معاون بهبود تولیدات دامی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اولین دوره آموزش تلقیح مصنوعی شتر کشور به همت معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان سمنان و با همکاری دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و مرکز اصلاح نژاد دام کشور در شاهرود برگزار شد.
مصطفی شاه حسینی افزود: در این کارگاه تعداد 22 نفر از ماموران تلقیح مصنوعی از استان های "سمنان، تهران، البرز، آذربایجان شرقی، قم، سیستان و بلوچستان، گلستان، هرمزگان، خوزستان، یزد، کرمان، بوشهر، خراسان جنوبی و اصفهان" در دو مرحله و هر مرحله به مدت یک هفته آموزش های علمی و عملی لازم را از استاد تولید مثل دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران فرا گرفتند.
وی هدف از برگزاری این دوره را گسترش شبکه تلقیح مصنوعی شتر در کشور و نیز انتقال دستاوردهای علمی حاصل از انجام پروژه های نوین اصلاح نژادی در حال اجرا در ایستگاه پرورش شتر طرود شاهرود "با رویکرد افزایش تولیدات شیر و گوشت ارگانیک" در تمامی استان های دارای قابلیت مناسب پرورش شتر در کشور اعلان کرد.
معاون بهبود تولیدات دامی استان سمنان تصریح کرد: همچنین در این دوره بهره برداران با اصول پرورش شتر، تغذیه ، بهداشت و پیشگیری از بیماری های مرتبط با این دام آشنا شدند.
به گزارش مهر: ایستگاه پرورش شتر شمال شرق کشور که در دهستان طرود از توابع شهرستان شاهرود واقع شده به عنوان تنها ایستگاه فعال پرورش شتر یک کوهانه کشور و همچنین بانک ژن اکوتیپ های شتر در سطح کشور فعالیت دارد و پروژه هایی همچون: انجماد و ذخیره سازی اسپرم، تلقیح مصنوعی، انتقال جنین شتر در این ایستگاه اجرا می شود.
نظر شما