به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری روسی رگنوم،سرگئی لاوروف در دیدار با استادان دانشگاه دولتی ارمنستان در جریان دیدار رسمی از ایروان اعلام نمود حفظ و توسعه حضور کارشناسان و ناظران آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران اهمیت فوق العاده دارد.
وی گفت: "آنها در حال حاضر در تمام تاسیسات شناخته شده اتمی ایران فعالیت میکنند و هیچ نوع فعالیت ممنوعه را کشف نکرده اند. آنها سئوال هایی دارند که به مرحله سابق توسعه برنامه اتمی ایران ارتباط دارد. باید این سؤالها روشن شود تا معلوم شود که برنامه اتمی ایران هیچ نوع بعد نظامی ندارد."
وزیر خارجه روسیه افزود: مسکو از این تمایل آژانس حمایت میکند، به خصوص اینکه ضرورت روشن کردن این مسائل در قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل تایید شده است.
وی خاطر نشان کرد: طرف ایرانی در 6 ماه گذشته تماسهای خود با آژانس را، از جمله در اثر درخواستهای مسکو فعال ساخته است. هیئتهای آژانس به ریاست معاون مدیرکل آن دو بار از ایران دیدار داشتند و طرف ایرانی آمادگی خود برای بررسی محتوایی مسائل باقیمانده را تایید کرده است.
به گفته لاوروف، مرحله بعدی که اینک فعالانه در دست بررسی است از سرگیری مذاکرات گروه 5+1 با ایران میباشد تا به حل موضوع بر اساس رویکرد جامع مساعدت گردد.
وزیر خارجه روسیه گفت: این رویکرد تضمین می کند که اگر ایران جامعه جهانی را از طریق آژانس بر صرفاً صلح آمیز بودن ماهیت برنامه اتمی خود قانع کند تمام حقوقعضوغیراتمی آژانس را کسب میکند یعنی حق غنیسازی اورانیوم برای تولید سوخت اتمی را خواهد داشت که در این صورت بی درنگ تمام تحریم ها برداشته میشود.
این مقام روس گفت: روسیه پیشنهاد میکند این موضع روشن تر شده تا رویکرد متکی بر رفتار متقابل و مرحله به مرحله بکار گرفته شود.
وی افزود: زمانی که هر اقدام مشخص از طرف ایران با استقبال آژانس و رفع تحریم ها همراه شود، ما تلاش برای اعمال تحریم های یکجانبه فراتر از تحریم های شورای امنیت سازمان ملل را قبول نمیکنیم. آمریکا، اتحادیه اروپا و برخی کشورهای غربی چنین "گناهی" دارند.
بنظر ما چنین رفتاری شایسته شرکا نیست، اگر ما در مورد رفتار جمعی توافق می کنیم پس نباید موضوعی را از مواردی که هماهنگ شده کاست یا چیزی به آن افزود. به این دلیل که تلاش برای افزودن بار تحریم های یکجانبه مضاعف به ایران که امروز حوزه های نفت و گاز، و بانکی را در بر گرفته و آشکارا متوجه متلاشی ساختن اقتصاد ایران است باعث تشدید بحران شده و به ایرانیها بهانه میدهد از این صحبت کنند که غرب در واقع نه به ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران بلکه تدارک زمینه برای سرنگونی رژیم علاقمند است.
لاوروف درادامه گفت: کسانی که امروز شانس واقعی انتقال موضوع ایران به بستر سازنده مذاکره را نادیده میگیرند در واقع کار را به سوی رویارویی می برند. به این ترتیب موضع روسیه در این مورد فوق العاده ساده بوده و محتوایش این است که موضوع نمیتواند راه حل نظامی داشته باشد.
نظر شما