۱۶ فروردین ۱۳۹۱، ۱۲:۱۳

در آستانه کریستیز دوازدهم/

دورخیز هنرمندان ایرانی برای جا‌به‌جا کردن رکوردها

دورخیز هنرمندان ایرانی برای جا‌به‌جا کردن رکوردها

دوزادهمین حراج کریستیز در روزهای 29 و 30 فروردین ماه با نمایش بیش از 190 اثر از هنرمندان ایرانی، ترک و عرب برگزار می‌شود که در این میان 41 اثر متعلق به هنرمندان ایرانی است.

به گزارش خبرنگار مهر، این حراج برای دومین‌بار در دو شب برگزار می‌شود که در شب اول (29 فروردین) آثار گرانتر و ارزشمندتر به فروش می‌رسند و شب دوم (30فروردین) اختصاص به آثاری که براورد پایین‌تری دارند، اختصاص خواهد داشت.

شب اول؛ رکوردها جا به جا می شوند؟

بر اساس این گزارش در شب نخست این حراج آثاری از پرویز تناولی، کوروش شیشه‎گران، رضا درخشانی، نصرالله افجه‎ای، حسین زنده‎رودی، افشین پیرهاشمی و فرهاد مشیری حراج می‌شوند.

مهمترین اثر در شب نخست مربوط به پرویز تناولی مجسمه‌ساز کشورمان است که با دو اثر در شب اول حضوری تاثیرگذار دارد. اثر اول، مجسمه‌ای مربوط به سال ۱۹۷۰ با عنوان "خانواده شاعر" است که به مجموعه‌داری آمریکایی تعلق دارد و ۶۰ هزار دلار قیمت‌‌گذاری شده و اثر دوم، از مجموعه "دیوار"های این هنرمند است که ۳۱ سانتی‌متر ارتفاع دارد و ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار قیمت‌گذاری شده است. سال ساخت این مجسمه ۲۰۰۱ و یونیک است.

افشین پیرهاشمی، هنرمند ۳۸ساله ایرانی که در دوره گذشته حراج، با فروش ۱۶۰هزار دلاری نقاشی ‌"ورود به نیویورک" عنوان گران‌ترین هنرمند زیر ۴۰ سال خاورمیانه و شمال آفریقا را حفظ کرده بود، در این دوره، با یک نقاشی ۲۰۰ در ۳۰۰سانتی‌متری تحت عنوان "تندباد" شرکت دارد که سال ۲۰۱۱ اجرا شده و برآورد اولیه آن، ۸۰ تا ۱۲۰هزار دلار است.

نصرالله افجه‌ای نیز از دیگر هنرمندان برجسته ایرانی در شب نخست است  که با نقاشیخط "موج" با برآورد ۸۰ تا ۱۲۰ هزار دلار حضور دارد. از حسین زنده‌رودی هم تابلویی بدون عنوان با برآورد ۸۰ تا ۱۲۰هزار دلار به حراج گذاشته می شود و همچنین علاوه‌بر کوروش شیشه‌گران، افشین پیرهاشمی هنرمند جوان ایرانی و عنوان گران‌ترین هنرمند زیر ۴۰ سال خاورمیانه و شمال آفریقا را دارد، در این دوره، با یک نقاشی ۲۰۰ در ۳۰۰سانتی‌متری به نام "تندباد" شرکت دارد.

شب دوم؛ وفور هنرهای شرقی در دبی

در شب دوم نیز حضور هنرمندان ایرانی ویژه خواهد بود.  برآوردهای در نظر گرفته شده برای این هنرمندان به ترتیب کاتالوگ به این شرح است: منوچهر یکتایی با اثری بدون عنوان، ۸ تا ۱۲ هزار دلار، پروانه اعتمادی، با اثری بدون عنوان ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار، مسعود عربشاهی با اثری بدون عنوان ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار، سیراک ملکونیان با اثری به نام "شب و روز" ۲۰ تا ۲۵ هزار دلار، افروز عمیقی با اثری به نام "فنا" ۲۵ تا ۳۵ هزار دلار، فرهاد اهرارنیا با اثری به نام "عراق گمشده شماره ۱" ۱۲ تا ۱۸ هزار دلار، بهمن محصص با دو اثر بدون عنوان ۶ تا ۸ هزار و ۱۵ تا ۲۰ هزار دلار، محسن وزیری مقدم با اثری به نام "در جستجوی روشنایی" ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار، علیرضا اسپهبد با اثری به نام "کلاغ‎‌ها" ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار، شادی قدیریان با دو از بدون عنوان از مجموعه‌های قاجار و شاپرک خانم با برآوردهای ۶ تا ۸ و ۵ تا ۷ هزار دلار، بیتا وکیلی با اثری به نام "نیویورک رویایی" ۲۰ تا ۲۵ هزار دلار، پرستو فروهر با اثری به نام "جمعه" ۶ تا ۸ هزار دلار، کامبیز صبری با مجسمه‎ای بدون عنوان ۴ تا ۶ هزار دلار، غزاله آورزمانی با اثری به نام "چای عصرانه" ۲ تا ۳ هزار دلار، محمود سبزی با اثری به نام "ملاقات شرق و غرب" ۵ تا ۷ هزار دلار و در آخر نیز رکنی حائری‌زاده با اثری به نام "شکارچی شکار شده" با برآورد ۳۰ تا ۴۰ هزار دلار.

در کنار هنرمندان ایرانی، شماری از هنرمندان مطرح کشورهای دیگر منطقه نیز آثارشان چکش خواهد خورد که می‌توان به پلا گریگوسیان، شفیق عبود و فاتح مدرس اشاره کرد که آثارشان از ۸ تا ۴۰ هزار دلار قیمت‎گذاری شده است.

این در حالی است که به گفته برگزار کنندگان بخشی از عواید فروش شب دوم به برنامه جهانی سازمان ملل متحد اختصاص خواهد یافت.

از ویژگی برگزاری حراج امسال کریستسز آن است که "گروه مالی زوریخ" حمایت مالی این رویداد را برعهده دارد.

کد خبر 1568557

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha