اسفندیار افشون در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: رژیم غذایی حاوی چربی زیاد، مصرف الکل، دریافت ناکافی ویتامین و مصرف بیش از حد قند و نمک مواردی هستند که موجب بروز بیماریهای متعدد در سالمندان می شوند.
وی اظهار داشت: سالمندی یک فرآیند طبیعی و فیزیولوژیک است که از سن 60 سالگی به بعد شناخته میشود و توجه به تغذیه در این سن اهمیت زیادی دارد.
این کارشناس تغذیه در کنار موارد تغذیهای، عواملی چون ژنتیک، سن، زندگی بدون تحرک، استعمال دخانیات، استرس و آلودگی محیط را از دیگر مؤلفههای خطر ساز عنوان کرد و افزود: این مولفه ها در صورت همراه شدن با تغذیه ناسالم، سلامت سالمند را با تهدید جدی روبرو میسازد و توجه به آنها در کاهش ابتلا به بیماریها در سالمندان تاثیر فراوانی دارد.
افشون با اشاره به ویژگیهای طبیعی بدن در ایام سالمندی اظهار داشت: در این دوران تحمل بدن نسبت به مواد قندی کاهش یافته و خطر ابتلا به دیابت بیشتر می شود و ضرورت دارد به تامین ویتامینهای بدن در دوران سالمندی توجه ویژه ای شود.
وی در تشریح هرم غذایی ویژه سالمندان بیان داشت: لازم است سالمندان روزانه یک لیوان آب آشامیدنی، هشت تا 11سهم از گروه نان و غلات، سه تا پنج سهم از گروه سبزیها، دو تا چهار واحد از گروه میوهها، دو تا سه سهم گروه گوشت، حبوبات و مغزها و دو تا سه سهم نیز از گروه شیر و لبنیات را در تغذیه خود قرار دهند.
این کارشناس تغذیه تاکید کرد: غذاهای سرخ شده، تخممرغ نیمرو، سسها، حبوبات کمپخته شده و مواد غذایی نفاخ مانند پیازچه، کلم خام، هندوانه و خربزه از جمله غذاهایی هستند که اگرچه در این سنین همواره در عادات غذایی سالمندان مشاهده میشوند اما باید از مصرف آنها چشمپوشی کرد.
نظر شما