به گزارش خبرنگار مهر، روستای جاغرق از توابع شهر طرقبه و شهرستان طرقبه شاندیز در حال حاضر مرکز دهستان روستاهای جاغرق - کنگ - نقندر - دهبار - کلاته آهن و کردینه است.
این روستای کوهستانی و ییلاقی در 6 کیلومتری طرقبه و با داشتن امکانات رفاهی و خدماتی در قالب 25 واحد صنفی رستوران و تفرجگاه و چایخانه و دارای حدود 70 واحد صنفی مختلف است.
محمد سلیمانی یکی از اهالی روستای جاغرق در گفتگو با خبرنگار ما با بیان این که رسیدگی به روستاها نباید در حد حرف و شعار باشد، گفت: روستای جاغرق با وجود داشتن جاذبه های طبیعی و تردد بی شمار زائران وگردشگران از امکانات کمی برخوردار است به نحوی که بیشتر گروه هایی که برای بازدید می آیند از این امر گلایه دارند و با توجه به تلاش های شورا هنوز شاهدکمبودهایی همچون مجتمع فرهنگی، کتابخانه، دبیرستان شبانه روزی، کانکس امداد و نجات، دفترICT، کافی نت، منبع ذخیره آب شرب، اصلاح معابراصلی وفرعی، اجرای طرح اگو، مجتمع ورزشی چندمنظوره می باشیم.
یکی دیگر از ساکنان روستا نیز از نبود بانک گلایه دارد و می گوید: روستای ما به دلیل مجاورت با دومین کلان شهر مذهبی جهان و پایتخت معنوی ایران سبب افزایش جمعیت ثابت غیرمتعارف و باعث مشکلات گوناگون از نظر اجتماعی فرهنگی خدماتی شده است که نیاز مبرم به زیرساختهای گوناگون دارد.
عدم اجرای طرح هادی مهم ترین مشکل جاغرق
دهیار روستای جاغرق نیز در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان این که بزرگترین مشکل روستا، بحث عدم اجرای طرح هادی به دلیل مشکلات طرح وعدم امکان اجراء است، گفت: در حال حاضر با همت فرمانداری شهرستان طرقبه شاندیز و بخشداری طرقبه در حال پیگیری این مهم می باشیم.
احسان سجادیان با بیان این که کمبود امکانات ورزشی برای جوانان و امکانات آموزشی، رفاهی از دیگر مشکلات روستا است، اظهار داشت: روستای جاغرق با جمعیت 3360 نفری در قالب 940 خانوار ثابت و حدود 230 خانوار فصلی روزانه پذیرای 1500 نفر گردشگر، توریست است که از هوای دلنشین آن بهره مند می گردند.
امکانات مناسبی برای گردشگران نداریم
سجادیان حضور گردشگران در روزهای پنجشنبه و جمعه در روستا را بسیار زیاد دانست و گفت: روزهای پنجشنبه و جمعه، روستا بسیار شلوغ است و ما حتی جای پارک و امکاناتی که بخواهیم برای یک گردشگر داشته باشیم نداریم، روستا با داشتن رودخانه ای به طول 25کیلومتر و داشتن باغات فراوان انواع میوه و طبیعت زیبای آن و به همراهی انواع داروهای گیاهی در کوه ها باعث آرامش روح و روان افراد می شود.
وی می افزاید: علاوه بر مسیر اصلی رودخانه دره های فرعی از ضلع غربی و شرقی رودخانه که بیش از 25کیلومتر طول دارد تماماً زیر کشت انواع درخت مثمر و غیرمثمر قرار دارد.
وی می گوید: دیگر جاذبه های گردشگری این روستا می توان به درخت چنار با قدمت بیش از 700 سال، رباط های شاه عباسی، عمارت و استراحتگاه سفیر انگلستان اشاره و قبرستان تاریخی این روستا که دارای سنگ قبرهایی از 598 هجری قمری است، می توان اشاره کرد.
خانه های جاغرق فرسوده است
مجید سلیمی عضو شورای اسلامی روستا بافت فرسوده روستای جاغرق و بحث وام های تعمیر مسکن را یکی از مشکلات دانست و بیان کرد: روستاییان برای اخذ وام تعمیر مسکن باید ضامن کارمند بیاورند که این امر برای بسیاری از روستاییان ممکن نیست ما امیدواریم مسئولان بنیاد مسکن تصمیم جدیدی در این خصوص بگیرند.
وی با عنوان این مطلب که در سال های اخیر گام های مثبتی جهت رفع مشکل ترافیکی برداشته شده، گفت: اجرای طرح های عمرانی همچون احداث کمربندی طرقبه به جاغرق و راه ارتباطی جاغرق به دهبار و دور برگردان میدان اصلی با احداث پل از جمله طرح های عمرانی حائز اهمیت است که در حال اجرا است.
حسن هدایتی، بخشدار طرقبه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این که روستای جاغرق مهمترین روستای بخش طرقبه از نظر جمعیت، موقعیت و دارای ظرفیت های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است، گفت: از زمان شکل گیری شهرستان طرقبه شاندیز سعی شده است به زیرساخت ها و نیازمندی های این روستا توجه ویژه ای شود.
هدایتی افزود: اجرای پروژه های متعدد عمرانی در خصوص رفع مشکل ترافیک روستا از جمله اتصال روستای جاغرق به راه دهبار، احداث کمربندی جاغرق به طرقبه، احداث جاده ارتباطی از میدان شهداء طرقبه به ابتدای عنبران و نیز دوربرگردان و پل و میدان انتهای جاغرق از مهمترین پروژه هایی است که می تواند نقش به سزایی در کاهش ترافیک روستا داشته باشد.
وی ادامه داد: تصویب بازنگری طرح هادی جدید جاغرق، ساماندهی فاضلاب روستا در قالب طرح جمع آوری فاضلاب شهر طرقبه، استقرار پاسگاه، احداث زمین ورزشی و ساماندهی مراکز تفریحی از دیگر اقدامات بخشداری، شورای اسلامی بخش طرقبه در روستای جاغرق است.
هدایتی گفت: امید است با همراهی همه ادارات و پیگیری اعضای شورا و دهیاری نیازهای مردم فهیم روستای جاغرق تا حد امکان برآورده شود.
..................................
گزارش: نصیر مکاری طرقبه
نظر شما