۱۷ بهمن ۱۳۸۳، ۱۸:۳۷

رايس در مصاحبه با شبكه تلويزيوني زد دي اف آلمان؛

آمريكا و اروپا پيام واحدي را به ايران فرستاده اند// بوش نمي تواند هيچكدام ازگزينه ها را از دستور كار خود حذف كند

كاندوليزا رايس وزير خارجه آمريكا در مصاحبه با شبكه تلويزيوني ZDF آلمان گفت كه آمريكا و اروپا پيام بسيار متحدي را به ايران فرستاده اند و اعلام داشته اند كه هيچ كس نمي خواهد تا شاهد باشد كه ايران از برنامه هاي هسته اي صلح آميز به عنوان پوششي براي برنامه هاي تسليحات هسته اي خود استفاده كند.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از پايگاه اينترنتي allamericanpatriots، رايس  كه در يك برنامه تلويزيوني با شبكه زد دي اف  گفتگو مي كرد به سؤالات خبرنگار اين شبكه در خصوص مسائل مطرح در سفر وي بويژه ايران پاسخ داد.

وي گفت:گامهاي زيادي در پيش روي ماست و ما بايد بفهميم كه در اين مرحله دستور كاردرباره نگراني هاي مربوط به ايران حل ديپلماتيك اين مساله است.

س: شما گفتيد خيلي مهم است كه ايران بداند اروپا و آمريكا تلاش مي كنند تا از دستيابي آن كشور به توسعه سلاحهاي هسته اي جلوگيري كنند و در همان روز نيز گفتيد كه آمريكا در گفتگوي سه كشور اروپائي با ايران شركت نخواهد كرد، چرا؟ و آيا اين نا اميد كننده نيست؟

ج: خوب ما در اينجا در خصوص هدف خود متحد شديم و شكي در باره آن نيست و به ايران پيام مشترك خود را فرستاده ايم. ما همكاري نزديكي با سه كشور اروپائي داريم و در حين اينكه آنها به جلو حركت مي كنند با آنها از نزديك گفتگو مي كنيم. رك و راست بايد بگويم كه سه كشور اروپائي به ايرانيان فرصتي را داده اند تا آن كشور نشان دهد كه آماده است به تعهدات بين المللي خود عمل كنند و آنها بايد از آن فرصت استفاده كنند.

وي همچنين در ادامه گفت: ما بطوردوجانبه با كشورهائي همچون روسيه كارمي كنيم و سعي داريم خطر تكثيرسلاحهاي هسته اي را كه ازطريق همكاري درخصوص مسائل هسته اي صلح آميز با ايران بوجود مي آيد ازبين ببريم. بنابراين ما دستوركار بزرگي داريم و سهم خود را بازي خواهيم كرد اما مساله مهم اين است كه ايرانيان بايد بدانند كه اگر آنها مي خواهند در آنجا جولان داده و به تعهدات بين المللي خود بي اعتنائي كنند جائي براي آنها درجامعه بين الملل وجود ندارد.

س: رئيس جمهور گفته است كه هيچ گزينه اي از دستور كار از جمله گزينه نظامي را حذف نخواهد كرد آيا اگر واقع بينانه بخواهيم به مساله نگاه كنيم گزينه نظامي براي اين مساله وجود دارد؟

ج: رئيس جمهور ايالات متحده نمي تواند هيچكدام ازگزينه ها را از دستور كار خود حذف كند حقيقت اين است كه ما بر اين باوريم اين مساله مي تواند ازطريق ديپلماتيك حل شود ما درگذشته به هيچ وجه از تمام فرصتهاي ديپلماتيك استفاده نكرده ايم و فرصتي داريم كه از طريق آنچه كه سه كشور اروپائي  انجام مي دهند بدست آمده است، ما فرصتي داريم كه بوسيله دولتهائي مانند روسيه كه تصميم مي گيرد تا ايران پروتكل الحاقي و بازگشت سوخت را امضاء كند بدست آمده است و اگر لازم باشد مي توانيم پرونده ايران را به شوراي امنيت ارجاع دهيم بنابراين گامهاي بسياري در پيش داريم و نياز داريم تا درك كنيم كه دستوركار در اين مرحله در خصوص ايران دستور كار ديپلماتيك است.

س: شما گفتيد در اين مرحله، اما اگر واقع بينانه بخواهيم نگاه كنيم گزينه نظامي نيز وجود دارد؟

ج: خوب رئيس جمهور نمي خواهد هيچ گزينه اي را كناربگذارد اما ما گزينه هاي زيادي در حوزه ديپلماتيك داريم و در پي اين گزينه ها هستيم. 

کد خبر 155242

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha