزینی آن بود و به همین دلیل به این نتیجه رسید که اسلام را به عنوان دشمن جدید معرفی کند. از آنجا که حقایق دین اسلام موجب افزایش محبوبیت آن در غرب شده بود، سیاستمداران غربی مقابله با اسلام را به عنوان هدف بعدی در دستور کار خود قرار دادند.
نماینده پارلمان مونته نگرو در بخش دیگری از این مصاحبه به تلاش دولت این کشور و برای پیوستن به اتحادیه اروپا پرداخت و گفت: مونته نگرو بدنبال عضویت در اتحادیه اروپا است و تا کنون مراحل مختلفی را برای این مقصود پشت سر گذاشته و برخی پیش شرطهای این اتحادیه برای عضویت را انجام داده است. یکی از فجایعی که با پیوستن مونته نگرو به اتحادیه اروپا رخ می دهد پذیرش فعالیت گروههایی است که از نظر ارزشهای اسلامی مردود شناخته می شوند. به عنوان مثال دولت ما برای پیوستن به اروپا باید اجازه به گروههای همجنس گرا اجازه فعالیت و برگزاری مراسم و برنامه های مختلف در این کشور بدهد، زیرا این مسئله در تمامی کشورهای این اتحادیه آزاد است.
وی در عین حال تاکید کرد: ورود به اتحادیه اروپا شاید تنها به یک دلیل برای مسلمانان خوب باشد و آن هم زمینه اقتصادی است زیرا با پیوستن به اروپا شرایط اقتصادی کشور بهبود یافته و ثبات بیشتری بوجود می آید در نتیجه مشکلات مردم کمتر می شود اما به لحاظ معنوی این عضویت به زیان مسلمانان خواهد بود زیرا فرهنگ اروپایی به هیچ وجه با ارزشهای اسلامی سازگار نیست.
مصطفیچ در پایان با انتقاد از رویکرد اروپایی ها نسبت به شهروندان مسلمان منطقه بیان داشت: اروپایی ها اصلا اسلام را به عنوان یک عامل بیگانه ارزیابی می کنند. این در حالی است که اجداد ما بیش از 500 سال سابقه زندگی در این مناطق را دارند با این وجود مسلمانان همچنان به چشم اقوام مهاجر دیده می شوند. بخاطر همین در هر منطقه ای که اکثریت با مسلمانان باشد مانند بوسنی و آلبانی آنها مشکل تراشی می کنند.
نظر شما