۲ فروردین ۱۳۹۱، ۹:۳۶

هنرهای تجسمی در اردیبهشت 90/

اعلام برنامه های مرکز هنرهای تجسمی/حاشیه های قطعه هنرمندان

اعلام برنامه های مرکز هنرهای تجسمی/حاشیه های قطعه هنرمندان

اردیبهشت سال نود در حالی آغاز شد که نخستین نشست محمود شالویی خبرساز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، خلاف فروردین ماه که گالری ها در رخوت بهار فرو رفته بودند اردیبهشت سال 90 بیشتر گالری ها به برپایی نمایشگاه اقدام کردند.

نشست خبری محمود شالویی
 
مدیر مرکز هنرهای تجسمی درحالی از آمادگی کامل برای برگزاری هفت دوسالانه تجسمی در سال جاری خبر داد که برخی از انجمن‌های تخصصی به دلیل عدم شروع مذاکرات مقدماتی بلاتکلیف بودند.
 
محمود شالویی، مدیر مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس موزه هنرهای معاصر چهارم اردیبهشت برنامه‌های این معاونت در نیمه اول سال را تشریح کرد.

 
بیشترین موضوعی که در این نشست مطبوعاتی مطرح شد در مورد دوسالانه‌هایی بود که از سال قبل به امسال موکول شده و دوسالانه‌هایی که امسال باید برگزار شوند. از جمله این دوسالانه‌ها نگارگری، سفال، کاریکاتور، مجسمه، عکس، گرافیک و نقاشی هستند که برخی از انجمن‌های تخصصی نیز هنوز در جریان چگونگی برگزاری دوسالانه‌هایشان قرار نگرفته و تعاملی با آنها صورت نگرفته است.
 
با این‌حال شالویی در پاسخ به سوال‌های مکرر خبرنگاران در این زمینه همچنان تاکید کرد که مشکلی برای برگزاری دوسالانه‌ها وجود ندارد: به جای هفت دوسالانه می‌توانیم 10 دوسالانه‌ هم ظرف یک سال برگزار کنیم و هیچ مشکل و مانعی در این مورد نیست. برگزاری دوسالانه‌ها لطمه‌ای به رشته‌هایی که قرار است در جشنواره هنرهای تجسمی فجر برگزار شود، نخواهد زد.
 
وی درباره تعامل با انجمن‌ها ابراز کرد: ما با هم هستیم. مرکز هنرهای تجسمی و انجمن‌ها با هم دوست هستند و رابطه ما با یکدیگر سرشار از دوستی و مودت است. برپایی دو دوسالانه مجسمه و نگارگری در نیمه اول امسال قطعی شده است. فراخوان دوسالانه نگارگری تا پایان هفته جاری اعلام می‌شود و شورای سیاست‌گذاری و دبیر هم مشخص شده‌اند که به زودی اعلام می‌شود.
 
 
دعوا بر سر قطعه هنرمندان بهشت زهرا
 
سازمان بهشت زهرا بعد از سالها ارائه خدمات رایگان به هنرمندان، برای پذیرش در قطعه هنرمندان مبلغ چهل میلیون ریال اخذ کرد.
 
نزدیک به پانزده سال پیش هنگامی که شهردار وقت تهران پس ازبرگزاری جلسات متعدد و بررسی های کارشناسانه با اختصاص قطعه ای به هنرمندان در بهشت زهرا (به صورت رایگان) موافقت کرد بسیاری از هنرمندان در واکنش به این خدمات به انحاء مختلف به ابراز نظرات خویش پرداختند که در نهایت حاصل آن سخنان این بود که اگر هنرمندان در زمان حیات چندان مورد توجه مسئولان نیستند اما جای بسی شکر و خوشحالی است که دست کم به فکر پس از مرگ آنها افتاده اند .
 
پس از گذشت 15 سال که از ارائه این خدمات می گذرد اعلام شد که این قطعه دیگر رایگان نیست و فقط اگر بازماندگان هنرمندی توان پرداخت چهل میلیون ریال داشته باشند می توانند به جمع و به بزم دیگر هنرمندان خفته در این قطعه بپیوندند وگرنه باید از این دایره خارج شوند. این خبر پس از درگذشت رامین اصلاح (نوازنده و سازنده ساز تار)  منتشر شد.
 
عبدی مسئول پذیرش سازمان بهشت زهرا در گفتگو با مهر ضمن تائید خبر دریافت وجه چهار میلیون تومانی برای هنرمندان درگذشته گفت : تا کنون این هزینه را جایی پرداخت می کرد اما اخیرا دیگر پرداخت نمی کند و به ما گفته اند که از بازماندگان متوفی دریافت کنیم.
 
 
برنامه گالری ها
 

 
-مریم یزدیان‌پور، نقاش در دومین نمایشگاه انفرادی خود 25 اثر انتزاعی را که بیشتر آنها کلاژ و تعدادی  جوهر و مرکب هستند، از جمعه 23 اردیبهشت در گالری آتشزاد به نمایش گذاشت.
 

-یادمان " عربعلی شروه " به همراه نمایشگاه گروهی نقاشی و مجسمه سازی به یاد این استاد فقید در "نگارخانه لاله" معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد.
  
-نمایشگاه "طرح‌های دوست داشتنی" عصر جمعه 30 اردیبهشت در گالری ساربان افتتاح شد. این نمایشگاه شامل 51 تابلو از جدیدترین طرح‌های کامبیز درم‌بخش بود که به صورت تک اثر و یا مجموعه‌ای از طراحی‌ها در قالب یک تابلو ارائه شد. این نمایشگاه که به مدت دو هفته ادامه داشت، همزمان با شصت و نهمین زادروز کامبیز درم‌بخش بود.
 
-نمایشگاه نقاشی های نوشین ایپکچی جمعه  23اردیبهشت در گالری دی افتتاح شد. در این نمایشگاه 16 اثر با ابعاد متفاوت از 40×60 تا 180×280 با تکنیک رنگ روغن و مداد رنگی در معرض دید عموم قرار گرفت.
 
 

-موزه هنر امام علی (ع) نمایشگاهی از آثار پوستر هنرمندان ایرانی و خارجی را با هدف همدلی، و همدردی با آسیب دیدگان زلزله و سونامی اخیر ژاپن برگزار کرد.
 
- نمایشگاه عکس "دفاع یاس‌ها" به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه (س) در نگارخانه مهر فرهنگسرای انقلاب اسلامی 14 اردیبهشت با حضور رئیس انجمن عکاسان دفاع مقدس افتتاح شد.
 
- "گالری 10" سال 90 را با نمایشگاههای انفرادی از سه هنرمند برجسته بین المللی عباس کیارستمی، پرویز تناولی و افشین پیرهاشمی آغاز کرد.
 
 
- نمایشگاه نقاشی‌خط‌های سالار احمدیان جمعه نهم اردیبهشت در گالری یک فرهنگسرای نیاوران گشایش یافت.

- نمایشگاهی از آثار طراحان گرافیک معاصر ایرانی این روزها در گالری "فریاد" برپا شد.
 

-20 اثر از محمد طباطبایی با موضوع سگ‌های سفید با خال‌های سیاه در نگارخانه دی به نمایش درآمد.

- نمایشگاه نقاشی گروهی از پنجم تا 19 اردیبهشت‌ماه در نگارخانه خیال نو برگزار شد.

 
انتشارات تجسمی

گودرزی دیباج گفت که "تاریخ تطبیقی هنر" 11 جلدی می‌شود.

مرتضی گودرزی دیباج مولف مجموعه چهار جلدی "تاریخ تطبیقی هنر"، از ادامه تدوین این مجموعه تا 11 جلد و درباره تاریخ تطبیقی هنر در شرق خبر داد.
 
 
از گوشه و کنار
 
همزمان با روز جهانی موزه، نمایشگاه مجازی کمال الملک راه اندازی شد.
 
نمایشگاه مجازی مجموعه آثار خاندان غفاری و کمال الملک، همزمان با گرامیداشت روز جهانی موزه راه اندازی شد.

مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک به منظور تحقق سیاست های راهبردی پنچ ساله خود، طرح توسعه و پیشبرد خدمات موزه داری خود را با مطالعه، گردآوری و بازتعریف آثار خاندان غفاری و نقاش نوگرا، کمال الملک  به انجام رسانید.

راه اندازی این پروژه با همکاری موزه های گلستان، نیاوران، سعدآباد و مجلس شورای اسلامی که مجموعه ای از آثار کمال الملک را در اختیار داشته اند طی 7 ماه مطالعه، پژوهش و عکسبرداری به سرانجام رسید.
 
جشنواره ها
 
شورای دبیران ششمین دوسالانه مجسمه‌سازی ایران از سوی مدیر کل هنرهای تجسمی منصوب شدند.
 
محمود شالویی مدیر کل هنرهای تجسمی در حکمی منصور آذری، بهداد لاهوتی و سارا روحی‌صفت را به عنوان شورای دبیران ششمین دوسالانه مجسمه سازی ایران منصوب کرد.
 
ششمین دوسالانه مجسمه سازی ایران با همکاری مرکز هنرهای تجسمی، انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران و موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر مهرماه امسال در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
 

کنفرانس بین‌المللی ائتلاف جهانی علیه تروریسم برای صلح عادلانه با همکاری خانه هنرمندان ایران و موسسه فرهنگی هنری صبا جشنواره بین‌المللی پوستر صلح را برگزار کرد.
 
پنجمین بزرگداشت روز معمار و جایزه هادی میرمیران درحالی برگزار شد که خبر دادند که از دوره‌های آینده به صورت بین‌المللی و با دعوت از معماران پیشکسوت خارجی برپا خواهد شد.
 

اخبار خارجی

باستان شناسان اسپانیایی بر روی دیوار غاری واقع در کشورهای باسک در شمال اسپانیا طرح هایی را کشف کردند که به دست انسان های ماقبل تاریخ از اسب ها کشیده شده اند.
 
12 طرح که به رنگ قرمز بر روی دیوار غار "آسکوندو" واقع در کشورهای باسک در شمال اسپانیا کشف شده اند قدمتی برابر با نقاشی های معروف غارهای "آلتامیرا" دارند.
 
نقاشی های غار آلتامیرا که یکی از بهترین نقاشیهای ماقبل تاریخ به شمار می روند در سال 1879 در شمال اسپانیا کشف شدند.
 این نقاشیهای 25 هزار ساله که به دست انسانهای مقابل تاریخ کشیده شده اند و به صورت اتفاقی کشف شدند دستهای انسان و بدن اسبها را به تصویر کشیده اند.
 
اولین انسانهای ذی شعور حدود 35 هزار سال قبل در قالب گروه کوچکی به شمال اسپانیا رسیدند و به تدریج با آخرین بازمانده های انسانهای اولیه ممزوج شدند و سپس فرهنگ جدیدی با عنوان "پارینه سنگی بالایی" را شکل دادند.
 
این انسانها توانستند ابزارهای صیقلی از سنگها بسازند و دیوارهای غارها را نقاشی کنند.
کد خبر 1562605

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha