۱۴ فروردین ۱۳۹۱، ۸:۳۲

گلایه اورژانس از مزاحمت تلفنی/

90 درصد تماس به اورژانس قم را مزاحمان تلفنی تشکیل می‌دهند

90 درصد تماس به اورژانس قم را مزاحمان تلفنی تشکیل می‌دهند

قم - خبرگزاری مهر: روزانه هزار و 300 تا 2 هزار تماس تلفنی با اورژانس قم برقرار می‌شود که از این تعداد تنها 150 تا 180 مورد منجر به انجام ماموریت می‌شود و حدود 90 درصد این تماس‌ها مزاحمت تلفنی است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در مجموع حدود 10 درصد از تماس های برقرار شده با مرکز اورژانس منجر به عملیات می‌شود و مابقی تماس‌ها مزاحمان تلفنی هستند که تهدید و معضل جدی برای سلامت جامعه و شهروندان محسوب می‌شوند.

محمدجواد باقری گفت: با همکاری دادستان عمومی و انقلاب تعدادی از مزاحمان تلفنی را که به صورت مستمر اقدام به مزاحمت می کردند شناسایی و دستگیر شدند که پرونده تعدادی از آنها در دستگاه قضایی در حال رسیدگی است یا دوران محکومیت خود را سپری می‌کنند.

وی گفت: به طور میانگین هر مزاحمت تلفنی حق 12 درصد از نیازمندان به فوریت‌های پزشکی را سلب می‌کند و در کنار آن آرامش پرسنل اورژانس نیز به هم می‌خورد.

وی گفت: بخشی از عملیات‌های اورژانس منجر به عملیات غیرواقعی می‌شود که در صحنه هیچ کسی حضور ندارد.

بیشتر مزاحمان تلفنی در سنین نوجوانی هستند

وی با بیان اینکه بیشتر مزاحمان تلفنی در سنین نوجوانی هستند، تصریح کرد: به خانواده‌ها توصیه می کنیم که موارد استفاده صحیح از تلفن 115 را به فرزندان خود آموزش دهند و آنان را با مزایا و معایب استفاده از این تلفن آشنا کنند تا اقدام به ایجاد مزاحمت نکنند و در مواقع ضروری با این مرکز ارتباط برقرار کنند.

به گفته باقری تعداد قابل توجهی از افرادی که با اورژانس تماس می گیرند نیاز به مشاوره پزشکی دارند که این امر نیز جزو وظایف اورژانس نیست.

وی اظهار داشت: ما از شهروندان می‌خواهیم که این گونه موارد را باید از پزشکانی که در مراکز درمانی و درمانگاه‌ها فعالیت می‌کنند بپرسند.

ایجاد 32 پایگاه شهری و جاده‌ای

رئیس مرکز اورژانس قم در مورد تعداد پایگاه‌های موجود در این استان گفت: اورژانس قم دارای 33 پایگاه است که از این تعداد 16 پایگاه شهری و 16 پایگاه جاده‌ای است.

باقری اظهار داشت: بر اساس آئین نامه اورژانس کشور به ازای هر 40 کیلومتر باید یک پایگاه اورژانس جاده‌ای وجود داشته باشد که در استان قم این میزان 34 کیلومتر بوده و از میانگین کشوری بالاتر است.

وی تصریح کرد: اورژانس قم در سال 83 تنها 10 پایگاه شهری و جاده‌ای داشته که در دولت‌های نهم و دهم تعداد 22 پایگاه جدید در استان احداث شده و تعداد پایگاه‌های شهری و جاده‌ای اورژانس به 32 پایگاه رسیده است.

وی در مورد تجهیزات مورد استفاده اورژانس گفت: در حال حاضر 45 دستگاه آمبولانس بنز اسپرینتر در اورژانس قم وجود دارد که از این تعداد 33 دستگاه در پایگاه‌های اورژانس مشغول فعالیت هستند و مابقی پشتیبان آمبولانس‌های فعال هستند.

باقری با بیان اینکه طبق برنامه چهارم توسعه باید از هر 10 آمبولانس یک آمبولانس مجهز به آی سی یو باشد، اظهار کرد: 90 درصد آمبولانس‌های اورژانس قم به تجهیزات پیشرفته پزشکی از جمله الکتروشوک، منتیلاتور و دستگاه تنفسی مجهز هستند و تا اواخر سال آینده تمام آمبولانس‌های اورژانس به تجهیزات پیشرفته مجهز خواهند شد.

وی درباره وضعیت به کارگیری و تحصیل پرسنل اورژانس گفت: 5 درصد پزشکان اورژانس قم پزشک هستند که در مرکز فرماندهی مستقر هستند، 21 درصد کارشناسان پرستاری، 42 درصد فوق دیپلم فوریت‌های پزشکی و بیهوشی و اتاق عمل و 33 درصد امدادگر هستند.

باقری گفت: در حال حاضر به صورت شبانه روزی 6 نفر در هر پایگاه اورژانس قم و در سه شیفت فعالیت می‌کنند.

راه‌اندازی واحد کنترل و ارزیابی عملکرد

وی یکی از اقدامات مهم اورژانس قم را فعال کردن واحد کنترل کیفیت و ارزیابی عملکرد ذکر کرد و گفت: این واحد در بخش عملکرد پرسنل، زمان رسیدن به صحنه، آمادگی آمبولانس، وضعیت تجهیزات دارو، وضعیت امکانات پایگاه ها و وضعیت ارائه خدمات درمانی به بیماران و رسیدگی به شکایات مردمی فعالیت خوبی انجام می‌دهد.

رئیس مرکز اورژانس قم اظهار داشت: قبل از راه‌اندازی این واحد، روزانه یک شکایت از اورژانس می‌شد که با راه‌اندازی این واحد، حجم شکایت‌ها بسیار کاهش یافته و با منازل افرادی که از اورژانس خدمات گرفته‌اند تماس گرفته می‌شود و وضعیت زمان رسیدن آمبولانس، نحوه برخورد و عملکرد پرسنل و کیفیت انتقال از آنها سئوال می‌شود که این کار روش مناسبی برای شناسایی کاستی‌ها و کمبودهاست.

باقری تاکید کرد: تلفن ضبط هوشمند شکایات و پیشنهادات مردمی به شماره 7782171 بر روی آمبولانس‌ها درج شده که همه شهروندان می‌توانند در صورت عدم رضایت از عملکرد اورژانس شکایت و پیشنهادات خود را با این شماره در میان بگذارند و ما نیز در اسرع وقت به این موارد رسیدگی خواهیم کرد.

رئیس مرکز اوژانس قم اظهار کرد: بیشتر شکایت مردم از اورژانس مربوط به عدم انتقال به بیمارستان است و علت آن هم این است که همشهریان با وظایف اورژانس آشنایی کامل ندارند و در صورت مواجهه با کوچکترین مشکل با اورژانس تماس می گیرند در صورتی که اورژانس فقط در مواردی که فرد در وضعیت اضطراری قرار دارد نسبت انتقال به بیمارستان اقدام می‌کند.

کد خبر 1561686

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha