۸ فروردین ۱۳۹۱، ۱۴:۳۳

گزارش خبری/

سایه تهدیدها بر نشست بین المللی امنیت هسته ای در سئول

سایه تهدیدها بر نشست بین المللی امنیت هسته ای در سئول

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: نشست بین المللی امنیت هسته ای که این بار در سئول برگزار شده به محفلی برای جلب حمایت جامعه بین الملل از کره جنوبی در برابر تهدیدهای کره شمالی تبدیل شده است.

نشست بین المللی امنیت هسته ای که با حضور بیش از 50 رهبر جهان و چهار نهاد بین المللی برای گفتگو درباره چگونگی مقابله با تروریسم هسته ای، محافظت از مواد و تاسیسات هسته ای و جلوگیری از قاچاق غیرقانونی مواد هسته ای از روز گذشته در سئول آغاز به کار کرده بود، امروز سه شنبه  پایان یافت.

اجلاس سال 2010 در واشنگتن برگزار شد و باراک اوباما در سخنانی با بی اعتنایی به وجود کلاهکهای هسته ای رژیم صهیونیستی بر خاورمیانه عاری از تسلیحات هسته ای تاکید کرد.

"لی میونگ باک" رئیس جمهوری کره جنوبی در مراسم گشایش این نشست  با اشاره به وجود هزار و 600 تن اورانیوم با درصد غنای بالا و 500 تن پلوتونیوم برای تولید 126 هزار و 500 سلاح هسته ای در جهان خواستار همکاری نزدیک جامعه بین الملل برای تقویت نظام جهانی امنیت هسته ای و حذف مواد هسته ای شد.

گفته می شود که چین و روسیه نیز در این نشست شرکت کرده و به توضیح سیاست کشورشان در قبال موضوع امنیت هسته ای پرداخته و قرار است که لی میونگ باک در پایان این اجلاس در یک کنفرانس خبری به تشریح نتایج این نشست بپردازد.

رئیس جمهوری چین در این نشست با اشاره به تعهدات کشورش در قبال امنیت هسته ای از همکاریها با جامعه بین الملل و ایمن سازی تاسیسات هسته ای خبر داد.

وی بر اتخاذ یک رویکرد علمی در قبال امنیت هسته ای و مقابله با تروریسم هسته ای و جلوگیری از تکثیر سلاح های هسته ای تاکید کرد.

"باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا نیز در سخنانی خواستار برداشتن قدمهای ملموس تر در این زمینه شد و تاکید کرد: بیشتر کشورها در این اجلاس شرکت کرده اند تا اقدامی را در جهت مبارزه با تروریسم هسته ای انجام دهند نه اینکه تنها حرف بزنند.

وی افزود: همه ما متوجه این موضوع هستیم که هیچ کشوری نمی تواند به تنهایی در این مسیر گام بردارد و باید همه کشورها برای کاهش تهدید تروریسم هسته ای و استفاده صلح آمیز از این انرژی تلاش کنند.

رسانه های غربی گزارش دادند که تهدیدهای کره شمالی درباره آزمایش موشک ماهواره در پی برگزاری رزمایشهای مشترک آمریکا و کره جنوبی باعث شده تا رهبران این نشست بیشتر به این موضوع بپردازند.

در همین حال رئیس جمهوری کره جنوبی بر رایزنی ها برای جلب حمایت بین المللی علیه تهدیدهای کره شمالی تاکید کرده است، این در حالی است که کره شمالی انتقاد از برنامه هسته ای خود را به عنوان "اعلام جنگ" خوانده و درباره اقدامات انتقام جویانه هشدار داده است.

آمریکا، ژاپن و کره جنوبی، تصمیم پرتاب ماهواره از سوی کره شمالی را محکوم کردند، زیرا در پرتاب این ماهواره از‌‌ همان موشک دوربردی استفاده خواهد شد که برای پرتاب کلاهکهای اتمی استفاده می‌شود.

تهدیدهای کره شمالی نگرانی جامعه بین الملل را برانگیخته است، به طوری که دبیرکل سازمان ملل متحد اخیرا از کره شمالی خواسته تا در برنامه خود برای پرتاب موشک و قرار دادن ماهواره در مدار زمین تجدید نظر کند.

از سوی دیگر آمریکا در واکنش به تهدیدهای کره شمالی اعلام کرد توافق پیشین با کره شمالی برای ارسال 240 هزار تن مواد غذایی به این کشور را لغو می کند و کره جنوبی نیز پیونگ یانگ را به تلاش برای تولید موشکهای مجهز به کلاهک هسته ای متهم کرده است. 

تحلیلگران می گویند پرتاب این موشک دور برد می تواند در راستای تقویت مشروعیت رهبر جوان این کشور باشد که پس از مرگ پدرش در ماه دسامبر قدرت را به دست گرفت.

همچنین رسانه ها خبر داده بودند باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در اقدامی برای کاهش تنشها از منطقه مرزی دو کره و 28 هزار نیروی آمریکایی مستقر در کره جنوبی دیدن می کند.

کد خبر 1564872

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha