نويسنده ي رمان " لحظه هاي انقلاب " در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : رمان اجتماعي امروز بايد با مسائل موجود در اجتماع درگير شود و محصول اين درگيري ، فرهنگسازي باشد ، در حالي كه اصولا درحال حاضر اين حرف ها مطرح نيست و عده اي تلاش مي كنند اين نكته را به جامعه القا نمايند كه داستان و رمان كمتر به مسائل اجتماعي بپردازد و بيشتر ، برخي مسائل و روابط شخصي و خصوصي را برجسته كند .
گلابدره اي : خيلي از كساني كه اين سالها به عنوان نويسنده وارد حيطه ي ادبيات شده اند ، واقعا نويسنده نيستند ، اما به دلايلي هميشه جزء جايزه بگيرها هستند . |
اين نويسنده كه به تازگي رمان " منير" را نوشته است ، خاطرنشان ساخت : سطح ديد و قلم رمان نويس بايد بسيار بالا باشد ، ضمن اين كه خود اوهم بايد يكي از بين همين مردم باشد ، اين كه رمان نويس فكر كند مي تواند براي جامعه تعيين تكليف كند ، اشتباه است ، او درواقع نقش يك راهنما را دارد و رمان اجتماعي در واقع راه را مي نماياند .
محمود گلابدره اي گفت : يكي از مشكلاتي كه دامنگير رمان نويس و رمان نويسي ماست ، نبود شناخت دقيق و درست ازجامعه است ، هرچقدر اين شناخت درست و منطقي باشد ، ميزان اهميت كار وي بالاتر است . در اين شرايط است كه او ديگر حاضر نمي شود هر مشاجره ي لفظي و مسئله ي بي ارزش و سطحي را وارد رمان خود كند و توجيه اجتماعي بودن آن را مطرح نمايد .
اين رمان نويس در پايان ياد آور شد : در حال حاضر ، بايد مجموعه اي خودجوش در بين نويسندگان و رمان نويسان تشكيل شود و به وضعيت نابسامان ادبيات داستاني رسيدگي كند ، خيلي از كساني كه اين سالها به عنوان نويسنده وارد حيطه ي ادبيات شده اند ، واقعا نويسنده نيستند ، آثار آنها از برخي پاورقي هاي قديمي هم عقب تر است ، اما به دلايلي هميشه جزء جايزه بگيرها هستند .
نظر شما