۱۹ اسفند ۱۳۹۰، ۱۶:۰۹

میرابراهیمی خبر داد:

تبدیل پسماندهای خشک به کودهای عالی

تبدیل پسماندهای خشک به کودهای عالی

قم - خبرگزاری مهر: مدیرعامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری قم گفت: اگر با مشارکت شهروندان بتوانیم درصد قابل توجهی از پسماندهای خشک را از زباله‌های تر جدا کنیم می‌توانیم در آینده برای تبدیل پسماند به کودهای عالی اقدام کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سید عبدالله میرابراهیمی پیش از ظهر جمعه در دومین جشنواره همیاران طبیعت و بازیافت که در سالن مجموعه ورزشی شهید حیدریان قم برگزار شد اظهار داشت: جمع آوری روزانه بیش از 640 تن زباله از سطح شهر قم هزینه‌های زیادی بر مدیریت شهری تحمیل می‌کند که با مشارکت شهروندان می‌توانیم ضمن کاهش هزینه‌های جمع آوری زباله، گام ‌های موثری در راستای حفظ محیط زیست و سرمایه‌های ملی برداشت.

وی تصریح کرد: حدود 17 الی 18 تن از زباله‌هایی که روزانه جمع آوری می‌شوند را پسماند خشک تشکیل می‌دهد که قابلیت تبدیل شدن به مواد دیگر را دارند.

میرابراهیمی مشارکت شهروندان را اصل غیرقابل انکار در توسعه شهری دانست و با تشریح روند اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا تاکید کرد: این طرح در مناطق یک، سه، چهار و هفت شهری آغاز شده و تعدادی از کارشناسان امر در حال تشریح ترکیب زباله‌های خشک و تر برای شهروندان و آموزش آنها به جداسازی زباله‌ها هستند.

وی گفت: جمع آوری زباله‌های خشک به صورت هفتگی با مراجعه به جلو در منازل شهروندان انجام می‌شود.

مدیرعامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری قم با اشاره به ایجاد غرفه‌های جمع آوری زباله‌های خشک در سطح مناطق شهری گفت: در هر منطقه چندین غرفه برای جمع آوری زباله‌های خشک ایجاد شده و هر یک از شهروندانی که اقدام به تحویل این زباله‌ها چه در مقابل منزل و چه در ایستگاه‌های تعبیه شده کنند، کارت مخصوص قرعه کشی دریافت می‌کنند و پس از جمع آوری این کارت‌ها به قید قرعه به تعدادی از آنها جوایز ارزنده‌ای اهدا می‌شود.

میرابراهیمی اظهار داشت: در حال حاضر 20 درصد از پسماندها را زباله‌های خشک، 5 درصد را زباله‌های خطرناک و 75 درصد را پسماندهای تر تشکیل می‌دهند و اگر با مشارکت شهروندان بتوانیم درصد قابل توجهی از پسماندهای خشک را از زباله‌های تر جدا کنیم می‌توانیم در آینده برای تبدیل پسماند به کودهای عالی اقدام کنیم.

مدیرعامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری قم گفت: در کشور ما به لحاظ استفاده از کودهای عالی ضعف‌هایی وجود دارد و همچنان از کودهای شیمیایی استفاده می‌شود و ما امیدواریم با سهم خود نقشی در جایگزین شدن کودهای عالی با کودهای شیمیایی داشته باشیم.

کد خبر 1555672

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha