حجت سعیدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: صید دو میلیون و 48 هزار و 700 کیلوگرم انواع ماهیان استخوانی شامل گونه های ماهی سفید، کفال، کپور و سایر گونه ها از سوی 53 دستگاه پره فعال در گیلان، نسبت به سال قبل 26 درصد افزایش صید تا پایان اسفند ماه را نشان می دهد.
وی اظهار داشت: این در حالی است که سال گذشته 56 دستگاه پره فعال در استان مشغول صید بودند و در سال جدید با تعدیل سه دستگاه پره در استان این تعداد به 53 دستگاه کاهش یافته است.
مدیرکل شیلات گیلان همچنین از رهاسازی 500 قطعه فیل ماهی به وزن 350 گرم برای پرورش در قفس در آب بندان پره قل در روستای ناصران شهرستان شفت خبرداد و گفت: این بچه ماهیان از مرکز تکثیر و پرورش ماهیان دریایی یوسف پور سیاهکل به این آب بندان انتقال داده شد.
وی افزود: شیلات اقدامات مهمی برای تثبیت شغل صیادی و توسعه صید و صیادی در استان انجام داده که نتیجه آن حفظ و بهره برداری پایدار از آبزیان سواحل گیلان است.
سعیدی اظهارداشت: برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی برای صیادان با هدف افزایش دانش فنی آنان و آشناسازی آنها با مقوله حفظ و بازسازی ذخایر از جمله این اقدامات است.
وی گفت: کنترل و جلوگیری از صید غیرمجاز، بازسازی ذخایر آبزیان در معرض تهدید از طریق تکثیر مصنوعی و نظارت بر فعالیت صیادان پره و صیادان خاویاری به منظور رعایت استانداردهای صید و صیادی از دیگر فعالیتهاست.
مدیرکل شیلات گیلان افزود: صید ماهیان استخوانی و خاویاری در استان قدمتی طولانی داشته و صیادان از دیرباز اقدام به صید می کردند که در گذشته دور، صید ماهیان استخوانی در سواحل دریای خزر به روش دام گستر بود که با توجه به آسیبی که این روش به ذخایر ماهیان خاویاری وارد می کرد، روش دام گستر به تدریج منسوخ و روش صید پره جایگزین آن شد.
وی یادآورشد: بهره برداری مناسب از ذخایر آبزی، تکثیر و رهاسازی گونه آبزیان، ایجاد تعاملات ملی و منطقه ای با کشورهای دریای خزر و استفاده بهینه از صنایع شیلاتی برای بهره وری محصولات و اقتصادی کردن آن با هدف تقویت گونه های آبزیان از اقدامات دیگری است که می تواند در تثبیت شغل صیادی و توسعه مشاغل جانبی آن و نیز ساماندهی جامعه صیادی و اقتصادی کردن فعالیت صیادان موثر باشد.
نظر شما