۱۳ فروردین ۱۳۹۱، ۱۱:۴۳

در گفت وگو با مهر:

"حرص مقام" مانع اقرار به اشتباه و عذرخواهی مسئولان است

"حرص مقام" مانع اقرار به اشتباه و عذرخواهی مسئولان است

استاد فلسفه دانشگاه وندربیلت آمریکا با اشاره به اینکه در کشورهایی که مسئولان نگرانی و ترس از پست و مقام خود را دارند فرهنگ عذرخواهی در قبال اشتباه وجود ندارد، گفت: در این کشورها مسئولان به سبب اینکه جایگاه و مناصب خود را از دست ندهند از اقرا به اشتباه و عذرخواهی طفره می‌روند.

به گزارش خبرنگار مهر، انسانی موجودی اجتماعی و دارای تعاملات اجتماعی با همنوعان خود است. امروزه در دنیایی زندگی می‌کنیم که ناگزیر از ارتباط و برخورد با دیگران هستیم و مسلما در زندگی امروزی هیچ کس نمی‌تواند بدون کمک و یاری دیگران نیازهای خود را برطرف کند. در عصر حاضر ارتباط با مردم و جلب رضایت آنها از جایگاه مهمی برخوردار است.

این پرسش مطرح است که چرا در برخی فرهنگها عذرخواهی کردن در مقابل اشتباهات و خطاها امری رایج است ولی در برخی فرهنگها این موضوع نهادینه نیست.

دکتر جان لچز استاد فلسفه دانشگاه وندربیلت آمریکا در مورد اینکه چرا در برخی فرهنگها و کشورها عذرخواهی به عنوان یک فرهنگ به ویژه نزد مسئولان در مواقع بروز اشتباه نهادینه نشده است به خبرنگار مهر گفت: در برخی کشورها مسئولان وقتی دچار اشتباهی می‌شوند در کمال صداقت از مردم عذرخواهی می‌کنند.

وی افزود: در برخی فرهنگها و کشورها نیز دلایلی وجود دارد که مسئولان را از انجام عذرخواهی باز می‌دارد.

مؤلف "ارتباط فلسفه با زندگی" تأکید کرد: در کشورهایی که مسئولان نگرانی و ترس از پست و مقام خود را دارند فرهنگ عذرخواهی وجود ندارد. در این کشورها مسئولان به سبب اینکه جایگاه و مناصب خود را از دست ندهند از اقرا به اشتباه و عذرخواهی طفره می‌روند.

وی یادآور شد: مسلماً در چنین کشورهایی نهادها و سازمانهای نظارتی نیز عملکرد درستی ندارند و هزینه عدم عذرخواهی و اقرار به اشتباه را نزد مسئولان پائین می‌آورند.

لچز در ادامه تأکید کرد: تا زمانیکه عواقب و نتایج سوء حاصل از اشتباه مورد توجه نهادها و سازمانهای نظارتی قرار نگیرد مسئولان فرهنگ عذرخواهی را در خود نهادینه نخواهند کرد.

مؤلف "ذهن و فلسفه" تصریح کرد: عذرخواهی مسئولان از مردم در مواقعی که دچار اشتباه می‌شوند در مرحله اول به صورت زبانی و کلامی می‌تواند باشد. به عبارت دیگر گاهی تنها عذرخواهی زبانی و کلامی برای اقرار به اشتباه کفایت می‌کند.

وی یادآور شد: اما در برخی مواقع اقرار زبانی به اشتباه کفایت نمی‌کند و پاسخگویی به نهادهای ذیصلاح باید مورد توجه باشد.

این فیلسوف تکنولوژی در پایان یادآور شد: ولی همین اقرار زبانی و کلامی به اشتباه نیز به دلایلی که به برخی از آنها اشاره شد در برخی کشورها برای مسئولان و مقامات امری جا نیفتاده است.

کد خبر 1566616

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha