به گزارش خبرگزاری مهر، جمهوری اسلامی را میتوان بدیعترین نظام سیاسی جهان معاصر خواند که در طول قریب به سه دهه بالندگی روز افزون، توانسته نظامهای سیاسی سرمایهسالار جهان را به چالش بکشد. در قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران برای تحقق دو عنصر اسلامیت و جمهوریت، تدابیر گوناگونی تدارک دیدهشده است.
در همین راستا مجمع تشخیص مصلحت به عنوان نهادی که نه تنها در امور مختلف به رهبری معظم انقلاب مشاوره میدهد، بلکه هر زمان که میان مجلس و شورای نگهبان اختلافی بهوجود آید به عنوان میانجی میکوشد تا آنچه مصلحت نظام جمهوری اسلامی است، جاری شود. در آستانه صدور حکم جدید از سوی رهبری برای تشکیل دوره تازه مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ پرونده سیاسی صد و بیست و نهمین شماره هفتهنامه پنجره با آثار و گفتارهایی از محسن اسماعیلی، قربانعلی دری نجفآبادی، سیدمرتضی نبوی، حسین مظفر، صادق زیباکلام، مهدی محمدی و پرویز امینی، به نقش، پیشینه و نحوه تعیین اعضای حقیقی و حقوقی مجمع و فراز و فرودهای آن در دوره اخیر اختصاص یافته است.
هریک از ما امکان دارد چیزهایی درباره طب سنتی شنیده باشیم، اما حقیقت این است که طب سنتی مقولهای است فراتر از آن تصوراتی که اغلب ما با درباره آن داریم. همزمان با پیشرفت علم، غربیها خیانتها و ظلمهای بسیاری به آن کردند.
شاید جالب باشد که بدانید که صاحبان تفکر الحادی و استعمارگران تنها نکوشیده اند که دین را از سیاست جدا کنند، بلکه آنها با پیشرفت علم جدید کوشیده اند علم را از دین جدا سازند چنین علمی از دیدگاه اندیشمندان راستین، دانشی اصیل نیست و تنها پوستهای از علم است که توان آن را ندارد تا انسان را بهسوی خصال الهی رهنمون شود.
بیشک انسان با تکیه بر عقلانیت مستقل از وحی و روشهای تجربی صرف، نمیتواند به طبی دست یابد که صلاحیت مدیریت حوزه سلامت بشر را دارا باشد و اساسا مفهوم سلامتی در طب اسلامی با مفهوم آن در طب رایج، فرسنگها فاصله دارد. طب سنتی طبی است که ریشه در باورهای دینی دارد، و میکوشد سلامت حقیقی به دنبال برنامهای که انسان را در هماهنگی کامل با نظام آفرینش قرار میدهد، به ارمغان بیاورد. پرونده سرویس سبک زندگی پنجره 129، با آثار و گفتاری از حسن رحیم پور ازغدی، حسین روازاده، حسین خیراندیش و محمد طه طرفی، به جای خالی طب سنتی زندگی امروز و ضرورت بازگشت و توجه به آن پرداخته شده است.
در سالی که گذشت در حوزههای گوناگون هنری، چهرههای نامآور کم نبودند، اما در میان این نامآوران داوود میرباقری با سریال فراموشنشدنی مختارنامه از جایگاه خاصی برخوردار بود، مجموعهای که قریب به هشت سال از عمر میرباقری صرف آن شد و چه در زمان نمایش و چه بعد از پایان نمایش آن، نقل محافل گوناگون بود (از خانوادهها بگیر تا محافل هنری)، به همین مناسبت سرویس هنری هفته نامه پنجره در شماره ویژه نوروز خود، با آثار و گفتارهایی از: داوود میرباقری، عبدالله اسکندری، بهروز غریب پور، پرویز پورحسینی و سید رضا صائمی، پروندهای درباره زندگی و آثار میرباقری از آغاز تا مختارنامه و همچنین سریال سلمان فارسی (دغدغه دیرینه میرباقری که میرود رنگ تحقق بهخود بگیرد) تدارک دیده است.
انقلاب اسلامی همانگونه که بنیانگذار کبیرش نیز بارها بر آن مهر تایید زد، انقلاب پابرهنگان در برابر طاغوت بود، انقلابی برای کوخنشینان در برابر کاخنشینان، براین اساس از همان سالهای نخستین انقلاب حوزه اقتصاد نیز از اولویتهای نخست نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است.پرونده اقتصادی صد و بیست نهمین شماره هفتهنامه پنجره میکوشد با آثار و گفتارهایی از: محمود بهمنی، حبیب الله عسگراولادی، علی کفاشیان و اکبر ترکان، 33 سال اقتصاد جمهوری اسلامی ایران را مورد واکاوی قرار دهد.
تاسیس انجمن حکمت و فلسفه ایران در سال 1353 توسط دکتر سیدحسین نصر، بیاغماض نقطه عطفی در تاریخ فلسفه معاصر ایران بود؛ زیرا کشوری که دارای تاریخ پرسابقهای در حکمت و فلسفه بوده، باید در این عرصه حضور گستردهتری داشته باشد. با انقلاب این انجمن با تحولات بسیاری روبهرو شد، ابتدا زیر نظر وزارت علوم و مؤسسه مطالعات فرهنگی قرار گرفت و سپس به پژوهشکده حکمت و فلسفه تبدیل شد و سرانجام با عنوان مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران بهصورت مستقل به کار خود ادامه داد. دکتر غلامرضا اعوانی حدود 26 سال مدیریت این انجمن و مؤسسه را بر عهده داشت و در این مدت اقدامات ارزشمندی نیزانجام گرفت. اما در میانه امسال، حجتالاسلام خسروپناه را به ریاست این موسسه منصوب شد، خبری که موضعگیریهایی از سوی افراد علمی و فرهنگی درپی داشت و برخی این انتصاب را انتصابی سیاسی تلقی کردند، اما خسروپناه توانست در مدت کوتاهی، نگاهها را نسبت به خود را تغییر دهد.
پرونده سرویس اندیشه پنجره 129 با آثار و گفتارهایی از عبدالحسین خسروپناه، سیدمصطفی محققداماد، ضیاء موحد، غلامرضا اعوانی و مجید حمیدزاده، نگاهی دارد به پیشینه این نهاد فلسفی و همچنین کم و کیف مدیریت حجت الاسلام خسروپناه در این دوره.
قریب به 6 دهه از آن روزگار گذشته است، روزگار پرافت و خیز ملی شدن صنعت نفت که با نخستوزیری دکتر محمد مصدق همراه بود. بسیاری مصدق را قهرمان این فصل از تاریخ ایران بهشمار آوردهاند، اما حقیقت ایناست که چهرهای موثر دیگری هم در این صحنه حاضر بودند، به خصوص آیتالله کاشانی و فداییان اسلام. به راستی جریان ملیشدن صنعت نفت به دست چه کسانی به سامان رسید و نقش هر کدام در این میانه چه بود؟ مصدق چگونه سیاست ردی بود؟ اسطوره ملیگرایی و دموکراسیخواهی یا پیرمردی مستبد و قدرتطلب! اگر میخواهد درباره این ماجرا بشتر بدانید پرونده تاریخی صد و بیست و نهمین شماره هفته نامه پنجره، با آثار و گفتارهایی از سید احمد کاشانی، محمد مهدی عبدخدایی، یعقوب توکلی و امیر کاظمی، حرفهای خواندنی بسیاری در این باره برای شما خواهد داشت.
بازتاب رسانهای ورزش ایران در سال ۹۰، مثل هرسال در فوتبال و حاشیههای پررنگ آن خلاصه شد، این در حالی بود که تیم والیبال ایران موفقیتهای قابل قبولی کسب کرد، وزنه برداری نیز در سطح جهانی درخششی چشمگیر داشت و...، اما این موفقیتها تحت شعاع فوتبال و حواشی آن رنگ باخت، پرونده سرویس ورزش پنجره 129، با آثار و گفتارهایی از بهداد سلیمی، سیدعلی حسینی و کورش باقری میکوشد با مرور ورزش ایران در سال 1390، نگاهی داشته باشد به درخشش بیسابقه وزنهبرداران ایرانی که سالی پر از مدالهای رنگین را پشت سر گذاشتند.
باشگاه اهل قلم پنجره نوروزی نیز در بردارنده مقالاتی است از غلامحسین ابراهیمی دینانی، حسین کچویان، مهدی نصیری، جواد محدثی، یوسفعلی میرشکاک، محمدرضا زائری، احمد رهدار، سیدمحسن شهیدی، اسماعیل منصوری لاریجانی، سید محمد سادات اخوی، کورش علیانی و سید محمد روحانی.
الیور استون را علاقهمندان سینما هستند خوب میشناسند، یکی از فیلمسازان یهودیتبار و به نامهالیوود که آثار مشهوری نیز در کارنامه دارد. اما این روزها شان استون پسر او به مراتب پیش از پدر سرشناسش مورد توجه رسانههای جهانی قرار دارد و شان استون که دستی هم در سینما دارد، بعد از آنکه ایران به دین اسلام مشرف شد و نام علی را برای خود برگزید، دوران تازهای را در زندگی شخصی و اجتماعی خود آغاز کرده است؛ ظاهرا بههمین دلیلهالیوودیها دیگر تمایل چندانی به همکاری با او ندارند، با اینحال اما رسانههای غربی برای هجمه تبلیغاتی علیه ایران به سراغ او رفتند و گفتگوهایی با او ترتیب دادند. شان علی استون کیست؟ چرا به اسلام روی آورد؟ سرویس برون مرزی پنجره 129 نگاهی دارد به ماجرای اسلام آوردن شان استون و واکنش رسانههای غرب به این اتفاق. در این بخش همچنین مهمترین تحولات منطقه و جهان در سالی که گذشت مورد بررسی و تحلیل قرارگرفته است.
در تازهترین شماره هفتهنامه پنجره، بخشهای متنوع و خواندنی فراسو و مجله خبری نیز با رویکردی نوروزی، مطالبی ویژه را تدارک دیدهاند. در صفحات مجله خبری این شماره کوشیده شده تا به شکلی جامع اما با زبانی موجز مهمترین رخدادهای سال گذشته پیش روی مخاطبان قرار گیرد. در ویژهنامه نوروزی هفتهنامه پنجره همچنین خواننده بهاریهای از آیت الله جوادی آملی و مناظره¬ای جنجالی و خواندنی عباس سلیمینمین و ماشاءالله شمسالواعظین خواهید بود.
صد و بیست و نهمین شماره هفتهنامه پنجره در 214 صفحه و قیمت 3000 تومان روی پیشخان روزنامه فروشیهاست.
نظر شما