به گزارش خبرنگار مهر، تفرجگاه اندبیل خلخال معروف به گردشگاه "میرعادل" در هفت کیلومتری شهر خلخال واقع شده و با برخورداری از جنگلهای انبوه و چشمه های طبیعی یکی از مناطق دیدنی این شهرستان محسوب می شود که به اعتقاد کارشناسان گردشگری و شهروندان این شهرستان تجهیز این منطقه به تله کابین و تل اسکی، خلخال را از منطقه گردشگری فصلی به منطقه گردشگری دائمی تبدیل می کند.
اما عدم توجه و سرمایه گذاری مطلوب از سوی مسئولان برای توسعه این منطقه گردشگری و تبدیل آن به محلی مناسب برای جذب توریسم و افزایش درآمد و اشتغالزایی، تحقق آن را رویایی برای مردم منطقه تبدیل کرده است.
استاندار اردبیل روز گذشته در مراسم اختتامیه جشنواره ورزشهای زمستانی در منطقه اندبیل بار دیگر عنوان کرده ایت که برای راه اندازی تله کابین و امکانات رفاهی، تفریحی تفرجگاه اندبیل خلخال نیاز به همکاری و سرمایه گذاری بخش خصوصی است.
قول راه اندازی تله کابین در سال 90 عملی نشد
این اظهارات جدید در حالی که سید حسین صابری در سال گذشته نیز در همین جشنواره عنوان کرده بود با برنامه ریزی انجام شده این تله کابین توسط سرمایه گذار خصوصی در سال 90 مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت .
ولی با اتمام سال 90 نه تنها این طرح پیشرفتی نداشته بلکه هزینه ای که برای خرید تجهیزات اولیه احداث تله کابین صرف شده بود در حال پوسیده شدن است.
14 سال انتظار برای نصب تله کابین
به گفته فرماندار شهرستان خلخال تجهیزات این تله کابین در سال 76 با صرف اعتباری بالغ بر هفت میلیارد ریال توسط شهرداری خلخال خریداری و از این تاریخ تاکنون بلااستفاده به حال خود رها شده است.
ذبیح الله عبداللهی عنوان کرد: این تجهیزات قرار بود در محل تفرجگاه اندبیل خلخال نصب شود، اما در حال حاضر به دلیل کمبود اعتبار لازم نصب آن به تعویق افتاده است.
وی با بیان اینکه راهاندازی این تلهکابین علاوه بر اشتغالزایی و کاهش بیکار، بستر لازم برای توسعه گردشگری طبیعتمحور و اکوتوریسم را در این منطقه فراهم می کند، تصریح کرد: دولت به تنهایی قادر به حل مشکل بیکاری نیست و در بسیاری از موارد سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی علاوه بر ایجاد اشتغال سوددهی مناسبی را به دنبال خواهد داشت.
بهره برداری از تله کابین خلخال در آینده نزدیک
اما استاندار اردبیل در جشنواره ورزشهای زمستانی امسال اعلام کرد: با توجه به اعلام آمادگی بخش خصوصی برای سرمایه گذاری لازم در این زمینه و با توجه به نظر مساعد مسئولان استان اردبیل در رفع موانع کار و واگذاری زمین در تفرجگاه اندبیل به این بخش، انتظار می رود در آینده نزدیک سرمایه گذاری کلان از سوی سرمایه گذار بخش خصوصی در این محل تله کابین اندبیل راه اندازی می شود.
وعده های تکراری مسئولان استانی و محلی که به مانند بیشتر پروژه های در دست اجرای استان هرگز در زمان اعلام شده عملی نمی شود، امروز به سریالی پایان ناپذیر تبدیل شده و تحقق بسیاری از طرحها رویایی برای شهروندان محسوب می شود.
بیشتر مردم خلخال که در گذشته این امیدواری را از زبان سایر مسئولان از جمله فرماندار و نماینده این شهرستان در مجلس شورای اسلامی و اعضای شواری اسلامی و شهردار شنیده بودند، بعد از سالها انتظار باز هم باید صبر پیشه کنند و برای راه اندازی این تله کابین در جشنواره زمستانی سال آینده انتظار بکشند.
تبلیغات جذب گردشگر در خلخال ضعیف است
یکی از شهروندان خلخالی در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: تبلیغات در جهت جذب گردشگر در خلخال برغم برخورداری از موافه های گردشگری از جمله وجود آثار تاریخی، باستانی، طبیعی و... نسبت به بقیه شهرهای استان بسیار ضعیف است.
علی ملکی افزود: به دلیل عدم معرفی کامل جاذبه های گردشگری در استان اردبیل گردشگران تنها سرعین را به عنوان منطقه گردشگری می شناسند.
وی با بیان اینکه اعتبارهای مربوط به بخش توسعه گردشگری در این شهرستان کافی نیست، اضافه کرد: در حالی که مسئولان گردشگری استان سالانه از افزایش تعداد گردشگران این استان و شهرستان خبر می دهند، ولی معلوم نیست پولی که از این راه وارد منطقه می شود، صرف کدام کار عمرانی و خدماتی می شود.
شهرستان خلخال از جمله مناطقی است که از طبیعت بکر گردشگری برخوردار بوده و با اندکی توجه و با برنامه ریزی درست می توان این منطقه را به عنوان قطب گردشگری استان معرفی کرد.
روستای "اندبیل" خلخال یکی از این مناطق گردشگری است که با داشتن طبیعت زیبا و بویژه جنگلهایی پوشیده از گونه های بلوط ارس و به علت واقع شدن در نزدیکی چشمه میرعادل بلاغی و چشمه سارهای پرآب همه سالانه پذیرای هزاران نفر مسافر و گردشگر است.
به عقیده مردم این شهرستان نصب تله کابین آغاز راهی برای توسعه صنعت گردشگری در این منطقه است چرا که برای ایجاد یک منطقه گردشگری که باید شاخصهای گردشگری در این شهرستان در تمام زمینه ها توسعه یابد.
توسعه محورهای ارتباطی، ایجاد اماکن اقامتی و تفریحی، فراهم کردم امنیت برای گردشگران، ایجاد محیط مناسب و استفاده از کارشناسان طراحی فضاهای سبز در جهت هر چه زیباتر کردن منطقه از جمله کارهای مورد نیاز است.
.............................
گزارش از خدیجه سلمانی
نظر شما