۱۶ فروردین ۱۳۹۱، ۸:۱۸

گزارش مهر/

قدیمی ترین بیمارستان مشهد پاسخگوی انبوه مراجعان نیست

قدیمی ترین بیمارستان مشهد پاسخگوی انبوه مراجعان نیست

مشهد - خبرگزاری مهر: بیمارستان امام رضا(ع) از بزرگترین و قدیمیترین بیمارستان های مشهد است که از سال 1313 تاکنون نسبت به مرمت و بازسازی آن اقدامات چشمگیری صورت نگرفته و با امکانات فعلی نیز جوابگوی انبوه مراجعان نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، عدم مرمت و بازسازی این بنا تنها گوشه ای از مشکلات و کاستی های این بیمارستان را در بر می گیرد زیرا بسیاری از بیماران نسبت به موضوع نوبت دهی الکترونیکی و تلفنی که چندین سال است توسط این بیمارستان راه اندازی شده نیز گلایه ها دارند.

بیشتر مراجعه کنندگان کلینیک بیمارستان امام رضا(ع) از شهرستان های دور به این بیمارستان مراجعه می کنند و  به نظر می‌رسد افزایش چندانی در امکانات سرویس دهی در سال‌های اخیر و هماهنگ با ازدیاد جمعیت در این مکان صورت نگرفته و این امر مسئله‌ای است که بیشتر مراجعان به این بیمارستان همگی بر آن اذعان دارند.

روش های نوبت دهی اینترنتی عملکرد ضعیفی دارد

به گفته شهروندان روش های الکترونیکی این بیمارستان در اغلب موارد دچار اختلال و عملکرد ضعیف است.

نوبت‌دهی تلفنی نیز مشکلات خاص خودش را دارد؛ به‌‌طوری که فرد باید مدت طولانی پشت خطی که مدام مشغول است، انتظار بکشد و پس از اتصال، چنددقیقه پشت نوبت انتظار قرار بگیرد تا در آنسوی خط  فردی پاسخ گو باشد.

این مسئله‌ای دور از ذهن نیست که سیستم‌های الکترونیکی و تلفنی دچار مشکل هستند اما باید دید که این سیستم های نوبت دهی که مشکلات و معایب بسیاری دارند قرار است، پاسخ گوی نیاز گروهی از بیمارانی باشد که از راه دور و نزدیک با همراه آوردن بیمار ناتوان و رنجور خویش، برای مداوای بیماری و استفاده از تخصص یک پزشک آمده‌اند، بنابراین باید در این راستا اقدامات و برنامه ریزی های دقیقی انجام شود.

یکی از همشهریان می گوید: مادرم بیمار است و برای درمان او هر چند وقت یکبار باید به بیمارستان امام رضا مراجعه کنم اما هر وقت که می خواهم از طریق اینترنت نوبت بگیرم موفق نشدم زیرا این سیستم مشکلات فراوانی دارد.

علی صفری که از قوچان آمده و 50 سال سن دارد نیز می‌گوید: سیستم نوبت دهی اینترنتی برای من که سوادی ندارم مشکلی را حل نمی کند و این کارها برای جوان‌ترها و با سوادها است.

تلفن های بیمارستان مدام مشغول است

قربان مردادی که از کاشمر به این شهر آمده با بیان اینکه جایی برای ماندن نداریم، چند روزی است که همین‌جا چادر زده‌ایم تا بتوانیم نوبتی دریافت کنیم، ادامه می‌دهد: امکانات این بیمارستان، خیلی خوب است، اما جوابگوی این همه مراجعه کننده نیست، به همین خاطر هر وقت ما می‌آییم مدت یک هفته مجبور هستیم بمانیم که این مسئله علاوه بر مخارج درمان، هزینه‌های دیگری نیز برما تحمیل می‌کند.

وی می افزاید: روش های نوبت دهی اینترنتی نیز مشکلات خاص خود را دارد و تلفن ها نیز مدام مشغول است و کسی پاسخگو نیست وگرنه یک هفته در به دری را برای خود و خانواده ام نمی خواستم.

خطوط تلفن نوبت دهی افزایش یابد

یکی دیگر از همشهریان می گوید: نوبت دهی اینترنتی که به دلیل عدم فرهنگ سازی عملا کاربردی برای اقشار متوسط جامعه ندارد پس باید در این زمینه تعداد خطوط تلفن به منظور گرفتن نوبت بیماران افزایش یابد.

علی فروزانفر افزود: با وجود اینکه چندین سال است که این بیمارستان نوبت دهی تلفنی و اینترنتی را راه اندازی کرده اما هنوز بیماران این بیمارستان تمایل دارند به صورت حضوری وقت بگیرند که این امر به دلیل عملکرد ضعیف خطوط تلفن و سیستم های اینترنتی است.

یکی دیگر از همشهریان می گوید: نوبت گرفتن در کلینیک بیمارستان امام رضا(ع) دردسر ساز است و مسئولینی که نوبت دهی اینترنتی و تلفنی را راه اندازی کردند اصلا به خوبی برنامه ریزی و هدف گذاری نکرده اند.

اکرم عبدالهی درباره نوبت دهی تلفنی هم می گوید: شماره ای که برای نوبت تلفنی اعلام کرده اند به قدری مشغول است که بهتر است انسان در صف بایستد و منتظر بماند.

ماراتن نوبت دهی در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد

بر اساس این گزارش ماراتن نوبت دهی در بیمارستان امام رضا مشهد گره ای در یک کلاف پیچ در پیچ است که هنوز نتوانسته است در مسیر درستی قرار بگیرد و پاسخ گوی نیاز شهروندان و بیماران این شهر و شهرستان های این استان پهناور باشد.

رئیس بیمارستان امام رضا(ع) در خصوص روش نوبت دهی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: چهارسال است که به منظور احترام به ارباب رجوع، نوبت‌دهی تلفنی و اینترنتی وعابر بانکی در این بیمارستان ایجاد شده است.

محمد عباسی تصریح کرد: شهروندان می توانند روزانه از ساعت 5 صبح الی 19 بعدازظهر با ده خط فعال در این زمینه نسبت به گرفتن نوبت اقدام کنند.

وی در پاسخ به این موضوع که تلفن‌ها یکسره مشغول است و دریافت نوبت برای بیماران به سختی صورت می پذیرد، می‌گوید: اما شیوه تلفنی نسبت به حضوری این مزیت را دارد که فرد نیازی نیست مسیری طولانی را مدت‌ها در صف بایستد و درنهایت موفق به گرفتن نوبت نشود، بلکه او در منزل و کنار تلفن می نشیند و با تماس‌های مکرر از ساعت 5 صبح می‌تواند، نوبت بگیرد.

عباسی افزود: تا چند سال گذشته وقت‌دهی به بیماران به‌صورت حضوری انجام می‌گرفت؛ بیماران برای گرفتن وقت از ساعت  3صبح مراجعه می‌کردند و حتی برخی‌ها از شب قبل پشت درهای بسته می‌ماندند تا ساعت 5 صبح که وقت شماره‌دهی بتوانند از دکتر موردنظرشان وقت بگیرند.

وی ادامه داد: به جز موارد یاد شده بیماران و همراهان آن‌ها هزینه قابل توجهی برای رفت و آمد صرف می کردند، که به نظر می رسد در مجموع وقت ‌دهی از حضوری به غیرحضوری و تلفنی و اینترنتی اقدام مثبتی بوده است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر بهترین روش برای گرفتن وقت پذیرش غیرحضوری است تا مشکلات رفت و آمد، معطلی‌های بیجا و خستگی‌های مفرط از بین برود.

60 درصد مراجعان به صورت تلفنی نوبت می گیرند

وی در ادامه با بیان اینکه 60 درصد مراجعان به صورت تلفنی نوبت می گیرند، یادآور می‌شود: با تقویت سیستم وقت‌دهی اینترنتی و تلفنی مشکلات یادشده از طرف مردم برطرف خواهد شده و از میزان سردرگمی‌های مراجعه کنندگان کاسته می شود.

عباسی در خصوص علت حضور بیش از حد مراجعان به بیمارستان امام رضا(ع) گفت: تمام مردم علاقه مندی خاصی به شهر مشهد دارند که این امر سبب شده  آمدن به مشهد برای مراجعه کنندگان و بیماران هم جنبه زیارتی داشته باشد و هم کار مداوایشان را انجام می‌دهند، به همین دلیل این بیمارستان پذیرای مراجعه‌کنندگان بیشتر از حد توان و امکاناتش است که این مسئله باعث بروز مشکلاتی شده است.

وی یادآور شد: این بیمارستان بیش از توان و ظرفیت خود بیمار را پذیرش می کند و آمار مراجعان به بیمارستان امام رضا(ع) ۶۵تا ۷۰ هزار نفر بوده و این امر در حالی است که با توجه به توان پزشکان و فضای بیمارستان ما جواب گوی ۱۱ هزار بیمار در نوبت صبح و ۲۴ هزار بیمار در نوبت عصر هستیم و طبیعی است که به نیمی از آمار مراجعان نوبت نمی رسد.

...........................

گزارش: مرضیه صاحبی

کد خبر 1567926

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha