به گزارش خبرنگار فرهگي "مهر" ، احمد مسجد جامعي ، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ديروز در اين مراسم با اشاره به اينكه طبع و فطرت آدمي همواره به دنبال آگاهي طلبي است ، تأكيدكرد : مهم ترين دستاوردي كه نظام جهاني امروز با شعار دموكراسي به آن رسيده ، دسترسي آسان وارزان به اطلاعات است .
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي فعاليت در عرصه مطبوعات را همراه با مخاطره و فرصت عنوان كرد و افزود : فرصت اين حرفه امكان سخن گفتن با ميليونها نفر و مخاطره آن مشكلات و مسائلي است كه حين كار براي اين قشر از جامعه رخ مي دهد .
مسجد جامعي اخلاق گرايي را از اصول اوليه حرفه روزنامه نگاري معرفي كرد و گفت : بر اساس يك قانون نانوشته لازم است تمامي فعالان در اين عرصه اهتمام ويژه اي به اخلاق گرايي و پايبندي به اصول انساني داشته باشند .
وي در ادامه با اشاره به رشد و توسعه صنعت وحرفه روزنامه نگاري در كشور و ابراز خرسندي از اين روند ، اظهار داشت : بر اساس آمارهاي موجود در سال 1372 تنها 62 مجوز نشر صادر شده در حاليكه اين رقم در سال 1381 به 445 مجوز رسيده است كه اين ارقام بدون هيچ توضيحي گوياي رشد كمي مطبوعات هستند .
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين رشد كيفي مطبوعات را نيز مطلوب عنوان كرد و گفت : تقاضا براي انواع مطبوعات بسيار زياد است و ماهنور براي رسيدن به سطح مناسب راه درازي را درپيش داريم ، اگر تعداد 10 روزنامه براي هر نفر را حد مطلوب آن بدانيم ، لازم است روزانه 6 ميليون روزنامه منتشر شود .
وي با يادآوري اينكه مطبوعات ركن چهارم دموكراسي است تصريح كرد : بي اعتمادي به اهالي مطبوعات ، بي اعتمادي مي آورد و بي هيچ ترديدي اين اتفاق مانع رشد جامعه خواهد شد .
دكتر محمد صحفي معاون مطبوعاتي و تبليغاتي وزارت ارشاد نيز درسخناني اظهار داشت : روز خبرنگار فرصت خوبي است كه علاوه بر بزرگداشت شأن روزنامه نگاران ، در مورد مشكلات و مسئوليت هاي اين حرفه ونهادينه كردن و مصون سازي شاغلين اين عرصه گفتگو كرده و راهكارهاي عملي را ارائه دهيم .
وي يادآورشد : به نظر مي رسد براي غلبه بر آسيب ها و حل چالش هاي توسعه و همچنين اعتلاي حرفه خبرنگاري نيازمند پيش زمينه پايبندي همگان به قانون و استفاده از آن هستيم .
دكتر صحفي اعمال شرايط و ضوابط قانون مشخص حرفه روزنامه نگاري ، ايجاد تشكل صنفي به منظور پيشبرد اهداف ، آموزش روزنامه نگاري براي ارتقاء بينش و دانش اين قشر از جامعه و همچنين جلب اعتماد مردم با اطلاع رساني سريع و دقيق را از جمله عواملي عنوان كرد كه با رعايت و تحقق آنها ، تعالي جامعه حاصل خواهد شد .
رجبعلي مزروعي ، عضو انجمن صنفي روزنامه نگاران نيز در سخنان خود اظهار داشت : روزنامه نگاران جزو زحمتكش ترين اقشار جامعه هستند و متأسفانه بيشترين آسيب را طي چند سال گذشته متحل شده اند ، كه بسته شدن روزنامه ها يكي از آسيب هاي جدي است كه به روزنامه نگاران ضربه مي زند.
وي در ادامه تشكيل صندوق حمايت از روزنامه نگاران ، با حمايت دولت و مشاركت روزنامه نگاران را خواستار شد و گفت : اين اتفاق يك سپر دفاعي مناسب براي حمايت از فعالان در اين عرصه بوده و امنيت شغلي نيزآنان را نيز به بدنبال دارد.
گفتني است در اين مراسم دكتر كاظم معتمد نژاد به عنوان پير عرصه روزنامه نگاري و استاد برجسته اين رشته در سخناني با اشاره به سيرتحول روزنامه نگاري در كشور ايران ، تشكيل شورايي براي دفاع از حقوق حقه خبرنگاران را ضروري اعلام كرد و گفت : اميدوارم همه روزنامه نگاران با صبر و شكيبايي ، يك فضاي مطلوب كاري را ايجاد كرده و همگان با امنيت شغلي كامل ، خدمتگزار صديقي براي مردم وكشور باشند .
دكتر ناصري مدير عامل خبرگزاري ايرنا ( جمهوري اسلامي ايران )، با گراميداشت ياد شهيد محمود صارمي ، يكي از خبرنگاران ايرنا، كه در كشور افغانستان به شهادت رسيده است ، آزادي بيان ، وجود ميدان رقابيت امن و آزاد براي استعداد ها وهمچنين محور بودن كرامت انساني را از عوامل اساسي پيشرفت وتوسعه يك كشور عنوان كرد و افزود : اميدوار هستيم روزي شاهد توسعه كامل در عرصه اطلاع رساني و خبرنگاري باشيم .
وي تأكيدكرد شايسته نيست كشور ايران با وجود تمام پيشرفت هايي كه داشته و دارد ، از كاروان ارتباطات عقب بماند ، براي تحقق اين امر تلاش فعالان در عرصه مطبوعات و همچنين توجه شايسته مسئولان امر بسيار ضروري است .
گفتني است درزمان معرفي برترين هاي جشنواره مطبوعات ، تعدادي از روزنامه نگاران واعضاي انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران با اظهار نظرهايي ، مراسم را دچار اخلاق كردند .
نظر شما