۲ فروردین ۱۳۹۱، ۱۱:۱۸

در گفتگو با مهر اعلام شد؛

وضعیت رتبه‌بندی دانشگاههای پاکستان/ فهرست برترین دانشگاههای پاکستان

وضعیت رتبه‌بندی دانشگاههای پاکستان/ فهرست برترین دانشگاههای پاکستان

رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری با بیان آخرین وضعیت رتبه‌بندی دانشگاه‌های پاکستان، گفت: هر بار که نتیجه هر نوع رتبه‌بندی برای یکصد دانشگاه اول منتشر می‌شود، باعث خشنودی یکی و ناخشنودی 99 دانشگاه دیگر می‌شود در حالی که رتبه‌بندی به راه رفتن روی طناب شباهت دارد.

جعفر مهراد با اعلام خبر انتشار نتیجه رتبه‌بندی دانشگاه‌های پاکستان در گفتگو با خبرنگار مهر اضافه کرد: کمیسیون آموزش عالی پاکستان به تازگی تمام دانشگاه‌های پاکستان را بر اساس معیارهای جهانی پذیرفته شده برای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها، رتبه بندی کرد. برای رتبه بندی دانشگاه‌ها فرمول جادویی وجود ندارد، بلکه باید توجه داشت که رتبه بندی کار آسانی نیست و همواره بحث برانگیز است.
 
وی افزود: هر بار که نتیجه هر نوع رتبه‌بندی برای یکصد دانشگاه اول منتشر می‌شود، باعث خشنودی یکی و ناخشنودی 99 دانشگاه دیگر می‌شود. این در حالیست که رتبه‌بندی به راه رفتن روی طناب شباهت دارد.
 
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های تراز اول، دانشگاه‌هایی هستند که از طریق انجام تحقیقات علمی در توسعه و پیشرفت دانش مشارکت قابل توجهی داشته و دارای اعضای هیات علمی تمام وقت با رتبه‌های بالا، آزمایشگاه‌های مجهز و مناسب، کتابخانه‌های تحقیقاتی کارآمد و زیرساخت‌های پشتیبان هستند.
 
به گفته مهراد استاندارهای جهانی مختلفی در باب رتبه‌بندی وجود دارد که مشهورترین این رتبه‌بندی‌ها، تایمز، شانگهای، وبومتریکس، ISC و چند مورد مهم دیگر هستند. هر رتبه‌بندی از معیارهای مخصوص به خود استفاده می‌کند که در این بین وزن بیشتر به پژوهش و سپس آموزش اختصاص دارد.
 
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اظهار داشت: دانش‌آموختگان یک موسسه و برنده جایزه نوبل و فیلد مدال‌ها یا از نظر دیگر، چشم انداز بین‌المللی دانشگاه که تعداد و دانشجویان و اعضای هیات علمی بین‌المللی را شامل می‌شود، از وزن و امتیاز مناسبی برخوردار هستند.
 
مهراد در بخش دیگر سخنان خود درباره رتبه‌بندی دانشگاه‌های پاکستان گفت: کمیسیون آموزش عالی پاکستان از روش شناسی نظام رتبه‌بندی بین المللی QS استفاده می‌کند که بر اساس بازخوردهایی که از دانشگاه‌های پاکستان دریافت کرده تغییراتی در معیارها و شاخص‎های QS به عمل آورده است.
 
وی ادامه داد: بر این اساس 60 امتیاز به کیفیت (شامل معیارهای اعتبار بخشی 18 و کیفیت آموزش 42 امتیاز) و 40 امتیاز به پژوهش اختصاص یافته است.
 
سرپرست ISC ادامه داد: هریک از این معیارها به پارامترهای چندی مانند نسبت تعداد اعضای هیات علمی تمام وقت به کل دانشجویان، نسبت تعداد اعضای هیات علمی تمام وقت با مدرک دکتری به کل تعداد اعضای هیات علمی، نسبت تعداد فارغ التحصیلان دکتری به اعضای هیات علمی، نسبت رایانه‌های آزمایشگاهی و کتاب‌های کتابخانه به کل تعداد دانشجویان، پژوهانه، گرانت‌های مسافرتی، تعداد کنفرانس‌های بین‌المللی برگزار شده، ضریب تاثیر انتشارات پژوهشی، تعداد مجلات بین‌المللی دانشگاه با نمایه‌های بین‌المللی، پهنای باند اینترنت و چند شاخص دیگر تقسیم شده است.
 
مهراد با یادآوری این موضوع که رتبه‌بندی کمیسیون آموزش عالی پاکستان، رتبه‌بندی دانشگاهی‌ است نه رتبه بندی برنامه‌ای، به یک مثال اشاره کرد و گفت: بعضی دانشگاه‌ها ممکن است در بعضی از برنامه‌ها قوی باشند و در برنامه‌های دیگر ضعیف که به میانگین‌های پایین‌تر منجر می‌شود.
 
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) درباره وضعیت رتبه دانشگاه‌های پاکستان تاکید کرد: دانشگاه قائد اعظم، برترین دانشگاه پاکستان است و انستیتو مهندسی و علوم کاربردی پاکستان، دانشگاه آقا خان در کراچی به ترتیب حائز رتبه‌های دوم و سوم هستند.
 
به گفته مهراد، دانشگاه کشاورزی فیض آباد، دانشگاه پنجاب، دانشگاه ملی علوم و فناوری، دانشگاه علوم کشاورزی پیر مهر علی‌شاه، دانشگاه علوم بهداشتی لاهور، انستیتو فناوری کامستک، دانشگاه علوم مدیریت لاهور، به ترتیب رتبه های چهارم تا دهم را به خود اختصاص داده اند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) آخرین وضعیت رتبه‌بندی دانشگاه‌های پاکستان بر حسب مقوله‌های موضوعی علاوه بر رتبه‌بندی ملی را اعلام کرد:

کشاورزی و دامپزشکی: دانشگاه کشاورزی فیض آباد، دانشگاه کشاورزی پیر مهر علی‌شاه، دانشگاه دامپزشکی و علوم دامی لاهور، دانشگاه کشاورزی KPK در پیشاور، دانشگاه کشاورزی سینه در تاندوجام

هنر و طراحی: کالج ملی هنرها در لاهور، مدرسه هنرها و معماری ایندوس ولی در کراچی

علوم و کامپیوتر: انستیتو فناوری اطلاعات کامستک در اسلام آباد، دانشگاه ملی کامپیوتر و علوم نوظهور در اسلام آباد، دانشگاه کورتابا، دانشگاه فناوری اطلاعات و علوم مدیریت بلوچستان در کویته و سیتی یونیورسیتی پیشاور

مهندسی و فناوری: انستیتو مهندسی و علوم کاربردی پاکستان در اسلام آباد، دانشگاه ملی علوم و فناوری، انستیتو مهندسی علوم و فناوری غلام اسحاق خان در تاپی، دانشگاه مهندسی و فناوری در لاهور و دانشگاه مهندسی و فناوری در تاکسیلا

آموزش بازرگانی: دانشگاه علوم مدیریت لاهور، انستیتو مدیریت بازرگانی کراچی، دانشگاه اقراء در کراچی و کالج ملی مدیریت بازرگانی و اقتصاد در لاهور

پزشکی: دانشگاه آقاخان در کراچی، دانشگاه علوم بهداشتی لاهور، دانشگاه علوم بهداشتی DOW در کراچی، دانشگاه اِسرا در حیدرآباد و دانشگاه پزشکی خیبر در پیشاور

مهراد با اعلام اینکه رتبه‌بندی اعلام شده نخستین رتبه‌بندی ملی دانشگاه‌های کشور پاکستان است که به تازگی منتشر شده است، اضافه کرد: رتبه‌بندی‌ها بیشتر به کمیت توجه دارند تا کیفیت. برای مثال استادی که در آموزش برتری دارد ممکن است در تحلیل نهایی این توفق و برتری منعکس نشود. همینطور، دانشگاه‌های غیر دولتی تا زمانیکه در مرزهای علم حرکت نکنند، محدودیت‌های خود را خواهند شد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام  آموزش عالی ایران را در مقایسه با پاکستان از نظر تعداد و کیفیت بسیار پیشرفته عنوان کرد و رتبه‌بندی انجام شده توسط ISC را که در سال 1389 برای نخستین بار صورت گرفت موفقیت آمیز توصیف کرد.

وی افزود: در رتبه‌بندی سال 1390 که نتیجه آن در فروردین ماه 1391 اعلام خواهد شد، علاوه بر ارائه فهرست کلی، دانشگاه‌های بزرگ، متوسط و کوچک، صنعتی و غیر صنعتی و یا پزشکی به صورت جداگانه معرفی خواهند شد.

کد خبر 1560017

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha