۲۴ بهمن ۱۳۸۳، ۷:۳۷

امروز در تاريخ

خبرگزاري مهر: امروز شنبه بيست و چهارم بهمن سال 1383 هجري شمسي مقارن است با دوم محرم الحرام سال 1426 هجري قمري و برابر است با دوازدهم فوريه سال 2005 ميلادي .

نبرد مرج صفر :
در چنين روزي در سال  14 هجرى قمرى نبرد مسلمانان و  روميان درمنطقه  مرج صفر   در اطراف  دمشق  به وقوع پيوست . به همين دليل نام اين نبرد به مرج صفر شهرت يافته است .  .سردار سپاه اسلام در اين جنگ پس از رحلت حضرت رسول اكرم ص  ، ابوبكر بن ابى قحافه  بود . او با تشكيل يك سپاه گسترده   ، خالد بن سعيد بن عاص ، شرحبيل بن حسنه و عمرو عاص  به  همراه سپاهي گستدره به جنگ با روميان روانه ساخت . در اين نبرد  ، شمار كثيري از  مسلمانان و مسيحيان كشته شدند . در نهايت جنگ به نفع مسلمانان به انجام رسيد و  روميان ، ناچار به سوى دمشق و بيت المقدس عقب نشينى كردند .
 
ورود امام حسين‏«ع‏»به سرزمين كربلا و فرود آمدن در آنجا:

در چنين روزي در سال 61 هجري قمري ، امام حسين عليه السلام پس از ورود به  منزلگاه شراف در سرزمين كربلا اقامت گزيدند  . ايشان پس از خروج از مكه و نيمه كاره نهادن اعمال حج  ، به قصد كوفه به راه افتادند و با اينكه برخى از  ياران ايشان  چون محمد حنفيه ، عبدالله بن عباس ، عبدالله بن جعفر و عبدالله بن عمر، آن حضرت را از سفر به كوفه بر حذر داشتند اما آن  حضرت سفر به كوفه ادامه دادند  .
 كاروان  امام حسين عليه السلام پس ازورود به  عراق ، در منزلگاه شراف توقف كردند تا مشك هاي خود را از رود جاري در آن لبريز نمايند اما  سپاه يكهزار نفرى حر بن يزيد رياحى كه از سوى عبيدالله بن زياد براى تعقيب  يا نبرد با  امام حسين عليه السلام گسيل شده بود ، ايشان را تعقيب مي كرد . حر بن يزيد حسب دستورات عبيدالله ، امام حسين عليه السلام را تحت مراقبت خويش قرار داده بود تا آنكه  به فرمان عبيدالله بن زياد، آن حضرت را از مسير اصلى به صحراى خشك كربلا رهنمون كرد . 
در اين روز در  سال 61 قمرى وي  راه را بر امام حسين عليه السلام بست و از آن حضرت خواست كه از ادامه مسير منصرف گردد .

شورش افطس در مكه :
در چنين روزي در سال دويست  هجرى قمرى  حسين بن حسن ، مشهور به افطس در مكه شورشي  به راه انداخت و عليه بني عباس قيام كرد . حسين افطس پس از قدرت گرفتن در مكه  ، خزانه اين شهر   را در اختيار خود گرفت    و عباسيان را مورد آزار و اذيت شديد قرار داد . اين شورش در نهايت  به دست حسن بن سهل مامور  مامون در عراق به انجام رسيد . 

گام به گام با انقلاب :

در چنين روزي در سال 1357 ه ش و دو روز پس از پيروزي انقلاب اسلامي ،  هنوز و هراز گاهي صداي شليك گلوله به گوش مي رسيد . البته  درتهران آرامش نسبي برقرارشده بود  و نيروهاي مردمي به پاسداري ازنقاط حساس و مراكزمهم شهرمشغول شده بودند . در اين روزهاي پس از پيروزي  مردم جنب و جوش عجيبي داشتند  . مدرسه رفاه به عنوان مقر فرماندهي انقلاب در آمده بود و  مردم با تسخير و همچنين دستگيري شمار ديگري  از فرماندهان ارتش شاهنشاهي انقلاب را نهادينه مي كردند  . بر اساس برخي شايعات عده اي سود جو دست به تخريب اموال عمو مي و خصوصي افراد زده بودند كه البته با ياري نيروهاي مردمي راه اين گونه سوء استفاده بسته ماند .  همچنين در اين روزها مردم در جمع آوري سنگر هاي خياباني با يكديگر متحد شده بودند  .
در اين روز  سرلشكر محمد ولي قره ني رييس ستاد مشترك ارتش شد . وي به هنگام ورود به اتاق  رياست به حضار گفت :
« ما اينك وارث ار تش از هم پاشيده اي هستيم كه اسمش ارتش شاهنشاهي بود و مدعي بود كه مجهز ترين ارتش دنياست . شايد هم از جهت تجهيزات و اسلحه و مهمات اين طور بود اما آنچه اين ارتش احتياج داشت ايمان و وجدان و آرمان بود كه فاقد آن بود . در شهريور ماه 1320 كه فرماندهان ارتش مدعي شاه پرستي بودند و مي گفتند كه حاضرند خود و فرزاندنشان را زير ماشين شاه قرباني كنند در برابر ارتش جوان شوروي پا به فرار گذاشتند و امروز همان ارتش پر مدعا در برابر مشتي جوان بي سلاح يا گروهي با سلاح اندك پا به فرار گذاشتند و نابود شدند زيرا اين جوانان ايمان داشتند و ارتش فاقد آن بود .» در اين روز هويدا كه در طول سيزده سال نخست وزيري دست راست شاه بود ومانند جنايتكاران  ديگر به مردم  ستم مي كرد  همه تقصير ها را به دوش ارتشبد نصيري رييس ساواك افكند . جنايتكاران يكي پس از ديگري به دادگاه انقلاب اسلامي سپرده شدند تا در دادگاه عدل اسلامي محاكمه شوند . در اين ميان حجه الاسلام صادق خلخالي از سوي امام خميني مامور تشكيل دادگاه انقلاب اسلامي شد .

 اعلاميه هاي  احزاب :


در چنين روزي در سال 1357 احزاب  يكي پس از ديگري به صدور اعلاميه مبادرت ورزيدند . دراين روز حزب جمهوري خواه ايران به رهبري دكتر عبدالحسين بقايي كرماني با صدور اعلاميه اي بر ضرورت وجود احزاب آزاد در كشور تاكيد كرد . همچنين سازمان مجاهدين خلق ( منافقين ) نيز باصدور بيانيه اي از كليه طرفداران مجاهدين خلق ايران سراسر كشور دعوت كرد كه در آستانه پيروزي هاي قاطع جنبش انقلابي خلق قهرمان ايران با تشكل هر چه بيشتر در صفوف مجاهدين به پاسداري از دستاوردهاي انقلاب و استمرار حركت ضد امپرياليستي بپردازند . همچنين نور الدين كيانوري رهبر حزب توده ايران با انتشار بيانيه اي در پاريس از رهبران تازه كشور خواست ممنوعيتي را كه شاه براي اين حزب به وجود آورده بود از ميان بردارند . ابوالفضل قاسمي دبير حزب ايران ( از احزاب وابسته به جبهه ملي  ) هم ضمن تاييد دولت بازرگان خواستار فعاليت احزاب در  كشور شد . در اين روز جاما ( جنبش انقلابي اسلامي مردم ايران ) و سازمان چريك هاي فدايي خلق هم  بر جمع آوري سلاح ها از ميان مردم تاكيد كردند  .

قيام يپرم خان :

در چنين روزي در سال  1287 ه ش و پس از به توپ بسته شدن مجلس توسط محمد علي شاه قشر هاي مختلف مردم از نقاط مختلف كشور به منظور دفاع از مشروطيت با تشكيل قشون نظامي به سوي تهران رهسپار شدند . مردم گيلان نيز در اين ميان به رهبري محمد ولي خان تنكابني  به راه افتاد . همزمان با اين وقايع دسته اي از مهاجران قفقازي و ارامنه هم به رهبري يپرم خان ارمني به سوي رشت حركت كردند و اين شهر را به اشغال خود در آوردند . اين دسته  كه شهر رشت را به تصرف خود در آورده بودند به قواي سپهدارتنكابني  پيوستند و با تقويت نيروي او عازم تهران شدند .  در روزهاى درگيرى مشروطه طلبان با حكومت ،  گروهى از آنان در رشت ،  كميته اى به نام ستار تشكيل دادند. يپرم خان مسوول شاخه نظامي  اين تشكيلات سري بود   . افرادى چون ميرزا كريم خان ، ميرزا على محمد خان تربيت ،  ميرزا حسين كسمايى و… از اعضاء اين تشكيلات  بودند. اين گروه به طور سرى به كشتن مخالفان خود دست مى زدند. از جمله آنان شيخ على فومنى بود كه به اتهام مخالفت با مشروطه ترور شد. شيخ على  از مجتهدان بنام بود و در پارسايى سرآمد همگان بود كه به دست حسين خان كسمايى به قتل رسيد. آقا كريم خان ،  فراماسون بوده است و وابسته به بريتانيا و در رأس كميته سرى رشت قرار داشت . وى با چپ نمايى ،  نقش مهمى در پيشبرد هدفهاى بريتانيا بازى كرد.

در گذشت سپيده كاشاني :
در چنين روزي در سال 1371 ه ش سپيده كاشاني شاعر معاصر ديده از جهان فروبست . وي پس از انقلاب اسلامي اشعار زيبايي در بيان ايثارگري ها و رشادت هاي مردم در پيروزي اقنلاب اسلامي و همچنين جنگ تحميلي   از خود به يادگار نهاد . مجموعه شعر او تاكنون بارها منتشر شده است و آثار او در كتاب هاي در سي به چاپ رسيده اند .

در گذشت تيمور گوركاني :


امير تيمور گوركاني ، در چنين روزي در سال 1405 ميلادي (807 ه ق ) ديده از جهان فرو بست . تيمور موسس سلسله تيموريان و از خاندان برلاس مشهور به گوركان است . او در سال 736 ه ق در ماوراءالنهر به دنيا آمد . پدرش ترغاي نويان و جدش ابغاي بود . وي در بيست و چهار سالگي بر تخت سلطنت نشست . تيمور در دوره پادشاهي خود دائم در جنگ به سر مي برد و در اين جنگ علاوه بر فتوحات ويرانه هاي بسياري به جاي نهاد . وي بار اول گرجستان ، شيروان ، ديار بكر ، فارس و اصفهان را فتح كرد . او دريورش دوم خود عراق عرب  و بغداد و لرستان و بخشي از روسيه را فتح نمود . تيمور لنگ در يورش سوم عازم آسياي صغير شد و پس از جنگ هاي مشهور به سيواس ، قيصريه و انگوريه بسيار ويراني از خود به جاي نهاد . اين حمله هفت سال به طول انجاميد و گفته مي شود آخرين حمله او بوده است . پس از او شاهرخ پسر او به سلطنت نشست . ويرانه هايي كه در ايران ايجاد كرد و جنايت هايي كه در اين سرزمين متمدن آفريد ، تيمور لنگ را جون چنگيز براي هميشه در تاريخ ايران بزرگ منفور كرده است.  

ارتباط بدون ويزا  :
در چنين روزي در سال 1342 ه ش دولتين  دو كشور ايران و تركيه به منظور ايجاد ارتباط بيشتر ميان شهروندان ايراني و ترك اخذ ويزا ميان دو كشوررا برداشته اند . چنين معاهداتي معمولا به منظورنشان دادن  حسن همجواري و ايجاد در آمدهاي توريستي ميان دو كشور صورت مي گيرد .

بمباران فلسطينيان  :


در چنين روزي در سال 1970 ميلادي ، جنگنده هاي رژيم صهيونيستي يك كارخانه را در نزديكي منطقه “ابو زعبل” مصر بمباران كردند كه در نتيجه 70 كارگر شهيد و 98 تن ديگر مجروح شدند .

اتحاديه سوسيال دموكرات در هلند :
 در چنين روزي در سال 1882 ميلادي   اتحاديه سوسيال دمكرات هلند در آمستردام تشكيل شد. 
 
اشغال يونان :
در چنين روزي در سال 46 قبل از ميلاد ي روميان كشور يونان را به اشغال خود در آوردند . اين تسلط تا  سال 1453 ادامه يافت و پس از آن عثماني براين كشور چنگ انداخت .

شهادت حسن البنا :
در چنين روزي در سال 1948 ميلادي حسن البنا موسس اخوان المسلمين به شهادت رسيد . حسن البنا در سال 1906 ميلادي به دنيا آمد . وي سازمان اخوان المسلمين را در سال 1929 ميلادي رسما تشكيل داد . اين سازمان به صورت قدرتمندترين سازمان زمان خود در آمد و به سرعت در تمام شهر هاي مصر ، سودان ، سوريه ، لبنان ، اردن ، فلسطين و شمال آفريقا نفوذ كرد . حسن البنا بعدها به عنوان مرشد العام مشهور شد . پس از فعاليت هاي گسترده سازمان از جمله ترور دو نخست وزير ، بسياري از اعضاي اخوان المسليمن دستگير شدند . وي نيز در چنين روزي در سال 1949 به شهادت رسيد . اخوان المسلمين يكي از بزرگترين سازمانهاي مصري است  كه در برابر نهاد هاي استعماري قيام كرد . شمار اعضاء اين جمعيت در پايان جنگ جهاني دوم حدود دو ميليون نفر بوده است. دولتهاي عربي بويژه دولت مصر تحت تاثير و نفوذ اين جريان سياسي قرار گرفتند.اين جمعيت ابتدا از تحولات سياسي سال 1952 مصربعد از كودتاي جمال عبدالناصر و يارانش پشتيباني نمود ولي بعدها با تصميمات دولت مصر در زمينه  ايجاد روابط بهتر با غرب سربه مخالفت برداشت و خواستار انطباق سياست مصر با هدف هاي اخوان المسلمين شد. پس از انحلال جمعيت اخوان المسلمين و مصادره  اموال آن توسط دولت مصر در سال 1954 دفتر جمعيت ، مركز خود را از قاهره به دمشق آورد .

تولد آبراهام لينكلن :
در چنين روزي در سال  1809ميلاتدي آبراهام لينكلن به دنيا آمد . آبراهام لينكلن شانزدهمين رييس جمهور آمريكا  است . وي در خانواده فقيري به دنيا آمد و از نزديك با فقر آشنا بود . او به همين دليل بعدها مدافع حقوق بردگان و آزادي آنان شد. وي در سال 1861 به رياست جمهور آمريكا برگزيده شد  و در سال 1863 اعلاميه آزادي برده ها را منتشر ساخت . لينكلن چند روز بعد از  پايان جنگ  هاي داخلي آمريكا در واشنگتن به دست يك هنرپيشه متعصب به نام جان ويلكس بوث هدف گلوله قرار گرفت و كشته شد .

تولد چارلز داروين :
در چنين روزي در سال  1809 ميلادي چارلز داروين متولد شد . داروين زيست شناس برجسته انگليسي در دوازده سالگي براي فراگيري علوم پزشكي به ادينبورگ رفت اما به دليل اينكه به پزشكي علاقه اي نداشت به سمت علوم مذهبي روي آورد . او در اين زمينه نيز موفقيتي به دست نياورد و سرانجام به سوي اكتشاف كشيده شد و به همراه يك هيات طبيعي دان به جزاير اقيانوس آرام رفت . او در اين حوزه به تحقيق پرداخت و رساله خود را با نام اصل انواع مطرح ساخت . در اصل انواع او با انجام يك بحث مفصل ريشه هاي انساني را برگرفته از نسل ميمون ذكر مي كند . فلسفه او تاحدود زيادي پيچيده است و حتي در سالهاي اخير انديشه او به چالش كشيده شده است .  بنياد انواع، انسان و پيدايش انسان از ديگر آثار اويند .

تاسيس سانتياگو :
در چنين روزي در سال  1541 ميلادي شهر سانتياگو كه در حال حاضر پايتخت شيلي است تاسيس وساخته شد .

آخرين امپراطور :
در چنين روزي در سال  1912 ميلادي هوسان تونگ آخرين امپراطورچين كه پسر بچه اي بيش نبود اعلام كرد كه قدرت را واگذار خواهد كرد . به اين ترتيب  سلسله مانچجو چينگ در چين  به سرانجام خود  رسيد . متعاقبا در چين نظام جمهوري  پديد آمد .

محاكمه ميلوسوويچ :


در چنين روزي در سال  2002 ميلادي  محاكمه رييس جمهور سابق يوگسلاوي ، اسلوبودان ميلوسو ويچ  در دادگاه جنايي سازمان ملل  در هلند شروع شد . ميلوسوويچ به خاطر جنگ هايي كه در بالكان به راه انداخته بود و همچنين  به دليل  جنايات جنگي در اين جنگ ها محاكمه مي شد .

تولد توماس  كمپيون :
در چنين روزي در سال  1567 ميلادي توماس كمپيون آهنگساز ، شاعر و فيزيكدان انگليسي به دنيا آمد .

تولد تتماير :
در چنين روزي در سال  1865 ميلادي كازيميرز پي تتماير نويسنده و شاعر بر جسته لهستاني به دنيا آمد ." لهستان جوان" عنوان مهترين اثر اوست .

تولد فرانكو زفيره لي :
در چنين روزي در سال  1923 ميلادي فرانكو زفيره لي فيلسماز بر جسته ايتاليايي به دنيا آمد ." رومئو و ژوليت " عنوان مهمترين اثر اوست . او از جمله فيلمسازان نوگراي ايتاليايي است .

در گذشت  شلاير ماخر :
در چنين روزي در سال  1834 ميلادي فردريش شلاير ماخر متاله و فيلسوف آلماني در سن 65 سالگي ديده از جهان فروبست . شلاير ماخر متاله و فيسوف آلماني را مي توان يكي از بنيانگذاران هرمنوتيك جديد ديني خواند . وي با رومانتيك هاي آلماني نزديكي داشت و مفاهيم جديد در حوزه نقد ادبي را مي شناخت . ماخر تحت تاثير هرمنوتيك گئورك فردريش  مه ير بود و در باب هنر تاويل تحقيقات فراواني كرد . نظريه‏ او در باب هرمنو تيك  عمدتا حول دو محور مي گردد؛ نخست  شرايط حاكم بر مؤلف به هنگام نگارش و دوم  آگاهى از ذهنيت‏خاص مؤلف.   شلاير ماخرمحورهاي انديشه خود را بر مبناي  متفكران رمانتيك قرار مي دهد چرا كه  آنها استدلال مى‏كردند: « شيوه تعبير هر فرد، هر چند كه يگانه و بى همتا باشد ضرورتا روحيه يا احساس فرهنگى وسيعترى را منعكس مى‏سازد، يك تفسير صحيح نه تنها محتاج فهم بافت فرهنگى و تاريخى خاص مؤلف است‏بلكه به دريافت ذهنيت ويژه‏ او نيز نياز دارد» . وي در اين باب از عقايد يوهان مارتين كلادينوس استفاده كرده است . ديلتاى تعبير دقيقى درباره او دارد كه‏مى‏گويد: شلاير ماخر "كانت هرمنوتيك" است. او پرسش خود را درباره درك متن عنوان مي كند و تصريح مي كند موقعيت فهم، موقعيت نسبى  است. مفهوم كلام او را اين گونه مي توان بيان داشت كه  براي هر  گوينده ‏اى ، شنونده اي وجود دارد . شنونده  ناگهان‏با عملى اسرارآميز مى‏تواند معناى جملات گوينده   را به طور حدسى‏ كشف كند. اين عمل اسرارآميز و حتى حدسى، عمل‏ هرمنوتيكى است و جايگاه حقيقى علم هرمنوتيك همين‏جاست. پس علم هرمنوتيك، فن شنيدن است. از نظرشلاير ماخر فهم عبارت است از دوباره تجربه كردن‏ اعمال ذهنى مؤلف متن. عمل فهم، عكس تصنيف است  زيرا فهم از بيان پايان يافته وثابت آغاز مى‏شود و به آن حيات ذهنى باز مى‏گردد كه آن‏بيان از آن برخاسته است. گوينده يا مؤلف جمله‏اى‏مى‏سازد و شنونده در ساختارهاى آن جمله و آن تفكررسوخ مى‏كند: يعنى زبان، واسطه رسوخ در ذهنيت ونيت مؤلف مى‏شود. بنابراين، تفسير عبارت  از دوسويه درهم كنش است: نحوى و روان شناختى. جنبه ‏نحوى با زبان سرو كار دارد و جنبه روان شناختى با تفكرگوينده. 

 در گذشت امانوئل كانت :


در چنين روزي در سال 1804 ميلادي امانوئل كانت فيلسوف بر جسته آلماني ديده از جهان فروبست . وي در سن هفتاد و نه سالگي در پروس درگذشت  .امانوئل در كوينسبرگ زاده شد و در همان جا به تحصيل علم پرداخت و بسيار نيز تاليف كرد . آثار قلمي او را بيش از هشتاد رساله و كتاب كوچك و بزرگ برشمرده اند كه مهمترين آنها در نقادي عقل و فلسفه است . او در بيشتر حوزه هاي علمي دست به نگارش زده است . مفاهيمي كه اوارايه مي دهد بسيار پيچيده و حتي  در ميان فيلسوفان نيز از غموض برخوردار است . وي در حوزه هاي فلسفه اخلاق ، فلسفه علم و شناخت شناسي صاحب نظريات متقني است .   انديشه امانوئل كانت را در چندين حوزه مي توان مورد بررسي قرار داد ؛  فلسفه اولى ، رياضيات و طبيعيات در حوزه انديشه ورزي كانت قابل بررسي اند .  وي براهين رياضيات را يقينى مى‏داند و منشا پيدايش مفاهيم رياضى را فطرت بر مي شمرد .او معتقد است  در امور طبيعى ذهن انسان تنها قادر است عوارض و ظواهر فنومن‏ها را كه به حس درمى‏آيند ادراك كند و از ادراك ذوات فنومن‏ها كه مظهر عوارض و ظواهرند عاجز است . وي  درحوزه  جد ل  كتاب نقد عقل محض را ارايه كرده است . اين فيلسوف ايده آليست آلماني با انتشار كتاب " نقد عقل محض " در سال 1781 به نقد توانايي عقل انسان براي رسيدن به نتايج منطبق با واقعيت پرداخت. وي در اين كتاب حوزه عمل  ذهن را برمي شمرد  و به اين نتيجه دست مي يابد كه عقل  در تحليل امور جهان  ناتوان است . اوهمچنين   بناي اساسى اخلاق را قضاياى اخلاقى پيشينى مى‏داند كه زائيده عقل انسانى است و به هيچ وجه از تجربه و آزمايش نشات نگرفته است‏ .

استقلال شيلي :
در چنين روزي در سال  1818 ميلادي شيلي استقلال خود را از اسپانيا اعلام كرد . شيلي كشوري است طويل و كم عرض در آمريكاي جنوبي در ساحل شرقي اقيانوس كبير . نژاد مردم اين كشور سفيد و سرخ و زبان رسمي آنان اسپانيولي است . عموم اهالي اين كشور از مذهب كاتوليك پيروي مي كنند . نوع حكومت اين كشور جمهوري است و در سال 1818 از اسپانيا مستقل شد . اين كشور در بيست و چهارم اكتبر سال 1945 به عضويت سازمان ملل متحد در آمد .  

چين و تقويم  گريگوري :
در چنين روزي در سال  1912 ميلادي چين تقويم گريگوري را پذيرفت .

اعتصاب گسترده در هلند :
در چنين روزي در سال 1920 ميلادي بيش از چهارده هزار نفر از كارگران لنگرگاه روتردام آمستردام دست به اعتصاب گسترده اي زدند .

قيام وانده  :
در چنين روزي در سال  1793  ميلادي قيام گسترده وانده عليه حكم اعدام لويي شانزدهم  در فرانسه به راه افتاد . در اين قيام مردم ايالت وانده  فرانسه بر خلاف خواست ساير انقلابيون خواستار عدم اعدام لويي شازندهم شدند . 

  تولد آرتور شينتسلر :
در چنين روزي در سال  1862 ميلادي آرتور شينتسلر نويسنده مشهور آلماني ديده به جهان گشود . ." انتقام گربه"  ، " فرار در تاريكي "، " در راه آزادي " و بئاتريس"  عناوين مهمترين آثار اويند . 

اشغال گرجستان :
در چنين روزي در سال  1921 ميلادي شوروي سابق منطقه گرجستان را به اشغال خود در آورد .

چرچيل وزير مستعمرات :
در چنين روزي در سال  1921 ميلادي وينستون چرچيل وزير مستعمرات  انگلستان شد . 

حزب كمونيست :  
در چنين روزي در سال  1925 ميلادي استوني فعاليت حزب كمونيست را در اين كشور ممنوع اعلام كرد . همچنين در چنين روزي در سال  1932 ميلادي حزب كمونيست هلند به عنوان يك حزب مبارز آغاز به كار كرد .

نازي ها در اطريش :
در چنين روزي در سال  1938 ميلادي نيروهاي هيتلر منطقه اطريش را به اشغال خود در  آوردند .

مقر ابتدايي سازمان ملل :
در چنين روزي در سال  1945 ميلادي سان فرانسيسكو براي كنفرانس بين المللي انتخاب شد .

خطر بمب اتمي :  
در چنين روزي در سال  1950 ميلادي آلبرت انيشتين همگان را در مورد خطرات بمب اتمي آگاه ساخت .

قطع ارتباط شوروي و رژيم صهيونيستي :  
در چنين روزي در سال  1953 ميلادي اتحاد جماهيرشوروي ارتباط سياسي و اقتصادي خود را با رژيم صهيونيستي قطع كرد .

رايزني درويتنام :
در چنين روزي در سال  1955 ميلادي رييس جمهور وقت آمريكا آيزنهاور نخستين مشاور خود را  به ويتنام جنوبي گسيل كرد .
اين مامورآمريكايي  در سايگون پايتخت ويتنام جنوبي مستقر شد . اين امر را مي توان تاريخ و نقطه آغازين جنگ ويتنام بر شمرد چراكه آمريكا با اين كار مداخله سياسي خود را در ويتنام آغاز كرد .

کد خبر 156265

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha