۲۴ اسفند ۱۳۹۰، ۱۴:۳۹

شاکری:

حوزه نظریه پردازی داستان جنگ در دست شبهه روشنفکران است

حوزه نظریه پردازی داستان جنگ در دست شبهه روشنفکران است

اندیمشک - خبرگزاری مهر: یکی از نویسندگان عرصه ادبیات دفاع مقدس با ابراز تاسف از وضعیت نظریه پردازی در خصوص ادبیات داستانی دفاع مقدس در کشورمان گفت: این حوزه در زمان حاضر در دست شبهه روشنفکران گرفتار شده که زیبنده نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد شاکری صبح چهارشنبه در دومین کنگره سراسری ادبی دوکوهه در اندیمشک با عنوان ملک ملکوت اظهار کرد: از جمله آثار سوء چنین روندی خلع تدریجی ماهیت ادبیات داستانی دفاع مقدس خواهد بود که باید مراقب باشیم.

وی تصریح کرد: شبهه روشنفکران می خواهند وانمود کنند که ادبیات زمان جنگ تنها برای تهییج و حضور بیشتر افراد در جبهه ها کاربرد داشت و با القای این تفکر خود قصد دارند که مبانی ارزشی و رشادتها را بی معنی کرده و زیر سئوال ببرند.

شاکری عنوان کرد: اینکه ادبیات دفاع مقدس به ویژه در بخش داستان شعاری، تبلیغی، مصلحت گرا و  تاریخ مصرف دار است از دیگر القاهای باطلی است که شبهه روشنفکران با نظریه پردازیهای غلط، مغرضانه و غیرمنصفانه خود قصد القا آن را در اذهان دارند.

این نویسنده و منتقد ادبیات داستانی گفت: این در حالی است که دفاع مقدس در دل خود دوره ای از ادبیات را به وجود آورد که همچون گوهری گرانبها در تاریخ ادبیات کشور درخشش دارد.

وی تصریح کرد: در هیچ دوره ای حتی در دوران پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی با آن زوایای عظیمش، همانند دوران دفاع مقدس آثار روایی در کشور تولید نشده و رمان نوشته نشده است.

شاکری با انتقاد از عملکرد شبهه روشنفکران عرصه داستان نویسی و نوع نگرش آنها نسبت به ادبیات داستانی دوران دفاع مقدس، آنان را همان افرادی دانست که در قبال موضوعی با آن اهمیت سکوت کردند و هیچگاه پیرامون آن مطلبی ننوشتند.

وی گفت: این قشر برای توجیه عملکرد خود در آن زمان و بعد از آن گاهی عذرهای بدتر از گناه نظیر اینکه «چون به جنگ نرفته و در شهرها بوده ایم، پس ننوشته ایم» آورند اما امروز ما از آن این سئوال را را از آنها می پرسیم که اساسا چرا شما به جنگ نرفتید.

شاکری اظهار کرد: بسیاری از روشنفکران با نظریه پردازیهای خود همواره سعی داشته اند ساحت دفاع مقدس را تنزل داده و در دو بعد شخصیتی و ایدئولوژی آن را معمولی و در سطح پایین جلوه دهند.

وی در بخش دیگری به ثمرات مهم انقلاب و دوران دفاع مقدس و تاثیرات آن بر ادبیات و آغاز دوره ای جدید در این عرصه گفت: این دو رخداد مهم تاریخی موجب شدند تا نویسندگان جدیدی به خصوص در حوزه ادبیات داستانی در ایران ظهور پیدا کنند و حوزه نشر و نویسندگی در کشور رونق روز افزونی بگیرد که برای اثبات این ادعا می توان به انتشاراتیها مراجعه و اوضاع را رصد کرد.

به گفته شاکری انتشاراتی ای کشور در هر دوره شاهد صدها اثر جدید آماده چاپ هستند که در نوع خود بی نظیر است. دوره مهمی از ادبیات داستانی را پشت سر می گذاریم و این عرصه اکنون در حال پوست اندازی است.
کد خبر 1560130

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha