به گزارش خبرنگار مهر، مسابقات روبوکاپ (RoboCup) عنوان مسابقاتی در زمینه دانش روباتیک و هوش مصنوعی است که به صورت سالیانه از سوی کمیته ملی روبوکاپ ایران در دو بخش دانشجویی و دانش آموزی برگزار می شود. تاکنون 6 دوره از این رقابت ها برگزار شده است و هفتمین دوره آن در روزهای 16 تا 19 فروردین ماه جاری در محل نمایشگاه های دائمی با حضور 359 تیم داخلی و خارجی برگزار می شود.
رقابت تیمهای داخلی و خارجی در 17 لیگ
هدف نهایی از برگزاری مسابقات روبوکاپ پیروزی تیم فوتبال روباتهای انسان نما با برترین تیم فوتبال تا سال 2050 است که برای رسیدن به این هدف نیاز به توسعه دانش روباتیک و هوش مصنوعی است.
359 تیم داخلی و خارجی در هفتمین دوره رقابتهای ربوکاپ حضور دارند که از تعداد 359 تیم، 33 تیم از 11 کشور هند، پاکستان، آلمان، برزیل، مکزیک، آمریکا، انگلیس، چک، چین، ترکیه و یونان به رقابت با سایر تیمها می پردازند.
در این دوره از رقابتها تیمهای حاضر در 17 لیگ به رقابت می پردازند.
رقابت ملی پوشان با تیم روباتهای فوتبالیست
در حاشیه هفتمین دوره مسابقات روبوکاپ آزاد ایران 2012 (Iran Open 2012) تیم منتخب از ملی پوشان فوتبال ایران در مسابقه ای نمایشی با تیم رباتهای فوتبالیست سایز متوسط رقابت می کنند که این مسابقه نمایشی در راستای جام جهانی روباتها در سال 2050 است.
روباتهای فوتبالیست اندازه متوسط متشکل از 5 روبات در یک زمین داخل سالن به ابعاد 18 در 12 متر فوتبال بازی می کنند. هر روبات مجهز به سنسورهای مختلف و کامپیوتر برای تحلیل وضعیت کنونی بازی و انجام یک بازی موفق است.
روباتها با استفاده از ارتباط بی سیم با یکدیگر در تماس هستند و همچنین از این طریق پیامهای داور را دریافت می کنند و هرگونه دخالت انسان در بازی از هر طریقی جز در زمان تعویض یک روبات ممنوع است.
به گفته موسی خانی - رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران تحقیقات انجام شده طی سالهای اخیر نشان از رشد طراحی و ساخت این روباتها دارد به گونه ای که تا سال 1386 تیمها دروازه خودی و حریف را از طریق رنگ دروازه ها (آبی و زرد) تشخیص می داند اما از مسابقات سال 1387 روباتها قادر هستند با دروازه های توری معمولی بازی کنند و توپ نیز از طریق رنگ تشخیص داده می شود.
نظر شما