دكتر آرش حسين نژاد شيرواني در گفت و گو با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر"، گفت : در حال حاضر با اينكه سهم درآمد كشور از توليد ناخالص ملي افزايش يافته است اما همچنان نيروي انساني كمتر مورد توجه قرار مي گيرد.
سهمي كه به نيروي انساني در ازاي تحقيق و پژوهش بر روي هر پروژه اختصاص مي يابد حتي از 30 درصد كل بودجه پروژه نيز كمتر است. بنابراين وقتي حداقل هاي ممكن براي نيروي انساني و پژوهشگر در تحقيق و پژوهش فراهم نباشد نمي توان به تلاش نرم افزار تحقيق اميدي داشت |
اين پژوهشگر برگزيده جشنواره رازي خاطر نشان كرد : وقتي پروژه اي تصويب مي شود مشكلي براي ارائه تسهيلات آزمايشگاهي و تحقيقاتي ديده نمي شود اما اگر بخواهيم اين تحقيق توسط نيروي انساني و فكر و دانش به جلو هدايت شود تا نتيجه اي حاصل گردد با مشكل مواجه مي شويم. سهمي كه به نيروي انساني در ازاي تحقيق و پژوهش بر روي هر پروژه اختصاص مي يابد حتي از 30 درصد كل بودجه پروژه نيز كمتر است. بنابراين وقتي حداقل هاي ممكن براي نيروي انساني و پژوهشگر در تحقيق و پژوهش فراهم نباشد نمي توان به تلاش نرم افزار تحقيق (نيروي انساني) اميدي داشت.
در كشور كميت مقالات و پروژه ها را بالا برده ايم اما هنوز به مرحله كيفي مقالات توجه نكرده ايم. اولويت هاي پژوهشي كه در واقع كيفيت مقالات به حساب مي آيند هنوز آن طور كه بايد و شايد تعيين نشده اند |
دكتر آرش حسين نژاد شيرواني تصريح كرد : در كشور كميت مقالات و پروژه ها را بالا برده ايم اما هنوز به مرحله كيفي مقالات توجه نكرده ايم. اولويت هاي پژوهشي كه در واقع كيفيت مقالات به حساب مي آيند هنوز آن طور كه بايد و شايد تعيين نشده اند، در واقع برنامه اي براي تعيين اولويت ها توسط سازمان ها و موسسات نداريم.
وي افزود : عدم وجود اولويت هاي تحقيقاتي و پژوهشي در كشور سبب مي شود پروژه هاي زيادي به صورت موازي انجام شوند. در مجلات داخلي مقالات مشابه زيادي ديده مي شود كه 90 درصد آنها كاملا يكسان هستند.
دكتر حسين نژاد شيرواني يادآور شد : هيچ كس نظارتي بر مقالات ندارد و به همين دليل است كه بسياري از پروژه هاي مشابه در سازمان هاي مختلف به تصويب مي رسند.
اولويت هايي كه در برخي مراكز و سازمان ها نيز ايجاد شده است با نيازهاي موجود در جامعه تطابق ندارد. اين اولويت ها با اولويت هاي انتشار مقالات در ژورنال هاي خارجي مطابق است. در كشور هدف بيشتر توليد مقاله است تا توليد علم و رفع نيازهاي جامعه |
اين پژوهشگر برگزيده خاطر نشان كرد : متاسفانه تحقيقات در ايران تا حدودي مطابق با مد حركت مي كند. هر آنچه در آمريكا و كشورهاي اروپايي به عنوان موضوع اول تحقيقات در نظر گرفته مي شود در ايران هم همان موضوع به عنوان يك موضوع جديد و مد روز تحقيق و پژوهش در نظر گرفته مي شود. در صورتي كه بايد به نياز جامعه و رفع مشكلات مردم توجه شود. به خصوص در بخش بهداشت و درمان كه موضوع مهمي در جامعه محسوب مي شود. متاسفانه در اين زمينه نيازسنجي مناسبي صورت نگرفته است. البته كارهايي شده اما كافي نيست. تحقيقات بايد در خدمت جامعه خودمان باشد نه بر اساس خواسته هاي ژورنال هاي خارجي.
نظر شما